Bojnický závin
Recept ještě nebyl hodnocenDo múky rozdrobíme droždie a maslo a vytvoríme drobenku. Pridáme cukor, 1 vejce, 1 žĺtok a vypracujeme cesto. Zformujeme guľu, zabalíme do utierky, zavesíme na varešku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do múky rozdrobíme droždie a maslo a vytvoríme drobenku. Pridáme cukor, 1 vejce, 1 žĺtok a vypracujeme cesto. Zformujeme guľu, zabalíme do utierky, zavesíme na varešku…
Jednu cibuli nakrájíme na proužky, přidáme bobkový list, kuličky pepře, zalijeme vínem, povaříme, přidáme porce králíka a necháme marinovat nejméně 5 hodin- nejlépe přes…
Těsto vyválejte na válu a položte na tukem potřený nebo papírem na pečení vyložený plech. Uvařte pudink bez cukru a vlažný vmíchejte do tvarohového krému. Směs rozetřete…
Muffiny jsou velmi oblíbeným moučníkem a dají se připravit v různých druzích. Pro milovníky čokolády jsou velmi dobrou volbou muffiny připravené podle tohoto receptu,…
Dva podobné recepty na domácí listové těsto a dvě různé náplně, jablečná a tvarohová. Vyzkoušejte, které z nich budou pro vás to pravé ořechové. Nemějte obavy, je to…
Dva podobné recepty na domácí listové těsto a dvě různé náplně, jablečná a tvarohová. Vyzkoušejte, které z nich budou pro vás to pravé ořechové. Nemějte obavy, je to…
Z droždí, trochy mléka a špetky cukru připravíme kvásek a vykynulý ho vmícháme do mouky, přidáme žloutky, cukr, podle potřeby mléko, rozpuštěný a vychladlý tuk, sůl a…
Smícháme vejce s medem, přidáme nastrouhanou na jemno mrkev, rozpuštěný tuk a nescezené rozinky. Pak přidáme mouku s kypřícím práškem a důkladně promícháme. Těsto by…
V osolenej vode uvaríme krupicu, kým nie je hustá. Potom ju rozotrieme na vodou vypláchnutý plech na 1 cm vysoko a necháme vychladnúť. Z vychladnutej polenty vykrajujeme…
Polovicu jahôd rozmixujeme a premiešame so želírovacím cukrom. Vmiešame druhú polovicu jahôd nakrájanú na kúsky. Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Nesmie to byť tuhé…
Cibuli nakrájíme na kolečka,v mísce si uděláme těstíčko z vajec a hladké mouky,které trochu osolíme.Cibule zaprášíme buď sladkou paprikou nebo kari a obalíme v těstíčku…
Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou, osmahneme a vmícháme karí. Zalijeme vodou, dobře rozšleháme a chvíli povaříme. Omáčku přecedíme, přidáme smetanu a…
Smažené kuřecí kousky jsou perfektní slané mlsání a pohoštění pro přátele. A pokud k nim uvaříte brambory, získáte výborný oběd pro celou rodinu. Jsou šťavnaté, křupavé…
Brambor nastrouháme najemno jako na bramborák a s ostatními surovinami vypracujeme v husté těsto (pokud je třeba, trošku vody slijeme).Houby se zeleninou povaříme ve…
Vypracujeme těsto, vyválíme je na plát o tloušťce asi 3mm a vykrájíme čtverce o straně 12cm.Každý potřeme meruňkovou marmeládou a zabalíme do něj půlku banánu.Na plechu…
Na válu vypracujeme těsto, necháme půl hodinky odpočinout. Pak vyvalujeme, vykrajujeme tyčinky, sušenky apod. Na plechu (nemusí se vymazávat) potřeme rozkvedlaným…
Šťavnatý vepřový steak plněný pórkem s aromatem slaniny, doplněné bohatou sýrovou omáčkou se stane jistě vaším oblíbeným jídlem. Jako přílohu můžete zvolit jakkoliv…
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a každý plátek z jedné strany mírně potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Pak je zlehka obalíme v mouce (přebytečnou sklepnout)…
Suroviny spracujeme na cesto, ktoré vyvaľkáme na 3 mm hrubo. Vykrajujeme kolieska s priemerom 4-5 cm a do polovice z nich vykrojíme malé koliesko s priemerom 1 cm.…
Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a zalejeme vodou. Lehne promícháme a do směsi naložíme maso. Necháme 24 hodin…
Z pečene narežeme 12 menších plátkov. Cibuľu narežeme na 6 koliesok. Múku zmiešame s korením, soľou a trochou vegety a v tejto zmesi obalíme plátky pečene a na masle ich…
Arašídové sušenky uvítají na stole jak děti, tak dospělí mlsalové. Příprava není složitá, výsledek je stoprocentním úspěchem u konzumentů. Křupavé vydrží dlouho, stačí…
Paegas se okoření (majoránka, muš. Oříšek, sůl, pepř) a zapráší moukou. Na pánvi se na olivovém oleji smaží pomalu z obou stran do měkka. Vrchní kůrka musí být jemně…