Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ocet - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Dobrý domácí ochucený kečup

Dobrý domácí ochucený kečup

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Očištěná rajčata, jablka, cibule a lilek pokrájíme a rozdusíme. Přidáme cukr, sůl, ocet a koření a za častého míchání dusíme půl hodiny.Pak vše propasírujeme a ještě…

Chutný salát z čínského zelí

Chutný salát z čínského zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Svěží salát z několika druhů zeleniny a strouhaného sýra je spojen dochucenou tatarskou omáčkou. Dobře vychlazený salát podáváme jako lehkou večeři nebo přílohu k masu,…

pbarva

20 min

Čalamáda z hub

Čalamáda z hub

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Zavařená čalamáda z hub doplněná o barevné papriky bude v zimě vítaným zpestřením našich pokrmů, neboť má široké uplatnění. Hodí téměř ke každému hlavnímu jídlu jako…

kocka

40 min

Indická sladko-kyselá omáčka

Indická sladko-kyselá omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Zeleninová omáčka sladkokyselé chuti, ve které se pojí chuť a vůně indického kari se zázvorem a rozinkami. Tuto zajímavou omáčku můžete využít pod maso, skvěle chutná…

Danca

90 min

Kandovaná dýně

Kandovaná dýně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hledáte způsob, jak zužitkovat přebytky dýní a a máte rádi sladkosti? Pak máme recept přímo pro vás! Výroba sice zabere pár dní, ale máte pak dobrotu na celou zimu.…

yanull

45 min

Sterilované dýňové zelí

Sterilované dýňové zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Podzimní chuť nasládlé dýně si můžete užít po celý rok. Sterilované dýňové zelí je perfektní obměnou za klasické zelí a jeho chuť vás opravdu příjemně překvapí. Je to…

BlanikM

110 min

Polévka kudlanka ze žlutých fazolek

Polévka kudlanka ze žlutých fazolek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do osolené vody dáme vařit na kousky rozkrájené fazolové lusky (fazolky to chce každopádně žluté, ze zelených to není ono), nadrobno nakrájené oloupané brambory, přidáme…

Tyrolská játra

Tyrolská játra

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hovězí játra nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Nesolíme!Na oleji orestujeme kořenovou zeleninu. Buď mraženou, nebo čerstvou (mrkev, celer, petržel).Přidáme…

Kachna se zelím

Kachna se zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pečená kachna se zelím patří ke slavnostnějším pokrmům. Podávat ji můžete se dvěma druhy zelí, bílé i červené a knedlíky můžete připravit houskové, karlovarské nebo…

Metlos

200 min

Pavlova

Pavlova

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Dort, který má svůj původ u protinožců a váže se k němu příběh o ruské baletce, jejíž načechranou sukni, by měl dort Pavlova připomínat. Na lehký, osvěžující dort,…

lucik.233

130 min

Ošatkový chléb

Ošatkový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do pekárny dáme nejdříve tekuté a potom sypké suroviny a necháme vypracovat na program Těsto. Pokud nemáme pekárnu, zaděláme nejdříve kvásek (do vlažné vody přidat cukr…

Kuře po kanadsku 2

Kuře po kanadsku 2

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kuře omyjeme, osolíme. Na dno pekáče dáme cibuli nakrájenou na plátky, položíme na ni kuře a zbylé suroviny (kromě másla) smícháme. Směs nalijeme na kuře a na kuře…

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kel ( česky kapusta ) narežeme na rezance, zalejeme vodou, osolíme, pridáme rascu, na plátky narezaný cesnak a povaríme 10 min. Potom pridáme na kocky narezané zemiaky a…

Listové těsto s tvarohem

Listové těsto s tvarohem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

V hrnku prošleháme vodu, vejce, 2 lžíce rozpuštěného másla,, špetku soli a lžičku octa. Touto směsí zaděláme mouku, smíchanou s tvarohem a vypracujeme rukama pevné těsto…

Hořčicová zálivka na saláty

Hořčicová zálivka na saláty

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Ocot, horčicu a soľ vyšľaháme metličkou, kým nezačne hustnúť.Pridáme cukor a postupne pridávame po lyžiciach olej. Stále šľaháme, kým nezhustne.Zálievka je hustejšia a…

tejaja

10 min

Sladkokyselý křupavý bůček

Sladkokyselý křupavý bůček

Recept ještě nebyl hodnocen 3,6

Bůček nakrájíme na 1 cm silné a 6 cm široké plátky. Osolené maso smícháme s bílkem a škrobem rozmíchaný v šálku vody. Vše necháme aspoň hodinu odležet v chladničce.…

Zelí s rajčatovým protlakem

Zelí s rajčatovým protlakem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Kapustu narežeme na rezance, zalejeme vodou, pridáme lyžičku rasce, bobkový list, osolíme a varíme do mäkka.Z oleja, múky a mlieka uvaríme bešamel, vlejeme do kapusty,…

tejaja

35 min

Pečenáče

Pečenáče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako…

Zavaření utopenci

Zavaření utopenci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Někdy se stane, že máme k dispozici více uzeniny, než můžeme najednou spotřebovat. Pokud chcete uzeninu naložit a uchovat, nebo vám zbyde, můžete ji zavařit jako masný…

aaura

45 min

Krenex 3-2-1

Krenex 3-2-1

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Objevte intenzivní chuť domácího krenexu, který spojuje sílu čerstvého křenu a octa, a tím dodá vašim pokrmům jedinečnou ostrost. Toto tradiční dochucovadlo s pikantním…

ejajama

15 min

1 21 22 23 24 25 108