Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvas Žitný - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Křížkové bochánky

Křížkové bochánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Večer si smícháme suroviny na kváskový základ a přikryté necháme přes noc (12hod) odpočívat v teple. Ráno do velké mísy dáme vodu, OvesMilk a Vajahit. Na tekutinu…

Každodenní chléb (2-2-1)

Každodenní chléb (2-2-1)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

400 g kvásku získáme smícháním 40 kvásku z lednice, 180 g žitné chlebové mouky a 180 g vody. Dobře promícháme a zakryté necháme vykvasit přibližně 9–12 hodin.Do mísy k…

Kváskový chleba se semolou

Kváskový chleba se semolou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Smícháme suroviny na rozkvas a v teple místnosti necháme 12 hodin pracovat.K vykynutému rozkvasu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho zakryté přibližně 2…

Celozrnný chleba se záparou

Celozrnný chleba se záparou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Z vykvašeného (a nakynutého) kvásku, zápary, soli, kmínu a hladké mouky vymísíme těsto, které necháme nakynout o polovinu (až 2/3). Je volnější, kyne poměrně rychle…

1 5 6 7

Naposledy jste si prohlédli