Kuřecí roládky ve slanině
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso očistíme, mírně osolíme a okořeníme z obou stran. Rozkrájíme každý plátek na 3 kousky, pokapeme olejem a dáme do uzavíratelné misky. Maso v uzavřené misce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso očistíme, mírně osolíme a okořeníme z obou stran. Rozkrájíme každý plátek na 3 kousky, pokapeme olejem a dáme do uzavíratelné misky. Maso v uzavřené misce…
Křehké nudličky z vepřového masa, marinované společně s brambory v sójové omáčce, okořeněné kari kořením, poslouží jako snadný oběd nebo večeře, když nevíte, co zrovna…
Do pánve dáme trochu oleje na něm orestujeme očištěnou, najemno nakrájenou šalotku a očištěný, najemno nasekaný česnek.Do pánve přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou…
V hlubším hrnci si na oleji orestujeme cibulku dozlatova spolu s prolisovaným česnekem, přidáme zbylé ingredience na omáčku kromě soli a pepře a za neustálého míchání…
Kloboučky shitake namočíme předem do hrnečku s teplou vodou, kousek řasy do misky se studenou vodou a necháme nabobtnat. Podle toho jaké použijeme nudle připravíme je…
Bůček nakrájíme na plátky cca 5 mm široké.Do vhodné nádoby dáme sójovou omáčku, Ramu Cremefine, prolisovaný česnek a koření.Vše promícháme a do vzniklé marinády vložíme…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Očištěnou cibuli a rajčátka nasekáme na drobné kostičky, zázvor a česnek nastrouháme najemno.Do rozehřáté wok pánve (nebo hrnce) dáme olej a srirachu, přidáme cibuli,…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kusy, dáme do vroucího oleje a necháme na mírnějším ohni lehce opéci. Mícháme. Přilijeme horkou vodu. Jakmile začne vařit, přidáme…
Další ze skvělých marinád, která ochutí plátky vepřového plecka. Takto naložené nebude jistě maso fádní. Přidáme-li k hotovému masu vhodnou přílohu a čerstvý zeleninový…
Nejprve začneme připravovat knedlíčky. Rozehřejeme pánev, dáme olej a orestujeme pórek nakrájený na kolečka do zezlátnutí. Vmícháme propláchnutý a okapaný hrášek a ještě…
Ochutnejte tyto bramborové placky, které v sobě ukrývají výtečnou masovou směs z kvalitního masa. V každé z nich se mísí chuť křupavého smaženého povrchu a bohaté,…
Pro oblíbené smažené závitky nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, připravit si je můžete i v pohodlí vašeho domova. Jarní závitky, plněné rýžovými nudlemi,…
Na křupavých topinkách nesmí nikdy chybět masová pomazánka, lehce pikantní chuti. Posypte ji strouhaným sýrem a vyzkoušejte ji na topinkách zapéct, z jednoduchého pokrmu…
Do uzavíratelné misky 600 ml dáme jogurt, sůl, pepř a přidáme nakrájené maso na velikost soust. Dobře promícháme a necháme klidně přes noc v lednici nebo alespoň 1…
Mramorovaná hovězí kližka má nezaměnitelnou chuť, která vynikne při dlouhé přípravě. Díky pomalému hrnci ji připravíte téměř bez práce a po několika hodinách, kdy…
Naložený prorostlý vepřový bůček zkřehne a přitom zůstane šťavnatý. Není to vůbec dietní, ale na dietu určitě nebudete při grilování myslet. Výborné, skvěle ochucené…
Stavebním kamenem pro výborné grilované maso je dobrá marináda, díky které maso získá zajímavou chuť a zůstane krásně šťavnaté. Vyzkoušejte marinádu z černého piva,…
Tradičním pouličním občerstvením na Balkáně je pljeskavica - grilovaná placka z mletého masa. Obvykle se podává v housce s ajvarem. Na přípravě není nic složitého, vše…
Zdravé rybí grilování. Čerstvé bylinky a jemné rybí maso. To je dokonalá kombinace, kterou si v létě zamilujete. Spolu se svěžím citronem je prostě nepřekonatelná.
Netradiční kombinací chutí jsou tyto jemné vepřové kotlety, které doplníme pomerančem. Plátky masa na grilu potíráme sladkou směsí z medu, pomerančové šťávy a dužiny.…
Příjemné letní jídlo s nádechem asijského koření získáte, pokud si připravíte pokrm podle tohoto receptu. Není to blesková úprava jako v asijském bistru, ale…
Kuře s adjika dresinkem je chutný a pikantní pokrm, který přináší do vaší kuchyně exotické aroma a bohatou chuť gruzínské kuchyně. Šťavnaté kuřecí maso je marinováno v…
Houbaření je oblíbený koníček a když se zadaří, tak rázem máme mnoho možností, co dobrého z nich uvařit. Pokud chcete jen něco malého na pochutnání, zkuste houbový…