Zapečený květák
Recept ještě nebyl hodnocenK přípravě zapečeného květáku podle tohoto receptu nám stačí jen několik surovin. Předvařený a rozmačkaný květák smícháme s ostatními přísadami a zapečeme dorůžova.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K přípravě zapečeného květáku podle tohoto receptu nám stačí jen několik surovin. Předvařený a rozmačkaný květák smícháme s ostatními přísadami a zapečeme dorůžova.…
Syrové růžičky květáku nahrubo nastrouháme, kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, petrželku nahrubo posekáme. Vše dáme do misky, přilijeme olej, vyklepneme vejce,…
Do dvou litrů vody nakrájíme brambory a zeleninu. Osolíme, opepříme a vaříme do měkka.Z mouky a másla uděláme jíšku.Do horké jíšky rozklepneme vajíčko a promícháme.Směs…
Nasládlá kedlubna a jemná chuť květáku se skvěle doplňují v této polévce. Připravíme jíšku, rozředíme ji vodou a v ní uvaříme kedlubnu, květák a mrkev. Polévku okořeníme…
Jídla z jednoho pekáčku mají výhodu při přípravě. Šetří energii i práci v kuchyni. Kombinace kořeněného květáku a směsí plněných kuřecích stehen je skvělá volba pro…
Kuskus můžeme připravit na mnoho způsobů. Skvěle chutná například v kombinaci s osmaženou cibulkou, květákem a mrkví, dochucený kari kořením a česnekem. Na závěr vše…
Vláčné květákové placičky s anglickou slaninou ochucené jarní cibulkou a libečkem jsou hotové během chvíle a navíc chutnají skvěle. Dejte si je k večeři jen tak nebo…
I zdánlivě obyčejné krokety můžou být skvělým chuťovým zážitkem. Krokety z brambor a květáku, se smaženou cibulí a slaninou, podávané s hebkou holandskou omáčkou a…
Využijte první sklizené tuzemské čerstvé květáky na přípravu jednoduchého zeleninového jídla. Zkuste je připravit méně tradičně, s akcentem asijské kuchyně. Suroviny…
Pokud jste na zahrádce sklidili hromadu čerstvé zeleniny a nestíháte ji zpracovat, zavařte z ní zeleninou směs, kterou pak v zimním období pouze přidáte do polévky a…
Kombinace květáku a mrkve je vskutku tradiční kombinací. Co však je na této nakládané zelenině netradiční, je nálev. Oproti klasickým převařeným nálevům použijeme pouze…
Květák je celoročně dostupnou zeleninou, kterou můžeme libovolně zpracovat. V tomto receptu najdete inspiraci na kousky květáku, které jsou obaleny ve směsi vajíčku a…
Projděte zásoby zeleniny v chladničce, spíži i mrazničce a připravte skvělou a velice sytou polévku. S kouskem pečiva může směle nahradit i celý oběd nebo večeři. Můžete…
Hustá květáková polévka je základem do vašeho jídelníčku. Je snadná, rychlá a zasytí všechny členy rodiny. Cibulovou jíšku tentokrát připravíme z pohankové mouky, která…
Kyselé okurky v teplém pokrmu mohou znít trochu neobvykle, v této zajímavé polévce ale stojí za vyzkoušení. Polévka je ideální do zimních dní, protože zasytí i zahřeje.…
Tento jednoduchý recept pochází z polské kuchyně. Stačí pár obyčejných surovin a během chvilky je proměníme v lahodné jídlo. Uvařený květák stačí posypat voňavou…
Toto jídlo připravíme snadno z pár surovin a přesto je to opravdová lahůdka. Jemný květák pěkně ladí se sýrovou omáčkou, kterou ho přelijeme. Na závěr ho ještě ozdobíme…
Květák je nízkokalorický, ale zároveň obsahuje dostatek vlákniny, takže zvládne zasytit na delší dobu. Připravit jej můžeme velice snadno a to obalený v parmazánovém…
Plněná vepřová kotleta na talíři vypadá skvěle a díky slanině zůstane krásně šťavnatá. S přílohou z pečené zeleniny poskytne tělu potřebné živiny a zasytí na dlouhou…
Polévky jsou jedním ze základních pokrmů. Zeleninové vývary jsou plné vitamínů a chuti. Když k tomu přidáte ještě i červenou čočku, zástupce luštěnin, máte hned…
Milovníci hermelínu jistě rádi vyzkouší připravit hermelín zapečený s restovanou zeleninou, ochucený grilovacím kořením a provoněný tymiánem. Pokrm doplníme volskými oky…
Zdravější varianta klasiky. Zeleninové lívance se sýrem vás zasytí a zároveň potěší chuťové pohárky. Rychlé, výživné a ideální i pro ty, kteří zeleninu jinak moc nemusí.…
Oblíbené květákové placičky ve vylepšené verzi s mrkví, mozzarellou, uzeninou a bylinkami si v létě jistě oblíbíte. Jsou skvělé čerstvé i po studenu. Na talíři je stačí…
Masové směsi se zeleninou patří mezi častá a rychle připravená jídla. Inspirujte se v našem receptu, ve kterém se snoubí chutě indické kuchyně. Kousky kuřecího masa…