Jihočeská kulajda
Recept ještě nebyl hodnocenPoctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Poctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého…
Linecké cukroví je stálicí mezi vánočním cukrovím. Mají ho rádi velcí i malí, není snad nikdo, kdo by ho nemiloval. Provoní celý dům a vytvoří tu pravou vánoční…
Dušená vepřová kýta na cibulce sice může působit všedně, ale pokud si dáte záležet na správném opečení masa a cibulky, dáte základ opravdu výtečné šťávě. K masu si…
Kaldoun je tradiční polévka, která v sobě ukrývá prostý vývar z drůbežích drobů. Skvěle se hodí například droby husí či kachní. V této polévce navíc dominují lahodné…
Tenhle recept je naprosto geniální. Můžete z něj připravit nejen sladké cukroví obalené v cukru, ale také jeho slanou variantu, kdy jednotlivé kousky obalíte v soli a…
Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto,…
Z vepřové paneky ukrojíme 4 hrubší kolečka, dlaní je jen roztlačíme jakoby do stran, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme z masa…
Z očištěné filetované půlky lososa připravíme 8 řezů, lehce osolíme a pocukrujeme. Porce naklademe do misky a zalijeme vymačkanou pomerančovou šťávou z pomerančů,…
Skvělé křehoučké domácí vafle přijdou k chuti nejen v neděli k snídani. Dozlatova vypečené, ještě horké je můžete jen lehce pocukrovat nebo navíc doplnit ovocným džemem,…
Staročeská klasika, kterou zvládne každý - přesně to je dušená kapusta s bramborem, oblíbené jídlo našich babiček a maminek. Ideální je jako příloha k masu, ale nahradí…
Crinkles jsou tradiční sušenky s popraskaným efektem. Toho dosáhneme vytvarováním těsta do kuliček, které dobře obalíme v moučkovém cukru a dáme upéct. Příchutě jsou…
Jen málokterá surovina má v kuchyni tak široký záběr jako právě vepřová plec. Je vhodná snad na všechny kulinářské úpravy, na vaření, dušení, pečení i smažení. Proto…
Helena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a…
Řezy tak lahodné, že po nich oblížete všechny prsty, koneckonců tento zákusek to má i v názvu. Nadýchané těsto je potřené žloutkovým krémem a to vše je pod sněhovou…
Domácí zelňačka dokáže rozehnat neduhy různého původu a často vás během chvilky postaví na nohy. Vydatná pikantní polévka se zelím, klobásou a bramborami, zjemněná…
Hrách si den dopředu namočíme, druhý den ho propláchneme pod tekoucí vodou, dáme vařit do trochu osolené vody a uvaříme do měkka. Přidáme koření: česnek, trošku pepře,…
Prostá a dokonalá kombinace ingrediencí, taková je klasika v podobě srbské kotlety. Tradiční receptura si žádá sterilovanou kapii, ale v našem receptu jsme ji kvůli…
Papriky, plněné mletým masem a doplněné rajskou omáčkou, jsou letním klasickým pokrmem. V sezoně můžeme do omáčky místo protlaku zpracovat čerstvá vyzrálá rajčata.…
Máte v oblibě klasický Red velvet dort? Pokud ano, zkuste si na sváteční chvíle připravit miniporcičky obdobné chuti, hezky schované v bílé čokoládě. Ve tvaru malých…
Kachní stehna očistíme, mírně osolíme a posypeme troškou koriandru (můžeme použít i klasický černý pepř, pokud ho někdo nemá rád nebo úplně vynechat). Cibulku nakrájenou…
Stačí konzerva sterilovaného hrášku ve spíži a můžete připravit výbornou a sytou polévku. Polévka ze sterilovaného hrášku bude nejlépe chutnat ještě horká s opečenými…
A zase to cukroví. Receptů na rozmanité druhy není nikdy dost. Tentokrát pro vás máme recept na kakaové hvězdičky s voňavou kokosovou náplní, ve které nesmí chybět rum.…
Jakmile jednou ochutnáte zvěřinu, hned si ji zamilujete. Máme pro vás podrobný recept, jak připravit srnčí kýtu s divokým kořením a smetanovo-zeleninovou omáčkou.…