Bavorské červené zelí od Lemarti
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravujete nedělní oběd a chcete uvařit výborné přílohové zelí? Vyzkoušejte toto červené barvorské s jablky. Podle chuti jej můžete podlít bílým nebo červeným vínem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravujete nedělní oběd a chcete uvařit výborné přílohové zelí? Vyzkoušejte toto červené barvorské s jablky. Podle chuti jej můžete podlít bílým nebo červeným vínem,…
K české štědrovečerní večeři neodmyslitelně patří bramborový salát. Variant existuje nespočet, vyzkoušejte tentokrát tu naši. Připravte si bramborový salát s majonézou…
Zelí nakrouháme, zalijeme menším množstvím vody, osolíme, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Občas promícháme.Na tuku orestujeme na menší kostky nakrájenou cibuli,…
Červená řepa má spoustu benefitů pro naše zdraví. Pokud nevíte co z ní připravit, vyzkoušejte tento snadný salát s domácí majonézou, mrkví a štiplavým křenem, chutná…
Knedlíky z bramborového těsta plněné ovocem jsou česká klasika. Recepty na přípravu bramborového těsta se v rodinách liší, ale výsledkem je vždy talíř plný voňavých…
Fazuľky narežeme na kúsky ( alebo použijeme mrazené ), zalejeme vodou tak, aby boli tesne zakryté, osolíme, pridáme korenie a uvaríme do mäkka.Na oleji opražíme do bleda…
Na tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostičky, lehce je osmahneme a dusíme v menším množství vody pod pokličkou, až se šťáva téměř vydusí.…
Oblíbenou kyselou rybí pochoutku si s tímto receptem můžete snadno připravit i doma. Očištěné ryby naložíme nejprve do octového nálevu, poté je řádně vykucháme a spolu s…
Během dne bychom měli sníst i dostatek zeleniny a ovoce. Můžeme si tak nachystat salát buď jako doplněk k hlavnímu jídlu nebo jako samotný chod. Tento snadný salát je z…
Nakládané zelí má v naší kuchyni tradici. Je surovinou, která by v zimě neměla chybět. Nakrouhané zelí přes noc naložíme s cibulkou, cukrem a Dekem. Další den jej…
Z omytých křidélek odsekáme špičky (zbytek křidélek odložíme). Špičky dáme vařit se solí a libečkem, abychom měli cca 300- 400 ml vývaru. Vaříme 10-15 minut. Vývar by…
Na zvoleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita. Přidáme kmín, několik sekund restujeme a vysypeme obsah sklenice i s nálevem. Přidáme 1 PL medu,…
Jednoduchý salát vhodný jako přesnídávka nebo lehká večeře. Osvědčená zálivková směs ochutí salám, cibule dodá říz. Přikousněte k misce salátu čerstvý rohlík nebo…
Hovězí játra nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Nesolíme!Na oleji orestujeme kořenovou zeleninu. Buď mraženou, nebo čerstvou (mrkev, celer, petržel).Přidáme…
Domácí sulc můžete připravit doslova za pár korun. Vstupní suroviny patří mezi ty nejlevnější, jež lze použít. Výsledkem vaření je lahůdka, která má díky obsahu kolagenu…
Čočka je plnohodnotná, výživná a chutná potravina, která je stará několik tisíc let. Asi nejznámější recept z ní je čočka na kyselo. Je to jednoduché a levné jídlo,…
Zeleninu nakrájíme na drobné kousky a nudle uvaříme podle návodu. Na čínské pánvi rozpálíme olej přidáme ocet a cukr. Vytvoří se karamel, do kterého přidáme na proužky…
Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky a feferonku na kolečka. Svaříme vodu s octem, cukrem, solí a semínkem a odstavíme.Připravíme čisté skleníčky a naplníme cibuli…
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou zeleninu a nasekanou celerovou nať, ke které přidáme osmažit nadrobno pokrájené uzené maso a nasekaný česnek.Přisypeme…
Nejdříve připravíme máslové těsto ze 100 g hladké mouky a másla. Mouku do másla zapracováváme velmi rychle, aby nám máslo příliš nepovolilo. Výsledný bochánek zabalíme…
Pikantní omáčka, která přináší výrazný a pálivý zážitek. Je plná bohaté a aromatické chuti pepře, a skvěle se hodí k masu, grilovaným pokrmům či zeleninovým jídlům.
Dýňový kompot s ananasovým sirupem krásně voní a ještě lépe chutná. Jde o ideální způsob, jak zpracovat větší množství dýně. Tato podzimní pochoutka vám při každém…
Čočka je sice tradičním novoročním pokrmem, ale stojí za to ji připravovat průběžně po celý rok. Kromě vlákniny je bohatá na spoustu vitamínů a minerálů. Podáváme s…
Řepu uvaříme, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme.Pak ji smícháme s jogurtem, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a lehce okyselíme. Necháme…