Zelný salát nejen s paprikou
Recept ještě nebyl hodnocenZelí očistíme, pokrájíme na nudličky (bez košťálu) a dáme do větší mísy. K zelí přidáme na nudličky pokrájenou, očištěnou papriku. Další zeleninu přidáváme dle chuti…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky (bez košťálu) a dáme do větší mísy. K zelí přidáme na nudličky pokrájenou, očištěnou papriku. Další zeleninu přidáváme dle chuti…
Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po…
Jste milovníci sushi a rády byste doma vyzkoušeli jeho přípravu, ale nemáte dostatek odvahy? S tímto receptem se bát nemusíte. Krok za krokem vás provede přípravou…
I z obyčejných surovin je možné připravit vynikající jídlo. Tuto omáčku uvaříme z brambor, které zalijeme vývarem z koření, zahustíme a zalijeme smetanou. Omáčku můžeme…
Bílé fazole s uzeninou je tradiční španělský pokrm. Je to jídlo velmi jednoduché, kde se chutě fazolí a koření nádherně propojí, doplní je opečená klobása a výsledek na…
Máte v zásobách dobrý domácí kečup? Připravte z něj výbornou rajskou omáčku, která voní tymiánem. Díky tlakovému hrnci netrvá příprava této omáčky dlouho. Podávejte ji s…
Tato varianta balkánské speciality - plněných zelných listů - pochází dle kuchařských mistrů „Kluků v akci” z rumunského Banátu. Připravují se zde s nakládánými kysanými…
Omáčka ze smetany se hodí jak na těstoviny, tak k masu. Krémová, hustá a lahodná, dle chuti ji můžete doplnit o čerstvé houby a strouhaný parmezán. Na závěr posypte…
Skvělým způsobem, jak zpracovat velkou úrodu ze zahrádky, je příprava zeleninové čalamády. Kombinace křupavého zelí a sladkých paprik, zalitá jemně pikantním nálev,…
Zelí z patizonu je hodně podobné cuketovému zelí. Stačí si pohrát s vychucením a získáte výbornou, levnou a rychlou přílohu. Podávejte s pečeným či dušeným masem a…
Rychlý tukový závin připravíte snadno. Stačí k nastrouhanému tuku přidat mouku, vejce, sůl, vodu a ocet a vypracovat vláčné těsto. S jablečnou, švestkovou, makovou nebo…
V hrnku si svaříme vodu s kmínem a octem a necháme schladnout. Do pekárny dáme svařené schladlé suroviny, přidáme mouku, do jednoho rohu cukr a nahoru kvasnice. Zapneme…
Z uvedených surovin na krém uvaříme hustý pudink a zakrytý přitisknutou fólií necháme vychladnout, Zapneme troubu na 180 °C a plech o velikosti 23x32 cm vyložíme pečicím…
Fazole dáme do cedníku a necháme trochu okapat.Majonézu rozmícháme s jogurtem, osolíme, okyselíme, chuť doladíme cukrem, pepřem, můžeme přidat trochu hustého nálevu z…
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, přidáme houby, bobkový list, nové koření, kuličky pepře, kmín, sůl, pepř, kopr a provaříme…
Objevte intenzivní chuť domácího krenexu, který spojuje sílu čerstvého křenu a octa, a tím dodá vašim pokrmům jedinečnou ostrost. Toto tradiční dochucovadlo s pikantním…
Bez kulajdy by houbaři neměli ten správný podzim. Prošmejdit les, přinést úlovek domů a uvařit skvělou polévku. To je to pravé! Voňavá polévka plná hub pohladí chutí,…
Milujete svačinové majonézové saláty? Víte, že je lze vcelku jednoduše připravit i doma? Zkuste třeba zjednodušenou verzi oblíbeného pařížského salátu. Je to dílo slabé…
Chutnají-li vám utopenci, vyzkoušejte naložit do sladkokyselého nálevu vajíčka. Tady jsou použita maličká křepelčí vejce, která budou výborně chutnat, a navíc jsou i…
Domácí sulc je diametrálně odlišná věc od kupovaného produktu. Do domácího, ochuceného podle své chuti dáte jen to, co opravdu chcete jíst. Až si naložíte porci hotového…
Koprová omáčka s vejci je srdcovka české kuchyně. Její jemná chuť čerstvého kopru a krémová textura se skvěle hodí k vařeným bramborám. Jídlo, které příjemně zahřeje a…