Medové řezy s polevou
Recept ještě nebyl hodnocenCukr, máslo, med, mléko a sodu vaříme 3 minuty ve vodní lázni. Dáme do mísy společně s moukou, vejcem a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cukr, máslo, med, mléko a sodu vaříme 3 minuty ve vodní lázni. Dáme do mísy společně s moukou, vejcem a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme…
Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou…
Smetanové zeleninové omáčky jsou stálice naší kuchyně. Oblíbené a velmi často připravované. Jejich přípravu můžete zjednodušit použitím vyladěné koupené sterilované…
Z vepřové paneky ukrojíme 4 hrubší kolečka, dlaní je jen roztlačíme jakoby do stran, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme z masa…
Rychlá omáčka dochucená worcesterem, se strouhaným vejcem doplní skvěle jemné plátky krůtího masa. Podušené maso poté můžeme doplnit jakoukoliv vhodnou přílohou.…
Skromné a dobré jídlo, na které se zcela zapomnělo. Připravit se dá celoročně, což je veliká výhoda oproti sezónní zelenině. Můžete si ji dát jen tak se šťouchanými…
A zase to cukroví. Receptů na rozmanité druhy není nikdy dost. Tentokrát pro vás máme recept na kakaové hvězdičky s voňavou kokosovou náplní, ve které nesmí chybět rum.…
Čočková polévka patří mezi oblíbené polévky, protože je sytá, chutná a dodá člověku energii. Přijde k chuti jako jeden z chodů oběda nebo jako samostatná svačina či…
Kuřecí prsa jsou velmi oblíbená pro svou jemnou chuť, rychlou přípravu a příznivou cenu. Při pečení však mají tendenci se vysušovat. Když k nim přidáte smetanu, sýr a…
Jednoduché a rychlé sušenky z ovesných vloček jsou po upečení křehké a určitě vám zachutnají. Zvládne je i začátečník. Sušenky z ovesných vloček podávejte na snídani…
Smažený květák je klasický recept české kuchyně, který chutná asi každému. Pokud neplánujete vařit i květákovou polévku, zkuste obalit květák syrový. Smažení květáku…
Luštěniny jsou stále hodně opomíjenou surovinou a to je veliká škoda. Tento jednoduchý fazolový guláš vás jistě přesvědčí, abyste luštěniny vařili častěji. Recept je…
Z mouky, cukru, tuku, případně i kakaa, vody a ořechů uděláme těsto, které necháme v chladu, nejlépe do druhého dne odpočinout. Pokud máme rádi ořechy světlé, tak do…
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova…
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova…
Máte chuť na kuře na smetaně? V tlakovém hrnci máte oběd hotový za pár minut a téměř bez práce. Místo klasické smetany použijete zakysanou, která dodá omáčce osvěžující…
Helena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a…
Jistě často přemýšlíte, co upéct návštěvě ke kávě. Mělo by to být něco lahodného a zároveň něco, co nám nepřidělá moc práce. Tato kritéria splňuje dřevěnický štrúdl.…
Tento klasický dezert potěší celou rodinu atraktivním vzhledem i výbornou chutí. Plátky kakaového a světlého korpusu promazané pudinkovou náplní ochucenou rumem skládáme…
Křehké bílkové těsto plné ořechů, ze kterého, při troše zručnosti, vykouzlíte kornoutek. Plněný sladkým, zpravidla růžovým, sněhovým krémem a na závěr potažený…
Poctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého…
Cibulová polévka je velice oblíbená napříč světem i když původ má prý ve Francii. Tuto krémovou, smetanovou vařily už naše babičky. Plný talíř cibulí vonící polévky vás…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout. Potom vyválíme placku (mezi potravinářskou folií), potřeme ji rozšlehaným vajíčkem, trošku ještě…
Křehké cukroví s vůní medu je plněné jemným máslovo-pudinkovým krémem a ozdobené čokoládovou polevou. Skvěle doplní nejen vánoční stůl, ale i sváteční posezení s rodinou…