Smetanová krkovička
Recept ještě nebyl hodnocenNa dno pekáče nakrájíme cibuli na půlkolečka, na ně dáme plátky krkovičky, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Dáme péct pozvolna asi na 2 hodinky. Není třeba víc…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 725 kJ / 173 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 10,40 g |
| – nasycené | 2,67 g |
| – nenasycené | 4,96 g |
| –– mononenasycené | 3,87 g |
| –– polynenasycené | 1,09 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 48 mg |
| Sodík | 54 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Na dno pekáče nakrájíme cibuli na půlkolečka, na ně dáme plátky krkovičky, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Dáme péct pozvolna asi na 2 hodinky. Není třeba víc…
Zapečená a předem naložená krkovice bude krásně měkká a navíc se středomořským tónem díky přidaným olivám. Pokrm, který potěší všechny milovníky zrajícího modrého sýra.…
Krkovičku po stranách jemně nařízneme, z obou stran osolíme, opepříme, okmínujeme a posypeme kořením na steak.Na dno remosky dáme 1 lžíci oleje, můžeme i méně podle toho…
Krkovičku osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem. Dáme na rozpálený tuk a zprudka po obou stranách opečeme.Pekáč vyložíme papírem na pečení a krkovici do něj…
Krkovici si nakrájíme na slabší plátky, naklepeme jen rukou a nařežeme po krajích, aby se dobře pekly a nekroutily se. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v mouce a…
Steaky očistíme, omyjeme a mírně naklepeme, pak je potřeme z obou stran omáčkou barbecue, naskládáme do mísy nebo talíře na sebe, proložíme tenkými kroužky z cibule a…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, kapustičky rozpůlíme, mrkev nakrájíme na kolečka a česnek nahrubo nasekáme.V hluboké pánvi na rozehřáté sádlo dáme opékat maso…
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily.Cibuli osmažíme dosklovata a na ni dáme z obou stran osmažit…
Plátky krkovice naklepeme a po krajích nařízneme. Naklepané maso mírně osolíme, opepříme a okořeníme Mexickým kořením. Na pánvi si rozehřejeme olej, na kterém maso…
Křehké maso plné chuti. Přesně taková je vepřová krkovice předem marinovaná v pivní marinádě. Dostatečná doba marinování je zárukou skvělé chuti masa a úspěšného…
Krkovičku naložíme do směsi oleje, mexického koření, chilli omáčky a provensálských bylinek, minimálně 4 hodiny předem. Sušené houby namočíme do vody hodinu předem.…
Z krkovice nařežeme silnější plátky, do kterých bez naklepávání z obou stran vetřeme koření a sůl. Plátky naskládáme těsně na sebe do vhodně velké krabičky, dobře…
Krkovičku naklepeme, nařízneme, z obou stran osolíme, poprášíme mletým kmínem a vydatně posypeme houbovým práškem, který do masa vtlačíme. Necháme chvíli uležet, poté…
Vsechny suche prisady smichat, nalit olej a jogurt a znovu promichnout. Do tak pripravene marinady nastrouhame na hrubo cibuli a protlacime cesnek. Maso bez kosti…
Krkovičku jemně naklepeme a po stranách na několika místech nařízneme, aby se nám při pečení nekroutila.Připravíme marinádu a každý plátek masa marinádou na jedné straně…
Cibuli pokrájíme na klínky a na sádle či oleji osmažíme jen lehce dozlatova. Pak přidáme na hranolky nebo kostičky pokrájenou slaninu a dále smažíme dozlatova.Ke…
Krkovičku po stranách jemně nařízneme, z obou stran osolíme, opepříme a okmínujeme.Cuketu a rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno…
Maso osolíme, opepříme, vložíme do misky, zalijeme pivem a necháme hodinu a půl naložené. Poté zprudka opečeme z obou stran dohněda (asi 10 minut). Přidáme plátky…
Krkovičku zbavíme přebytečného tuku a pěkně opracujeme.Vetřeme směs koření a zabalíme do potravinářské fólie. Necháme cca 2 hodiny v lednici odpočinout.Červenou řepu…
pekac v ktorom budeme piect vystelieme alobalom. do krkovicky urobime hlboke zarezy asi v 6cm odstupoch, tak aby sme ju neprerezali. Polozime ju do pekaca a bohate…
Krkovičku nakleme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek slaniny a na ni šištičku z vinné klobásy, kterou si vymačkáme ze střívka. Zavineme…
Plátky masa osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme. Nenaklepáváme. Obalíme ve strouhance, kterou na řízky trošku přimáčkneme, pak tu přebytečnou mírně oklepeme…
Plátky masa osolíme, opepříme či jinak nakořeníme (drcený kmín, bylinky...), po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a v pánvi s troškou…
Zapékací misku vytřeme špekem, který pak pokrájíme nadrobno. Do misky vložíme osolené a opepřené plátky krkovice (není nutné naklepávat!). Na plátky krkovice nasypeme…