Bramborový salát LFR
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a protlačíme přes mřížku, stejně tak vejce uvařené na tvrdo. Přidáme nakrájenou cibuli, jablko, gothaj a okurky. Kořenovou zeleninu nakrájíme a dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a protlačíme přes mřížku, stejně tak vejce uvařené na tvrdo. Přidáme nakrájenou cibuli, jablko, gothaj a okurky. Kořenovou zeleninu nakrájíme a dáme…
Žebírka několikrát na krajích nasekneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi mouky, rozmarýnu a oregána. Obalená žebírka zprudka opečeme na oleji,…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a posypeme curry kořením podle chuti (cca 1 KL), opečeme na oleji.Přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli a na…
Česnekové výhonky pokrájíme na malé špalíčky a jen krátce povaříme v osolené vodě. Pak scedíme, necháme okapat.Na kousku másla osmažíme dosklovata drobně pokrájenou…
Kedlubny zbavíme listů a oloupeme tuhou slupku. Brambory očistíme a také oloupeme. Připravenou zeleninu nastrouháme nahrubo. Uzené maso můžeme nakrájet ostrým nožem na…
Těstoviny dáme vařit podle návodu.V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně pokrájenou šalotku a česnek. Když nám šalotka začne zlátnout, přidáme smetanu,…
Na oleji necháme zavädnúť na kolieska nakrájaný pór.Pridáme na kocky narezanú cuketu, osolíme, okoreníme, podľa chuti pridáme kmín, zalejeme vodou a povaríme cca 10…
V kastrůlku přivedeme k varu rajčatová pyré spolu s vodou, kterou jsme krabičky od pyré vyplachovali (asi 300 ml). Přidáme olivový olej, skořici, sůl, pepř a oregano.…
Z brokolice oddělíme růžice od košťálu.Košťál nakrájíme na menší kousky a dáme vařit společně s žebírky do měkka.Až košťál změkne, vyndáme ho z hrnce, i žebírka dáme…
Připravíme filety ze pstruha.Do misky si připravíme najemno nakrájené ančovičky, hummus z černých oliv a zamícháme.Filety osolíme, opepříme a na olivovém oleji osmažíme…
Řepu, rajčat, okurky, česnek, cibuli, avokádo omyjne nebo očistěte a poté vložte do mixéru.Vše rozmixujte.Podle toho jak hustou polévku chcete, dolijte vodu.Přidejte sůl…
Zemiačiky umyjeme (nelúpeme).Dáme do pekáča, pridáme 2 lyžice oleja, korenie a soľ a dobre premiešame. Pečieme v rúre asi 30 min na 180°C.Na omáčku prešľaháme 4 lyžice…
Houby namočíme v mléce a necháme alespoň hodinu. Pak v mléce uvaříme doměkka.Na másle zpěníme cibuli a přidáme vymačkané houby, česnek, sůl pepř a tymián. Orestujeme a…
Oloupané vařené brambory nastrouháme najemno do mísy.Přidáme mouku, sůl, sodu,vejce, mléko, změkké sádlo a vypracujeme na pomoučněném válu těsto, které vyválíme na plát…
Žemle, housky, kaiserky nebo pita chléb buď upečeme podle oblíbeného receptu, nebo koupíme v obchodě. Před podáváním je lepší půlky pečiva rozpéct (jako na hambugr), lze…
Cibuli nakrájím na kostičky a osmažím ji na oleji do sklovita. Zaliji 1,5 l vody, přidám brambory a celer na kostičky, Masox, houby a vařím do měkka. Když je zelenina…
Na pánev vyklopíme jedno balení tresčích jater i s olejem a přidáme nakrájenou cibuli a rajče.Přidáme tymián, pepř a sůl. Posypeme trochou nastrouhaného tvrdého sýra a…
Zeleninu očistíme a omyjeme. V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme mrkev nakrájenou na hranolky. Postupně přidáváme česnek na plátky, pálivou papričku zbavenou semínek…
Očištěné masitější kuřecí krky a očištěná játra smícháme se lžící čerstvě nastrouhaného zázvoru, česneku, sojové omáčky a dáme do zapékací mísy vymazané olejem společně…
Utřeme česnek, posekáme zázvor, nať koriandru, cibulky a čili papričku. Vaříme rýži v kuřecím vývaru doměkka. Pak přidáme vývar, polovinu česneku a zázvoru a rozvaříme…
Mrkev dáme vařit do hrnce s vodou, aby byla potopená. Přidáme Aromat, kmín, práškový bujón, pepř. Hrášek přidáme později. Brambory uvaříme, jak jsme zvyklí. Já je vařím…
Na troše oleje nebo másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mraženou kukuřici a nadrobno nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Nakonec…
Suroviny na těsto zpracujeme v hladké těsto, které dáme do lednice alespoň na 30 minut odležet. Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Pečící papír zmačkáme, aby se lépe…
Špenátová náplň: může být z čerstvých listů, z mraženého špenátu (nejsnadnější je to z porcovaného špenátu), ale může být i zbytek dušného špenátu, pod ten už ale…