Poctivá květáková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKvětáková polévka nemusí být nutně jen bílá a krémová. Kdo má rád lehčí variantu, připraví si tuto polévku plnou drobně krájené zeleniny. Je vhodná zejména tehdy, když…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 110 kJ / 26 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,40 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,06 g |
| – nenasycené | 0,09 g |
| –– mononenasycené | 0,03 g |
| –– polynenasycené | 0,06 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 25 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 2,50 g |
| – cukry | 2,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Květáková polévka nemusí být nutně jen bílá a krémová. Kdo má rád lehčí variantu, připraví si tuto polévku plnou drobně krájené zeleniny. Je vhodná zejména tehdy, když…
V zimě je to se zeleninou slabší, a pokud objevíme v obchodě krásný, velký a zdravý květák, není třeba váhat. Přemýšlíte, co s ním? Pusťte se do receptu na květákové…
Oblíbená retro klasika české kuchyně obstojí i dnes. Květák je zdravý a bohatý na spoustu vitamínů. Dobře ochucený květákový mozeček může být dietním a zdravým obědem…
Zeleninové polévky josu jednoduché na přípravu a dostatečně také zasytí prázdný žaludek. Dokonalou květákovou si můžete připravit s našim receptem. Voní máslem, libečkem…
Zeleninové polévky josu jednoduché na přípravu a dostatečně také zasytí prázdný žaludek. Dokonalou květákovou si můžete připravit s našim receptem. Voní máslem, libečkem…
Květák nám nabízí širokou škálu možností jak jej v kuchyni upotřebit. Stačí růžičky krátce předvařit a pak je zapéct dozlatova se smetanou, vejci, sýrem a bylinkami.…
Květák je zelenina s mnoha možnostmi úpravy. Provoněný slaninou, kořením a česnekem, upečený spolu s bramborami v jednom pekáčku, je jednoduchá záležitost. Výsledkem…
České polévky jsou skvělé a vyznačují se výbornou chutí. Tato lehká a přesto výživná zeleninová polévka s kapáním nám přijde vhod během celého roku, oceníme ji v zimě i…
Silný vývar a dobře udělaná cibulová jíška jsou základem lahodné paprikové omáčky, která se skvěle pojí s vařeným slepičím masem. Můžete si být jisti, že milovníkům…
Květákovou polévku jako takovou známe asi všichni z dětství, ale zkuste si uvařit naší vylepšenou verzi. Hustý a vydatný krém vás zahřeje i zasytí. K jeho přípravě…
Smažený květák je klasický recept české kuchyně, který chutná asi každému. Pokud neplánujete vařit i květákovou polévku, zkuste obalit květák syrový. Smažení květáku…
Dozlatova osmažený květák v trojobalu, to je klasika, kterou milují i děti. Nemusíte ale stát u plotny a smažit květáky pouze v pánvi plné oleje. Tuto dobrotu jde…
Klasické české karbanátky z mletého masa není třeba představovat. Ale napadlo vás někdy, že se dají připravit i bez masa? Odlehčete svůj jídelníček, zkuste něco nového.…
Moderní přístroje v kuchyni šetří čas i energii. V případě horkovzdušné fritézy zároveň neutrpí tolik naše zdraví, jako při klasickém fritování ve vyšší vrstvě oleje.…
Zdravější varianta oblíbených smažených květákových placiček se peče v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Nejen, že ušetříme čas, který bychom prostáli u plotny…
Jednoduchý a rychlý recept na květákové placičky, které se skvěle hodí s přílohou k obědu, se zeleninou k večeři a jen tak do ruky ke svačině. Placičky na stole nevydrží…
Rychlé a snadné pokrmy, které jsou navíc takřka bez práce, ocení kdekdo. Navíc, když jsou i plné chuti. Upečte si kousky uzené krkovice s květákem, kterou doplní svěží…
Květákový nákyp je vláčný a nadýchaný díky vyšlehaným bílkům. Strouhaný sýr dodá zlatavou barvu a zároveň nechá vyniknout jemnou a delikátní chuť vařeného květáku. K…
Restovaný květák, zapečený v jednom pekáčku s těstovinami, sýrem a smetanou je skvělý k obědu i k večeři. Vydatný a chutný bezmasý pokrm servírujeme horký, ihned po…
Květák je velmi oblíbená a u nás snadno dostupná zelenina. Pokud hledáte změnu od tradičně smaženého květáku, vyzkoušejte tyto placičky. Nadrobno nakrájený květák…
Polévka je grunt a obzvlášť, když připravíte zeleninový vývar, který zahřeje a zasytí hlavně v chladných dnech. Pokud použijete jako zavářku písmenka, vaši nejmenší…
Květák nakrájíme a rozdělíme na menší hlávky. Dáme do vody s masoxem a trochou podravky a vaříme do měkka. Až je květák uvařený, rozmixuji. Do druhého kastrůlku…
Uvařený květák nakrájíme na drobno, přidáme vejce, sýr a zamícháme. Zahustíme bramborovou kaší, popř strouhankou, osolíme, opepříme. Obalujeme ve strouhance a smažíme.
Vyzkoušejte připravit výborné bezmasé karbanátky z uvařené kapusty. Kapustu jen umixujete, okořeníte a zahustíte strouhankou a smažíte v trojobalu. Můžete do nich přidat…