Kysané zelí zapékané s vepřovým masem
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na sádle osmahneme. Přidáme překrájené zelí a dusíme doměkka. Mezitím nakrájíme vepřové maso na menší kostičky, osolíme je, opepříme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na sádle osmahneme. Přidáme překrájené zelí a dusíme doměkka. Mezitím nakrájíme vepřové maso na menší kostičky, osolíme je, opepříme a…
Maso na řízky naklepeme a na krajích nařízneme. Smícháme sůl, pepř a cukr. Všechno maso balíme ve směsi a zalijeme mlékem. Necháme 3 hodiny marinovat.Poté dobře okapané…
Koření: tymián, oregano a koriandr smícháme v misce, zakápneme citronovou štavou, plátky masa naklepeme, osolíme, vetřeme smíchaným kořením z obou stran pěkně do masa,…
Vepřové maso si nakrájíme na menší řízečky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji z obou stran, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, na proužky…
Oloupané brambory jemně nastrouháme, slijeme vodu, kterou pustily, ale usazený škrob ponecháme. Přilijeme pivo, přidáme vejce, okořeníme solí, kmínem, česnekem a…
Další z pokrmů, kde všechno jen připravíme na plech a zbytek práce - pečení, necháme na naší troubě. Špízy s vepřovým masem, paprikou, cibulí a rajčaty na plechu…
Pokud vám z předchozího dne zbylo pečené vepřové maso, můžete ho podávat s jednoduchou smetanovou omáčkou. Připravíte jíšku, zalijete ji vývarem, přidáte maso a omáčku…
Máte doma milovníka piva a přemýšlíte, co uvařit na oběd? Pokud nechcete dělat stále dokola pár vyzkoušených receptů, zkuste něco nového - pivovarskou pochoutku. Spojení…
Zkuste si připravit tuto zabijačkovou klasiku. Maso vařené s cibulí a kořením obereme, smícháme s mletými vařenými kůžemi, nožkami, vývarem a kořením, naplníme do střeva…
Vepřové maso pokrájené na nudličky naložené do pikantní marinády se na talíři jen rozpadá. Spousta dobře okořeněné zeleniny dodá pokrmu nejen výživovou hodnotu, ale…
Vepřové maso nakrajíme na tlustší plátky a následně ho naklepeme, nasolíme a nakořeníme.Do namaštěného pekáče postupně klademe takto připravené vepřové maso, plátky sýru…
Maso pokrájíme na menší kousky a vhodíme do mixéru. Posekáme celkem najemno.Vychladlé brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme k masu. Přidáme koření, cibuli, vejce,…
1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kolečka asi 5 mm silná. Dejte do mísy, osolte, přidejte majoránku a zamíchejte. Maso nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte,…
Brambory s masem jsou prostě klasikou v jakékoli formě. V tomto receptu najdete inspiraci na bramborové zrazy, tedy opékané plněné placky. Jejich náplní bude právě mleté…
Nakrájenou cibuli usmažíme v pánvi, přendáme do PH a přidáme nakrájené maso, koření, skleničku vody a pomalíme necelé 3 hod. V polovině pomalení přidáme mističku vývaru…
Pokud si játrovou paštiku uděláte sami doma, máte jistotu, že nebudete konzumovat žádná éčka ani zahušťovadla a barviva. A ten pocit za trochu práce navíc přece stojí.…
Příprava vepřového masa, která nezklame. Jednoduchá marináda, jejímž základem je sójová omáčka. Je nabitá chutí díky pestré směsi koření. Vhodnou přílohou budou brambory.
½ kg kysaného zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením,…
Na dno PH dáme rajčatový protlak, velmi jemně nasekanou cibuli, 2 dl vody, mírně osolíme a zamícháme. Přidáme na menší hranolky nakrájenou mrkev a koření.Na tento základ…
Do zapékací mísy nalijeme trochu olivového oleje. Cibuli nakrájíme na půlkolečka - ne na kousky. Vepřové plátky omyjeme, naklepeme, osolíme, jemně opepříme a posypeme…
Připravíme zeleninový vývar, osolíme, vybereme zeleninu a dáme stranou. Pokud nemáme čas, můžeme použít bujón v kostce. Pak začínáme od 2. kroku.Zeleninu očistíme a…
Maso, nakrájené na malé kousky, opečeme na sádle, osolíme, okořeníme kmínem, přidáme papričky, česnek na plátky, podlijeme a dusíme.K poloměkkému masu přidáme namočené…
tak se ve mě skloubila chuť na něco dobrého, jednoduchého, levného a málo pracného... Pomlel jsem něco přes kila vepřových odřezků, levně u řezníka získaných, s jednou…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Trochu jiná šunka: Hovězí bresaola má temně rudou barvu a vynikající chuť. Nejlepší je s lístky rukoly a hoblinkami parmazánu
Hrníčkové knedlíky můžete mít připravené do pěti minut: Chutnají báječně a uvařit je dokáže i kuchařský amatér
Josef Maršálek nabídl recept na lahodné věnečky: Buďte opatrní při vážení a krém připravujte při správné teplotě, radí cukrář