Domácí nudle s krůtím masem a paprikami
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí nudle jsou výborné a na talíři skvěle vypadají. Stojí sice trochu námahy, ale plný talíř poctivého jídla stojí rozhodně za to. Připravte je s krůtími nudličkami a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 452 kJ / 347 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 1,00 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 0,50 g |
| –– mononenasycené | 0,10 g |
| –– polynenasycené | 0,40 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 70,00 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Domácí nudle jsou výborné a na talíři skvěle vypadají. Stojí sice trochu námahy, ale plný talíř poctivého jídla stojí rozhodně za to. Připravte je s krůtími nudličkami a…
Příprava těstovin od základu je skvělý způsob jak si užít vaření. Připravíte dokonalé těstoviny, které vyniknou v dobré polévce, nebo jakékoliv omáčce. Ať už rajčatové,…
Nejprve nakrájíme hlívu na tenké proužky a osmahneme na cibulce, přidáme papriku, zamícháme, hned přilijeme vodu a vaříme. Vložíme libeček. Přidáme kostku gulášového…
Těstoviny můžeme snadno připravit i doma. Naplníme je ricottou a uvaříme. Na závěr je ještě osmažíme obalené ve strouhance. Podáváme je s jednoduchou rajčatovou omáčkou,…
suroviny na omládek dobře vymícháme a zakryté necháme v teple místnosti asi 45-60 minut pracovat. Než vykyne, na 2-3 lžících z připraveného oleje lehce osmažíme…
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří vynikající dvojici. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě…
Domácí je nejlepší, alespoň se to říká. Vy se můžete o tom přesvědčit přípravou a uvařením domácích semolinových těstovin. Spolu s nimi pak servírujete jemné, ale…
Ochutnejte toto lahodné italské jídlo s vůní šalvěje. Jeho příprava není vůbec složitá. Sušené hříbky stačí podusit s česnekem, šalvějí a bílým vínem a smíchat s…
Na oleji krátce osmahnu na plátky nakrájený česnek, přidám nasekané feferonky, rajčata rozkrájená na půlky, olivy na půlky, ančovičky nakrájené na kousky. Vše chvíli…
1)Troubu předehřejeme na 200 stupňů. 2) Kukuřici,jarní cibulku,česnek a semolinu rozmixujeme v kuchyňském robotu na hladkou kaši. 3)Směs přendáme do hrnce,zalijeme…
Tento klasický italský chléb skvěle chutná a voní po olivovém oleji. Do těsta přidáme preferment, díky kterému bude focaccia krásně nadýchaná. Zajímavou chuť jí dodají i…
Vejce před výrobou těstovin vytáhneme z lednice. Je důležité, aby měly pokojovou teplotu, protože jen tak se s moukou pěkně spojí. Mouku prosejte do velké mísy, přidejte…
Mouku a kurkumu dáme do mixeru, přidáme vajíčka, žloutek a olej. Metličkami vymícháme těsto. Až se spojí, pracujeme již ručně. Vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme na 2…
Ravioly jsou velmi oblíbené plněné těstoviny. Tenká vrstva těsta přehnutá napůl v sobě skrývá žampionovou náplň. Uvařené ravioly pak skvěle doplní lahodná omáčka z…
Předehřejeme troubu na 170 stupňů.V robotu vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej.V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao.Po lžících přidáváme do…
Ravioli jsou typickou italskou pochoutkou podávanou jako jeden z předkrmů. Recept na domácí ravioli s lososem a cottage sýrem je chuťově skvěle vyladěný a pokrm přiláká…
Smícháme suroviny na rozkvas a v teple místnosti necháme 12 hodin pracovat.K vykynutému rozkvasu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho zakryté přibližně 2…
Smícháme suroviny na rozkvas a v teple místnosti necháme 12 hodin pracovat.K vykynutému rozkvasu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho zakryté přibližně 2…
Předehřejeme troubu na 160 stupňů.Smícháme všechny suroviny a dle potřeby buď doředíme olejem, pokud je těsto husté, anebo v opačném případě dosypem moukou. Ale já vždy…
Osolíme vroucí vodu, povaříme špagety a scedíme. Špagety dáme do misky. Tuňák pokapeme dle chuti citronem a dáme na špagety. Vše přizdobíme nakrájenou lahůdkovou…
Do kastrolu naliju polovinu citronové šťávy a přidám ¼ cukru. Oloupu jablka a pokrájím na tenké plátky, nejlépe škrabkou na brambory. Pak to vařím až do momentu než cukr…
Rybu nakrájejte na kousky. V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a…
V miske si spolu rozmiešame vajcia a mlieko. Pridáme krupicu a múku, ktorú sme si vopred zmiešali s kypriacim práškom. Všetko spolu vymiešame na jemnú hmotu a pridáme…