Kapie v oleji (dle mé tchyně)
Recept ještě nebyl hodnocenKapie jsou výborné zasyrova, ale dobře zavařené jsou neskutečně lahodné. Navíc mají v kuchyni mnoho variant využití. Na chlebíčky, do salátů, do aspikových misek. A…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapie jsou výborné zasyrova, ale dobře zavařené jsou neskutečně lahodné. Navíc mají v kuchyni mnoho variant využití. Na chlebíčky, do salátů, do aspikových misek. A…
Čerstvé papriky chutnají skvěle, ale pečením získají ještě výraznější chuť a navíc pěkně voní. Připravíme z nich výborný salát, ve kterém je doplníme čerstvým zelím,…
Zeleninová omáčka sladkokyselé chuti, ve které se pojí chuť a vůně indického kari se zázvorem a rozinkami. Tuto zajímavou omáčku můžete využít pod maso, skvěle chutná…
Léto vrcholí, rajčata a papriky krásně zrají a tak je dobré, abychom se jimi zásobili na zimu. Zeleninu připravíme jako směs na lečo, naplníme do krabiček a zamrazíme.…
Pokud si už nevíte rady, jak zužitkovat přebytek cuket, vyzkoušejte recept na nakládané cuketové karbanátky. Jsou velmi snadné na přípravu a chutnají podobně jako…
Osvěžující salát je skvělým doplňkem snad každého hlavního jídla. Vyzkoušejte tento okurkový s cibulí. Je inspirován asijskými chutěmi a zaujme také originálně…
Salát s krutonky z tmavého chleba opečenými na olivovém oleji a ochucenými bazalkou zdvihne běžný salát o několik stupínků výše k chuťovému nebi. A přidáte-li do…
Medové řezy se hodí pro opravdu sváteční příležitosti. Medem provoněné nadýchané těsto je upečeno v plátech, které při sestavování moučníku na sebe vrstvíme a…
Příprava domácího sulcu se může zdát poněkud pracná a zdlouhavá, ale sami uvidíte, že výsledek stojí za to. Kvalitní a poctivý sulc, který v obchodě nekoupíte, můžete…
Šťavnaté kuličky z mletého masa připravíme tentokrát na čínský způsob. Jsou lehce pikantní a díky použitému koření mají zajímavou chuť. Podáváme je s rýží v omáčce se…
Opět jedny z těch vynikajících kokosek, které budete mít hotové raz dva a nemusíte ani nic šlehat. Klíčovým krokem u těchto kokosek je až pečení, u kterého nesmíte…
Tento elegantní zákusek vás okouzlí na první pohled i sousto. Kombinace vláčného kakaového těsta a jemného tvarohového krému s nádechem mandlí tvoří dokonalou harmonii…
Saláty nemusí být nutně jen pár zelených listů a kousků zeleniny. Připravte si s námi tento barevný, chutný, křupavý a výživný salát. Je mixem skvělých surovin, jako je…
Namočenú fazuľu dáme variť s údeným mäsom, celou cibuľou a bobkovým listom.Keď je fazuľa polomäkká, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, neskôr kolieska klobásy. (Cibuľu…
Hlávkový salát nepotřebuje nijak náročnou úpravu. Stačí k němu přidat kostičky vyškvařené slaniny, tuk z ní puštěný a vše dohromady zalít sladkokyselým nálevem. Takto…
Křidélka omyjeme, osušíme, mírně osolíme a vložíme do marinády z uvedených surovin nejméně na 12 hodin.Pak je i s marinádou vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme…
Valentýnské sušenky jsou jednoduchým a přesto skvělým způsobem, jak vyjádřit lásku v podobě sladké pochoutky. Oslavte tento den s těmito lahodnými sušenkami, které…
Lehký, krémový a plný chuti! Delikátní vajíčkový salát je skvělou volbou na chlebíčky, do sendvičů nebo jen tak s čerstvým pečivem. Připravte si ho během chvilky a…
Láska na první kousnutí! Red velvet cupcakes s vláčným těstem a hedvábným cream cheese krémem s bílou čokoládou jsou neodolatelným dezertem, který potěší oči i chuťové…
Hořčici je vždy dobré mít po ruce. Využijeme ji nejen do různých pokrmů, ale také ke grilovanému masu. Její příprava není nijak složitá, jak se na první pohled může zdát…
Dokonalého, šťavnatého a dozlatova upečeného kolena dosáhnete marinováním a povařením v nálevu. Uvařené koleno pak upečete a nakonec zapečete s medovou marinádou.…
Červen je období mladých česnekových výhonků, které jsou velmi chutné a ozvláštní vaše pokrmy svojí zajímavou, až lehce nasládlou chutí. Vyzkoušejte je přidat třeba do…
Skopové není mnohdy vyhledávané pro svou specifickou chuť. Připravte ho podle osvědčeného receptu. Vytvoříte pokrm, kde budete těžko poznávat neoblíbenou surovinu. Maso…