Překládané sladké mušle
Recept ještě nebyl hodnocenTvaroh utřeme se změklým máslem, vyklopíme na vál kde již máme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Uložíme do lednice asi na 30 minut, než…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tvaroh utřeme se změklým máslem, vyklopíme na vál kde již máme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Uložíme do lednice asi na 30 minut, než…
Cuketa je vděčnou surovinou v našich kuchyních. Ochotně přijme chuť přidaných dobrot, aby ve výsledku vznikly skvělé a syté placičky. Budou se hodit jako samostatné…
Kombinace ořechů, jemného krému s kousky ananasu a nadýchaného piškotu tvoří výbornou roládu z našeho receptu. Upečte ji a překvapte své blízké lahodným moučníkem.…
Pokud chcete připravit výborný moučník, který splňuje požadavky na rychlou přípravu a efektní vzhled, následujte náš recept. Připravte ořechovou piškotovou roládu…
Oblíbené hranolky povětšinou připravujeme z brambor, avšak existuje spousta různých alternativ. Připravit je můžete i z kedlubny, obalené v trojobalu a usmažené krásně…
Možností jak připravit kuřecí maso je spoustu. Kuřecí prsa, která obsahují spoustu bílkovin, nejčastěji používáme do různých směsí. V létě můžete připravit lehce…
Klasikou české kuchyně jsou lahodné smetanové omáčky podávané s knedlíkem a plátkem masa. Na rozdíl od asi nejznámější smetanové omáčky ke svíčkové v této vynecháme…
Řízkům z mletého masa, smaženým v křupavém pivním těstíčku, dodá zajímavou chuť Hermelín. Podávat je můžete s vařeným bramborem, nebo kaší. Vašim strávníkům se budou jen…
Řízkům z mletého masa, smaženým v křupavém pivním těstíčku, dodá zajímavou chuť Hermelín. Podávat je můžete s vařeným bramborem, nebo kaší. Vašim strávníkům se budou jen…
Malé roztomilé dortíky připravíte ve formičkách na muffiny. Jsou z jednoduchého těsta a s pořádnou čepicí čokoládového pudinkového krému. Finální dozdobení vytvořte…
Tento recept je skvělým způsobem, jak využít přebytečné bílky, a zároveň potěšit všechny milovníky sladkých pochoutek. Bábovka je připravena z jednoduchých surovin a…
Kakaový korpus potřeme lehkým krémem z jogurtu a rostlinné šlehačky. Krém dochutíme strouhanou čokoládou a sójovou tyčinkou Margot. Na závěr celý dort posypeme…
Malé rybičky v paprikovém těstíčku jsou po usmažení skvěle křupavé. Podáváme je pokapané citronovou šťávou se svěžím salátem z paprik, rajčat, okurky a oliv, který…
Guláš se řadí mezi oblíbená jídla v naší kuchyni. S tímto receptem připravíte na oběd snadný a chutný guláš z vepřového masa. Jako přílohu k němu můžete podávat drobné…
Květáková polévka s knedlíčky je lahodná a vydatná polévka, která v sobě spojuje jemnou chuť květáku s nadýchanými knedlíčky. Tento recept je oblíbený pro svou…
Rychlá a levná pórková polévka je díky vaječné jíšce velmi výživná. Dobře vás zasytí ale nezanechá pocit plnosti. V létě se bude hodit jako lehký oběd či večeře. Dobře…
Makové šneky jsou lahodné pečivo, které spojuje kynuté těsto s bohatou makovou náplní. Jejich voňavá kombinace sladkého máku a jemného těsta je ideální pro snídani nebo…
Porce králíka osolíme a obalíme v mouce. Přebytek mouky lehce setřepeme.V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečem. Vyjmeme.Do výpeku přidáme…
Pole a lesy nám poskytují suroviny, které můžeme zpracovat třeba na skvělou polévku z tohoto receptu. Základ tvoří máslová jíška a nasušené hřiby, které předem namočíme.…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde do nádoby jako první dáme vlažné mléko, rozpuštěný, ale vlahý tuk, žloutek, pak prosátou…
Tento moučník je lehký jako pírko. Nadýchané a vzdušné sněhové těsto ochucené lískovými oříšky potřeme šlehačkou smíchanou s ostružinami. Sladkokyselé šťavnaté ostružiny…
Nemáte - li dnes zrovna chuť na řízky obalené v trojobalu, zkuste variantu kuřecího masa a křidélek v ochuceném těstíčku. Tento pokrm výborně ladí se zeleninovým salátem…
Milujete čokoládové tyčinky, ale nelíbí se vám ani jejich cena, ani složení? Vyrobte si je doma! Se zdravou stravou se sice moc nekamarádí, ale čas od času je třeba si…
Přidáme do mísy mouku, v ní vytvoříme důlek, do kterého vložíme kvasnice a zalijeme vlažným mlékem. Necháme na teplém místě (cca 10 minut) kynout. Přidáme zbylé suroviny…