Podzimní čalamáda
Recept ještě nebyl hodnocenV naší kuchyni jsou různé čalamády velmi oblíbené. Do sklenic můžeme naskládat, co nám zrovna na poslední chvíli dozrálo, než budeme zahradu připravovat na zimu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V naší kuchyni jsou různé čalamády velmi oblíbené. Do sklenic můžeme naskládat, co nám zrovna na poslední chvíli dozrálo, než budeme zahradu připravovat na zimu.…
Šťavnaté plátky krkovice pomalu pečené na lůžku z dušeného zelí provoní celou kuchyni. Zelí dochucené karamelizovanou cibulí, jablky a tymiánem chutná skvěle a maso…
Židovský koláč Flódni je tradiční maďarský dezert s bohatou historií, který je známý svými vrstvami plnými chutí. Tento výjimečný koláč se skládá z několika tenkých…
Sněhové pusinky, které po zakousnutí krásně křupnou, ale uvnitř jsou vláčné a měkké. Vanilka s octem v tomto receptu dodává ryzí sladkosti pusinek pikantní nádech.…
Vyzkoušejte toto skvělé cukroví ve tvaru ořechů. Výborné je plněné krémem připraveným ze Salka a másla, nebo s vanilkovým krémem ochuceným trochou rumu. Dozdobit ho…
Jednoduchá polévka s výraznou cibulovou chutí, kořenovou zeleninou a houbami přijde vhod v chladnějším počasí, protože pěkně zahřeje. Podáváme ji se ztraceným vejcem,…
Milovníci cibule ocení tento snadný, ale přesto vynikající salát. Je ochucený bílým pepřem, který má výraznější chuť než pepř černý a estragonovým octem, vonícím po…
Křidélka omyjeme, osušíme, mírně osolíme a vložíme do marinády z uvedených surovin nejméně na 12 hodin.Pak je i s marinádou vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme…
Příprava tohoto pokrmu je trochu zdlouhavější, výsledek ale stojí za to. Mističky z červené řepy plněné dobře ochucenou směsí mletého krůtího masa chutnají báječně.…
Mrkev je skvělá zelenina, ze které můžeme připravit i velice jednoduchý a osvěžující salát. Tenké proužky mrkve dochutíme kořením, česnekem a necháme naležet. Při…
Huspenina z vepřového masa a zeleniny chutná skvěle s cibulí, octovou zálivkou a chlebem. Můžete ji připravit jako chuťovku k pivu, nebo když vaříte vepřový vývar a…
Kůzlečí a jehněčí maso patří od nepaměti na sváteční tabuli. Jarní pokrm vhodný pro tradiční velikonoční tabuli je kořínek neboli pajšl. S vychucenou omáčkou zachutná i…
Pikantní nakládané ředkvičky jsou ideální způsob, jak oživit každý talíř výraznou chutí a svěží křupavostí. Rychlá a jednoduchá příprava z nich dělá skvělou přílohu k…
Bílé omáčky jsou oblíbené pro svou jemnou chuť i snadnou přípravu. Stačí pár základních ingrediencí, trocha pažitky, sušené cibule a česnek. A zastřená vejce? Ta si…
Bílé omáčky jsou oblíbené pro svou jemnou chuť i snadnou přípravu. Stačí pár základních ingrediencí, trocha pažitky, sušené cibule a česnek. A zastřená vejce? Ta si…
Hovězí srdce je neprávem opomíjený kousek masa – jemné, šťavnaté a s plnou chutí. Uvařené doměkka v papiňáku s restovanou cibulkou a podávané s lehce nasládlým…
Osvěžující polévku z mladého zelí zvládne uvařit i naprostý začátečník v kuchyni. Polévka nám nabídne dokonalé spojení křupavého zelí, jemné smetany a kyselého octa. A…
Kopr a houby tvoří osvědčené kulinářské duo, které v pokrmech rozvíjí svou nezaměnitelnou vůni. V této omáčce se jejich chutě propojí s cibulovým základem, zahuštěným…
Jídlo, které provoní celý dům. Pečená kachní stehna okořeňte kmínem a pečte dozlatova. V kombinaci se smetanově krémovými kedlubnami jde o dokonalé jídlo. Stačí už jen…
Skopové není mnohdy vyhledávané pro svou specifickou chuť. Připravte ho podle osvědčeného receptu. Vytvoříte pokrm, kde budete těžko poznávat neoblíbenou surovinu. Maso…
Krůtí plátek z grilu s netradičním cuketovým zelím, grilovanými rajčaty a česnekovou bagetkou tvoří chutné a vyvážené jídlo. Lehký a chutný pokrm je ideální pro horké…
Máte rádi pikantní chuťovky? Vyzkoušejte náš recept na nakládané pálivé okurky s chilli papričkami. Skvělá kombinace křupavosti, kyselosti a ostré chuti, která rozproudí…
Vytvořte si doma vlastní sterilované zelí. A to tak, že se vlastně ani sterilovat nemusí, pokud dodržíte tento postup. Jen se nechá pořádně odležet a může se bez…
Kuskus připravíme dle našich zvyklostí, osolíme.Suroviny na zálivku prošleháme a necháme chvíli prolnout chutě.Rajčata nakrájíme na půlky, petrželku na jemno. Pomeranč…