Segedínský guláš s hlávkovým zelím podle dědy Imríška

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Vepřové maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

500 g vepřového masa (libovější bůček nebo raději plecko)
1 velká nebo 2 menší cibule
500-700 g hlávkového zelí
sádlo (nebo olej) pod maso i pod zelí
sůl
pepř
sladká paprika + špetka pálivé papriky (lze vynechat)
trochu kmínu
smetana + polohrubá mouka na zahuštění
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu cibulky na tuku osmahneme dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso, osmahneme ho, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a když se vydusí, podlejeme horkou vodou a necháme pod pokličkou dusit skoro doměkka (tak na třičtvrtě).

  2. Než maso změkne, pokrájíme zelí na jemné nudličky. V druhém kastrólu osmahneme druhou polovinu cibulky do sklovita, dáme na ní pokrájené zelí, podlijeme trochu vodou, osolíme a okmínujeme (nesladíme, nekyselíme!) a dusíme do poloměkka. Poloměkké zelí přimícháme do masa, malou chvilku společně dusíme, zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou a provaříme.

Poznámka

Hodí se třeba, když vám dojde v soudku nakládané zelíčko a nové ještě není. Nevěřili by jste ale, jak je to výtečné!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Segedínský guláš s hlávkovým zelím podle dědy Imríška

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: segedín z hlàvkového zelí segedin s hlavkoveho zeli segedín z z hlávkového zelí segedynsky gulas z hlávkového zelí segedin z cerstveho zeli segedínský guláš z hlávkového segedín z hlávkového zelí recept recept na segedin hlavkoveho zeli segetinsky gulas z hlavkoveho zeli segegin z havkoveho zelí segedin zcerstveho zeli zelí do segedinského guláše recept na segedin z hlávkového zelí