Obyčejný kváskový chléb
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience, kromě slunečnic. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po…
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.Pekárnu zapneme na program Základní (Klasik). …
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit (cca 10-14 hodin). Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný…
Smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme 10-12 hodin v teple kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promícháme a hodinu necháme proběhnout…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu…
Nejdříve spojíme kvásek, tekutiny a koření. Přidáme mouku, případně semínka a vločky a uhněteme těsto. Podle potřeby přidáme mouku, těsto by mělo být jemné, měkké, ale…
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku.Použijeme program Celozrnný chléb. Po upečení chleba z formy vytáhneme a…
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku, odděleně od sebe.Zapneme program Klasik (základní). Po druhém promíchání (a…
Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Těsto. Bez pekárny těsto zpracujeme ručně nebo v robotu - v troše vody rozmícháme droždí, cukr a…
Do nádoby pekárny dáme suroviny, nejprve tekté a sůl, pak sypké - nahoru na mouku dáme do jednoho rohu droždí, na protější stranu žitný kvásek. Zapneme program Základní…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, vmícháme pár lžic z odvážené hladké mouky a asi 20 minut necháme vzejít kvásek. Přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které pak…
K hotovému rozkvasu v míse přidáme zbytek surovin a vypracujeme řidší těsto. Není třeba mísit dlouho, těsto se zpevní budoucím překládáním.Vymísené těsto přeložíme do…
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké. Droždí a kvásek až nahhoru na mouku, odděleně od sebe.Zapneme program Celozrnný.
Kvásek rozmícháme s vodou z brambor, přidáme strouhané brambory, vymáčknutý česnek, sůl a mouku a vypracujeme hladké těsto. Rozprostřeme na válu posypaném moukou,…
suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké), droždí a kvásek nahoru na mouku a použijeme program Celozrnný.Hotový chleba vytáhneme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
Všechny suroviny dáme do formy pekárny, nejprve tekuté, pak sypké. Droždí a kvásek nahoru na mouku, každý do jiného rohu nádoby.Použijeme program Základní (Klasik). …
Z nachystaných surovin odebereme 150 g vody, 150 g hladké mouky a droždí, umícháme a zakryté necháme 10-12 h pracovat.Vykvašený preferment dáme do pekárny, přidáme…
Předem uvaříme silnou meltu a v okamžiku, kdy schladne na tělesnou teplotu do ní vysypeme sáček droždí. Do větší mísy dáme kvásek, přilejeme meltu (s droždím). Tekutou…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný…
Na rozkvas vše dobře rozmícháme a necháme zakryté kvasit asi 12-14 hodin v teplé místnosti.K hotovému rozkvasu přidáme zbývající suroviny a vymísíme těsto, které necháme…
V létě, ve velikých vedrech, rozkvas pracuje rychleji, dáme raději nižší množství (uvedenou spodní hranici, 20 g). Hodinu před zaděláním těsta do rozkvasu přidáme…