Poctivá květáková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKvětáková polévka nemusí být nutně jen bílá a krémová. Kdo má rád lehčí variantu, připraví si tuto polévku plnou drobně krájené zeleniny. Je vhodná zejména tehdy, když…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 110 kJ / 26 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,09 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,06 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 2,30 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Květáková polévka nemusí být nutně jen bílá a krémová. Kdo má rád lehčí variantu, připraví si tuto polévku plnou drobně krájené zeleniny. Je vhodná zejména tehdy, když…
V zimě je to se zeleninou slabší, a pokud objevíme v obchodě krásný, velký a zdravý květák, není třeba váhat. Přemýšlíte, co s ním? Pusťte se do receptu na květákové…
Oblíbená retro klasika české kuchyně obstojí i dnes. Květák je zdravý a bohatý na spoustu vitamínů. Dobře ochucený květákový mozeček může být dietním a zdravým obědem…
České polévky jsou skvělé a vyznačují se výbornou chutí. Tato lehká a přesto výživná zeleninová polévka s kapáním nám přijde vhod během celého roku, oceníme ji v zimě i…
Květák nám nabízí širokou škálu možností jak jej v kuchyni upotřebit. Stačí růžičky krátce předvařit a pak je zapéct dozlatova se smetanou, vejci, sýrem, bylinkami a…
Květák má v naší kuchyni své stálé místo. Tato lehce nasládlá zelenina obsahuje spoustu vlákniny a zvládne tak zasytit na delší dobu. Nevíte co z něj připravit? Vsaďte…
Smažený květák je klasický recept české kuchyně, který chutná asi každému. Pokud neplánujete vařit i květákovou polévku, zkuste obalit květák syrový. Smažení květáku…
Dozlatova osmažený květák v trojobalu, to je klasika, kterou milují i děti. Obalovat a smažit na pánvi se nám ale moc nechce. Tuto dobrotu jde ale připravit celkem…
Květák je zelenina s mnoha možnostmi úpravy. Provoněný slaninou, kořením a česnekem, upečený spolu s bramborami v jednom pekáčku je jednoduchá záležitost. Výsledkem bude…
Květákovou polévku jako takovou známe asi všichni z dětství, ale zkuste si uvařit naší vylepšenou verzi. Hustý a vydatný krém vás zahřeje i zasytí. K jeho přípravě…
Máte rádi krémové polévky? Květáková klasika se smetanou vás pohladí po duši i na chuťových pohárcích. Snadná a rychlá polévka poslouží jako menší oběd či večeře.
Jednoduchý a rychlý recept na květákové placičky, které se skvěle hodí s přílohou k obědu, se zeleninou k večeři a jen tak do ruky ke svačině. Placičky na stole nevydrží…
Silný vývar a dobře udělaná cibulová jíška jsou základem lahodné paprikové omáčky, která se skvěle pojí s vařeným slepičím masem. Můžete si být jisti, že milovníkům…
Moderní přístroje v kuchyni šetří čas i energii. V případě horkovzdušné fritézy zároveň neutrpí tolik naše zdraví, jako při klasickém fritování ve vyšší vrstvě oleje.…
Klasické české karboše z mletého masa není třeba představovat. Ale napadlo vás někdy, že se dají připravit i bez masa? Odlehčete svůj jídelníček, zkuste něco nového, s…
Zdravější varianta oblíbených smažených květákových placiček se peče v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Nejen že ušetříme čas, který bychom prostáli u plotny,…
Květák nakrájíme a rozdělíme na menší hlávky. Dáme do vody s masoxem a trochou podravky a vaříme do měkka. Až je květák uvařený, rozmixuji. Do druhého kastrůlku…
Recept na smažený květák obalený v těstíčku nebo v trojobalu je znám už po celé generace a přesto se stále těší velké oblibě. Dozlatova osmažené růžičky květáku chutnají…
Uvařený květák nakrájíme na drobno, přidáme vejce, sýr a zamícháme. Zahustíme bramborovou kaší, popř strouhankou, osolíme, opepříme. Obalujeme ve strouhance a smažíme.
Jednoduchá a rychlá květáková polévka, zahuštěná máslovou jíškou je hotová za pár minut a zvládne ji připravit opravdu každý. Talíř horké, máslem provoněné polévky před…
Jednoduché květákové placičky s česnekem a nastrouhaným sýrem zvládne připravit každý. Postačí nastrouhaný květák a sýr promíchat s vejci, moukou a kořením, dozlatova…
Květák se dá připravovat na stovky způsobů. V tomto receptu je zapečený s bramborami, hermelínem a šunkou a vše doplňuje smetanová omáčka. Nechybí ani krustička…
Připravme si vynikající a rychlé květákové placičky, které budou hotové během půl hodiny. Syrový květák stačí nastrouhat a smíchat s vejci, moukou a kořením. Pak už jen…
Předehřejte troubu na 200°C a vyložte pečící plech papírem na pečení. Květák nastrouhejte na hrubém struhadle nebo mixujte, dokud strukturou nepřipomíná rýži. Ve větší…