Kaparová omáčka našich prababiček
Recept ještě nebyl hodnocenKapary jsou nerozvinutá poupata rostliny kapary trnité, která jsou naložená v soli nebo solném nálevu. Dnes je známe spíše jen jako sardelková očka. Dříve se běžně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapary jsou nerozvinutá poupata rostliny kapary trnité, která jsou naložená v soli nebo solném nálevu. Dnes je známe spíše jen jako sardelková očka. Dříve se běžně…
Česká klasika, která se z našich jídelníčků trošku vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená výrazným křenem je prostě báječná.
Do sklenic vyrovnáme papriky dle libosti, buď dlouhé, nebo pokrájené na nudličky, já dělám půl na půl.Sterilovat při 85°C 1O minut.
Bůček si nakrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme, posypeme česnekem, zalijeme, pokud chceme, přidáme sádlo a upečeme do růžova. Cuketu si oloupeme, zbavíme jader,…
V hrnku prošleháme vodu, vejce, 2 lžíce rozpuštěného másla,, špetku soli a lžičku octa. Touto směsí zaděláme mouku, smíchanou s tvarohem a vypracujeme rukama pevné těsto…
Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek.Když je maso pořádně uvařené nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít…
Kořen křenu oloupat a nakrájet na drobné kousky (asi jako zeleninu do polévky).V malém mixeru (nebo drtiči-součást tyčového mixeru, anebo v klasickém kuchyňském mixeru)…
Nakrájenou cibuli dáme zpěnit na sádlo. Jakmile zesklovatí přidáme na hrubo nastrouhané kedlubny, trochou vody podlejeme a podusíme téměř doměkka. Potom na to vylejeme…
Očištěné listy mladého (ale lze použít i zimní) zelí nakrájíme na jemné nudličky, bramboru na kostičky a párek na kolečka.V rozehřátém hrnci na sádle orestujeme kolečka…
Vychutnejte si grilování ještě o něco více díky vynikajícímu domácímu chutney. Příprava je snadná. Výsledná hustá rajčatová omáčka s rozinkami voní indickým kořením a…
Dýně hokaido se dá připravit na mnoho různých způsobů. Krom polévky, se z ní dá připravit i výborné dýňové zelí, které můžete použít jako přílohu k pečenému masu, nebo…
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme.V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme zeleninu, koření, orestujeme, vmícháme tomatové pyré a zalijeme vývarem. Přivedeme k…
Na oleji orestujeme cibuli a podlejeme vývarem. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu. Hovězí maso osolíme, opepříme, nasucho opečeme na teflonové pánvi a vložíme do…
cerstve houby nakrajime na kousky,brambory na kosticky,zalijeme varici vodou,osolime a povarime.(susene houby sparime varici vodou,nakrajime na male kousky,zalijeme…
Zelí nakrájíme na tenké proužky, cibuli nadrobno a mrkev s celerem nastrouháme nahrubo. Do větší mísy připravíme zálivku z majonézy, jogurtu, octu, cukru a pepře. Zelí…
Není nad to, když si můžeme přebytky ze své zahrádky uchovat ve spíži na zimu. Naložené fazolky mají totiž široké možnosti použití například do polévek, omáček nebo jako…
Dýňový kompot je klasika. Oblíbená, šťavnatá, navoněná příchutí ananasu a příjemně sladkokyselá. Milují ji děti a díky své univerzálností lze použít i jako základ pro…
Zelí zbavíme vrchních listů, části košťálu a postupně odebereme potřebné množství listů (zbylou část uchováme pro další použití, vydrží déle než rozkrojená půlka hlávky)…
Zeleninu očistíme a nakrájíme (kromě rajčat).Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme (pepř zatlačíme do masa) a důkladně obalíme v mouce.V kastrole rozehřejeme olej…
Talíř horké polévky přijde vždy k chuti. Máte-li rádi mléčné polévky, tento recept je pro vás jako stvořený. Polévka z jarní cibulky, s brambory a vajíčkem, krásně voní…
Zelí nakrouhejte na malé kousky, mrkev nastrouhejte na větším struhadle a cibuli nakrájejte na jemno. Vše v míse smíchejte se solí a kmínem a pořádně rukama promačkejte,…
Droždí s cukrem smícháme a necháme v trošce vlažné vody nakynout. Sypké suroviny smícháme, přidáme vykynuté droždí a zbylou vodu. Vše dobře propracujeme v tužší hladké…
Rozpustíme máslo a přidáme nadrobno pokrájené cibule. Zpěníme, přidáme veškeré koření. Přisypeme hladkou mouku - ze začátku asi 4 polévkové lžíce a osmahneme dorůžova…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 25. 5. 2024 19:13
Přidáno 25. 5. 2024 09:41
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Jak připravit nejlepší pečenou zeleninu: Díky snadným tipům získají dýně i červená řepa vynikající chuť
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník