„Kung pao“ s růžičkovou kapustou
Recept ještě nebyl hodnocenVýborné jídlo inspirované klasickým sečuánským pokrmem připravíme během chvilky na pánvi. Růžičková kapusta je díky rychlé úpravě příjemně křupavá. Lehce pikantní pokrm…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výborné jídlo inspirované klasickým sečuánským pokrmem připravíme během chvilky na pánvi. Růžičková kapusta je díky rychlé úpravě příjemně křupavá. Lehce pikantní pokrm…
Nevíte co se zbylým kuřecím masem? Využijte jej do jednoduchého a sytého pokrmu. Maso postačí jen orestovat se spoustou zeleniny ve wok pánvi. Podávat jej můžeme s…
Plátky vepřové kotlety v tomto receptu dochutí netradiční marináda. Její hlavní složkou jsou tentokrát hořčičné semínko a koriandr. Po prudkém opečení na oleji necháme…
Zavařte si do skleniček domácí orientální cuketovou omáčku. Tato lahodná omáčka spojuje jemnost cukety s výrazným pikantním kořením. Vytváří dokonale vyváženou směs,…
Rychlá a voňavá zeleninová pánev s cuketou na čínský způsob. Se sójovou omáčkou, česnekem, sterilovanou paprikou a žampiony. Její příprava není složitá a zvládnete ji do…
Pokud preferujete spíše bezmasá jídla a chcete si v létě dopřát něco lehčího a plného zeleniny, určitě vyzkoušejte tento bulgur s restovaným lilkem, cuketou a paprikou.…
Vyzkoušejte skvělou vegetariánskou „čínu“ z cukety! Díky aromatickému koření, jako je kari a zázvor, má výraznou a svěží chuť. Na závěr ji doplní jemně nasekaná jarní…
Sladké, pikantní a neodolatelně šťavnaté – taková jsou Huli huli kuřecí křídla inspirovaná havajskou kuchyní. Marinovaná v omáčce plné ananasu, sójové omáčky a zázvoru,…
Kuřecí kousky s cuketou na způsob číny potěší především milovníky pikantních chutí. Směs je plná zeleniny a šmrnc jí dodávají nejen chilli papričky, ale i špetka uzené…
Rychlé jídlo z kuřecích kousků, zeleniny a sušených hub připravíme na jedné pánvi. Maso marinujeme v koření a solamylu, zeleninu orestujeme, přidáme houby a podlijeme…
Chystáte oběd pro celou rodinu? Podle tohoto receptu připravíte pekáč plný lahodných kuřecích plátků s broskví a dozlatova upečeným sýrem. Jako příloha poslouží smažené…
Tofu narežeme na hranolčeky, ktoré sa dajú napichovať. Posypeme mletým čiernym korením, mletou paprikou, rascou, majoránkou, polejeme sójovou omáčkou a premiešame.…
Křupavé kousky kapra připravené na způsob hranolek a podávané s pučálkou, tedy praženým zeleným hrachem, spojují moderní nápad s dávnou tradicí. Výjimečný pokrm, který…
Jednu cibuli nakrájíme na drobno, druhou na kolečka a ve vyšší pánvi necháme zesklovatět. Přidáme játra a prudce restujeme. Poté přidáme pórek, papriku a mrkev a dusíme…
Maso nakrájíme, osolíme a opepříme. Orestujeme na trošce oleje. Zakápneme trochou worchesterové a sojové omáčky.Přidáme čínskou zeleninu. Podlijeme trochou vody a…
Tofu, zemiaky a uhorky nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme prelisovaný cesnak, kečup, sójovú omáčku a smotanu. Dobre premiešame. Ak treba dosolíme ( ja nedosoľujem,…
Mražené krevety necháme povolit. Nudle nasypeme do vařicí osolené vody a připravíme je podle návodu. Očistíme pórek, podélně ho rozkrojíme a nakrájíme na špalíky dlouhé…
Rozkrojíme prsa aby z nich šla udělat kapsa, popepříme a okořeníme z obou stran, sůl jen špetku nebo kdo nesolí tak žádnou. Šunka, niva a argentinsky koření už sůl…
Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej, na něj nasypeme kari koření, zpěníme, přidáme kuřecí kousky a špalíčky cibule a narychlo opečeme.Osolíme, zakryjeme pokličkou…
Vinnou klobásu nakrájíme na kratší špalíky nebo z ní uděláme dva šneky, které zpevníme párátkem a osmažíme je dozlatova na malém množství oleje.Po osmažení klobásy…
Rýži nejprve propereme ve studené vodě, vícekrát - nejdéle však ale 4 minuty. Následně přilijeme vodu (množství podle toho, co se píše na obalu rýže) a přivedeme k varu.…
Vepřová panenka připravená s ovocnou pikantní omáčkou a zajímavě dochucenými fazolkami bude určitě chutnat vyznavačům kampotského pepře. Spolu s porcí opečených brambor…