Zeleninová polévka s kapáním
Recept ještě nebyl hodnocenČeské polévky jsou skvělé a vyznačují se výbornou chutí. Tato lehká a přesto výživná zeleninová polévka s kapáním nám přijde vhod během celého roku, oceníme ji v zimě i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 534 kJ / 367 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,67 g |
| Tuky | 6,67 g |
| – nasycené | 1,33 g |
| – nenasycené | 5,33 g |
| –– mononenasycené | 3,33 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 67 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 40,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
České polévky jsou skvělé a vyznačují se výbornou chutí. Tato lehká a přesto výživná zeleninová polévka s kapáním nám přijde vhod během celého roku, oceníme ji v zimě i…
Máte-li doma listové těsto, můžete doslova za chvilličku vykouzlit drobné pohoštění. Nápad s náplní z mletého masa je kreativní varianta. Mletým masem obalený kousek…
Zapečenou zeleninu podáváme jako přílohu k masu nebo jako bezmasé hlavní jídlo. Chuť lilku, rajčat, brambor i cibule se dokonale propojí se smetanou a kořením. Na…
Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě tak, aby byly napůl uvařené. Na pánvi rozpustíme sádlo a dáme najemno nasekanou cibuli s pórkem, zpěníme a přidáme uzeninu a…
Talíř této syté a vydatné polévky přijde k chuti zejména v chladných či sychravých dnech. Poctivá, hustá zeleninová polévka s bramborami, provoněná cibulí a česnekem…
Z kuřecích prsou nakrájíme malé řízečky. Řízečky namočíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny odpočívat. Před smažením je vytáhneme a pořádně obalíme ve strouhance.…
Zeleninu očistíme, maso omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření (doporučuji solit až hotovou polévku). Fazolky a knedlíčky nebo nudle si necháme až do fáze hotového…
Hustá, sytá a voňavá – frankfurtská polévka patří mezi oblíbené české klasiky. Jejím základem jsou kousky brambor s opečenými kolečky párků nebo jiné uzeniny. Tato…
Velmi dobrá polévka pro všední den. Je jednoduchá, a přesto obsahuje spoustu zdravé zeleniny, dobrého koření i přirozeně bezlepkovou pohanku. Nezbývá, než popřát dobrou…
Křehké kuřecí plátky marinované v chutné marinádě ze sladké chilli omáčky, zázvoru a worcesteru, smažené na troše másla a oleje vám jistě zachutnají. Příprava je velmi…
Křehký kuřecí plátek jen rychle opečený na pánvi a pak zalitý máslem provoněným vašimi oblíbenými bylinkami. Toto jídlo máte za chvilku hotovo, jeho příprava je velmi…
Studenou rýži, může být i zbylá od oběda, smícháme s vejci a zbylými přísadami. Vše důkladně promícháme a tvoříme přibližně stejné kuličky.Každou kuličku obalíme ve…
Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z hub čerstvých, které jste právě přinesli z lesa…
Maso si nakrájíme na malé kostičky, ochutíme grilovacím kořením a osolíme. Osmažíme do křupava na pánvi. Na plech si dáme na proužky nakrájenou cibuli, česnek nakrájený…
Těstoviny zapečené se šunkou a sýrem chutnají výtečně, voní po česneku a paprice. Těstoviny se pečou a zároveň vaří v troubě, v ochuceném vývaru, což jim dodá zase…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou papriku, šunku nebo uzené maso a nakrájené knedlíky.Posypeme kořením a vše orestujeme, aby knedlíky chytly…
Pokud se vám ohlásí nečekaná návštěva, která už pomalu klepe na dveře, je třeba rychle připravit dobré pohoštění k zakousnutí. Přinášíme tip na skvělý recept, který je…
Polévky jsou nedílnou součástí jídelníčku. Taková hustá a výživná hrstková polévka se hodí jak na oběd, tak i na večeři. Mix různých luštěnin si v tomto případě skvěle…
Naložení tvarůžků do dobře ochuceného olivového oleje zmírní výrazné aroma a tvarůžky nasáknou vůni bylinek. Po naložení musíme počkat alespoň týden, poté si je můžeme…
Omyté a osušené maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím smícháme rajčatovou šťávu s polovinou smetany, cukrem, česnekem a bylinkami…
Tuto polévku připravujeme tehdy, když vaříme k jídlu brambory jako přílohu. K bramborám přidáme o trochu víc vody než obvykle a podle běžných zvyklostí ji osolíme,…
Omrzela vás čočka na kyselo a nevíte co z ní připravit? Vyzkoušejte z ní upéct bezlepkovou sekanou, bohatou na vlákninu. Recept je navíc vhodný pro vegany, ale určitě si…
Chybí vám inspirace na lehké a chutné jídlo z kuřecího masa? Zkuste řízky naplněné sýrem, pečené ve směsi másla a oleje a podávané spolu s okořeněnou rýží. Připravte je…