Bavorský jablečný štrúdl
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy nasypeme mouku a sůl. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, ocet, vlahou vodu a hněteme na robotu 10 minut. Bochánek dáme na vál, přikryjeme nahřátým hrnkem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy nasypeme mouku a sůl. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, ocet, vlahou vodu a hněteme na robotu 10 minut. Bochánek dáme na vál, přikryjeme nahřátým hrnkem a…
V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme na nudličky nakrájené houby a dusíme. Připravíme světlou jíšku, kterou postupně…
Nařež buřty dle fantazie jako na pečení na ohni, prořízni pak podélně do půlky.Nakrájej cibuli červenou i bílou na kolečka a vytvoř lůžko v pečící nádobě, potom papriky…
Cizrnu den předem namočíme, poté uvaříme doměkka a scedíme.Ještě teplou ji smícháme se stroužkem česneku, utřeného se solí a necháme vychladnout.Cibuli nakrájíme na…
Snadný a rychlý svačinový salát, co zvládnete připravit každý. Uvařené párečky nakrájíme na kolečka, smícháme s kapií a dochutíme. Celé to pak spojíme majonézou, která…
Dokonale krémová omáčka z fazolových lusků v odlehčené formě bez přidané mouky. S bramborami a vejci si na vyváženém a zdravém obědě pochutnají také všichni, kdo omezují…
Sterilované kozí rohy jsou skvělou pochoutkou k různým masovým pokrmům. Podle jednoduchého návodu si je můžete připravit podle vlastní chuti. Zkuste zkombinovat pálivé i…
Užijte si svěžest léta po celý rok s tímto sterilovaným salátem ze zelených rajčat, který chutná jako čalamáda. Tento lahodný a křupavý salát, obohacený vybraným kořením…
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu…
Pokud jste nasbírali v lese košík plný čerstvých hub a hledáte pro něj využití, můžete připravit smetanovou houbovou polévku, dochucenou štiplavým octem a zahuštěnou…
Výborná polévka jemně nakyslé chuti je plná čerstvých, nebo sušených hub a brambor. Zasytí vás, zahřeje a v zimě prověří, zda jste byli v sezóně pilní ve sběru hub i…
Šťavnaté plátky krkovice pomalu pečené na lůžku z dušeného zelí provoní celou kuchyni. Zelí dochucené karamelizovanou cibulí, jablky a tymiánem chutná skvěle a maso…
Velmi jednoduchý, ale skvěle dochucený míchaný salát se dvěma druhy sýru se perfektně hodí jako lehká večeře či příloha ke grilovaným specialitám. Stačí přidat pár…
Pokud jste milovníci rybího salátu, máme pro vás tip na jeho přípravu. Filety z kapra, zbavené kůže, nakrájené na kostičky a marinované v nálevu smíchejte s oblíbenou…
Pokud jste milovníci rybího salátu, máme pro vás tip na jeho přípravu. Filety z kapra, zbavené kůže, nakrájené na kostičky a marinované v nálevu smíchejte s oblíbenou…
Skvělý a vskutku chuťově zajímavý salát připravíte v duchu maďarské kuchyně. Zpracujte všechny suroviny vlažné, ale poté nechte salát klasicky odležet a vychladnout.…
Dušená kapusta s uzeným masem je výborná klasika, kterou dělávaly už naše babičky. Ke kapustě přidáme i zelená jablka, která její chuť pěkně doplní. Kapustu podáváme s…
Na přípravě sulcu není nic složitého, jen je třeba počítat s časem na ztuhnutí v lednici. Hotová huspenina je krásně barevná díky kořenové zelenině, chuťově výborná a…
Vepřový sulc je pochoutka typická zejména pro naši kuchyni. Kousky kůží nebo i masa povaříme s kořením a zeleninou. Do formy pak nalijeme již rozmixované kůže s kousky…
Výbornou smetanovou omáčku plnou čerstvých voňavých jarních bylin podáváme s nadýchaným smaženým svítkem a plátkem uzeného masa nebo vejci vařenými natvrdo. Takový chod…
Kyselice se tradičně připravuje z kysaného zelí, ale v létě můžete vyzkoušet její svěží cuketovou variantu. Jemná chuť cukety se skvěle snoubí s kyselostí smetany a octa…
Na rozpečenou pánev položíme na plátky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, zprudka osmahneme z obou stran na pánvi, kde je již…
Smícháme mouku, cukr, kakao, sůl, sodu, olej, vodu a ocet.Těsto nalejeme na vymyzaný plech a upečeme. Vychladlé potřeme krémem a posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou.…