Kváskové lívanečky

Suroviny

250 g žitného kvásku
600 g hladké mouky
900 ml mléka
3 vejce
80 g cukru
špetka soli
olej na smažení
marmeláda nebo tvaroh
smetana na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc dáme aktivovat kvásek.

  2. Ráno přidáme přesátou mouku, mléko, cukru a špetku soli. Vejce ještě ne. A necháme kynout minimálně 5 hodin, můžete i déle.

  3. Poté přidáme vejce a necháme ještě půl hodiny odpočívat.

  4. Na rozpálené pánvi s trochou oleje usmažíme lívance a zdobíme marmeládou či tvarohem. Navrch ještě třeba trochu šlehačky.

Komentáře k receptu Kváskové lívanečky

  • ZaSolanem ZaSolanem

    Prosím, dělal někdo bez lívanečníku? Dělala jsem lívance několikrát, ale jsou to takové tužší nízké placičky, nic moc, co bych musela nutně mít, už jsem zkoušela různé recepty, všude to lidi chválí, jaká je to božská krmě, ale mě to moc nenadchlo. Potřebovala bych nějakou vychytávku, lívance dělám málokdy, tak se mi nechce kupovat další krám do domácnosti:-).

    Odpovědět

  • nigina nigina

    Jejda, to je paráda! Dík za recept, musím vyskúšať :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hned bych si dala<3

    Odpovědět

Tématické fráze: kváskové lívance rychle kvaskove livance placičky s kváskem recept livance z zitnym kvaskem recepty s žitným s kváskem lívance se žitným kváskem recept lívance s žitným kváskem kvaskove placičky recept lívance s žitným vločkama livanečky s kvásku a s kefíru recepty z kvásku lívance s žitným kváskem lívance s kvaskem livanecky pres noc jak aktivovat žitný kvásek