Krkonošské sváteční škubánky
Recept ještě nebyl hodnocenPřemýšlíte, jak využít zbylé škubánky? Potom jste narazili na ten správný recept! Vykouzlete ze zbytků v kuchyni zase nové, chutné a neokoukané jídlo. Škubánkové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Přemýšlíte, jak využít zbylé škubánky? Potom jste narazili na ten správný recept! Vykouzlete ze zbytků v kuchyni zase nové, chutné a neokoukané jídlo. Škubánkové…
Variace na studené pohoštění z plněných vařených vajec. Připravte krémové vaječné pěny na několik způsobů a naplňte jimi vydlabané bílky. Ať už se rozhodnete pro směs…
Rychlé, krémové a neodolatelně lahodné! Makaróny se žampiony v jemné bylinkovo-sýrové omáčce spojují bohatou chuť hub s voňavými bylinkami a rozpuštěným sýrem. Perfektní…
Na této voňavé dobrotě si jistě pochutnáte i vy. Na pánvi opékané, tenké placičky z bramborového těsta potřete brynzou, přidáte dokřupava osmaženou slaninu a zarolujete.…
Kuřecí kůže plněná nádivkou je výborný sváteční pokrm, kterým potěšíte celou rodinu. Samotná příprava kůže k plnění vyžaduje poměrně velkou zručnost, ale jakmile se to…
Nemáte využití pro zbylé vařené či pečené maso? Připravte chutnou pomazánku a namažte ji na plátky čerstvého pečiva. Spojení masa s hořčicí, cibulí, kyselými okurkami,…
Palačinky jsou oblíbeným pokrmem jak ve sladké, tak i slané verzi. Připravte si s námi zapečené palačinky plněné zeleninovou směsí s kousky masa. V zapékací míse je…
Rýžový nákyp, připravený naslano se šunkou a směsicí sýrů, vás rozhodně pozitivně překvapí chutí. Rýži uvařte v drůbežím vývaru doměkka, získá tak plnou chuť, kterou…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra a žampiony, osmahneme a krátce podusíme. Osolíme, a doplníme nakrájenou petrželkou. Náplň necháme…
Nádivku můžeme upéct jako součást plněného kuřete nebo samostatně, jako v tomto receptu. Kousky mlékem zvlhčených rohlíků smícháme s uzeným masem, slaninou a kořením. Po…
Knedlíky s náplní z jemné vaječné smaženice a šunky potěší každého milovníka české kuchyně. Skvělá kombinace chutí, která překvapí svou lehkostí i sytostí. Podávejte s…
Nalaďte se na jaro touto svěží jarní polévkou. Polévka z mrkve lákavě voní čerstvými bylinkami a má jemnou chuť. Navíc ji na talíři dozdobíme sedmikráskami, takže vypadá…
Pokud máte rádi ostré chutě, zvláště křen, je tato pomazánka pro vás ta pravá. K jemné chuti vařených vajec a Lučiny přidáme pálivý křen, pikantní ředkvičky a hořčici.…
Doslova perfektním jarním receptem jsou kuřátka plněná nádivkou, obalená ve slanině, podávaná s petrželovými brambory. Opravdu sytý sváteční oběd si svojí chutí podmaní…
Doslova perfektním jarním receptem jsou kuřátka plněná nádivkou, obalená ve slanině, podávaná s petrželovými brambory. Opravdu sytý sváteční oběd si svojí chutí podmaní…
Chřest se v posledních letech řadí mezi dražší suroviny, a proto není příliš často používán. Máte-li zrovna chřest k dispozici, připravte z něj tento výtečný salát.…
Milovníky vepřového masa jistě potěší retro recept na živáňský závitek s nádivkou z kořenové zeleniny, šunky a vejce. Závitky doplňuje rajčatová omáčka a jako příloha se…
Drůbeží maso je výborné nejen pro jeho rychlost přípravy. Z namletého masa připravíme kuličky, osmažíme je a doplníme lahodnou omáčkou. Na tu použijeme čerstvé nebo…
Jakmile nastane krátká sezona chřestu, připravujeme z něj různé pokrmy. Tuto krémovou polévku uvaříme ze zeleného chřestu. Ten je velice jemný a na rozdíl od bílého jej…
Jemné telecí masíčko patří k velmi oblíbeným pokrmům. Nadívanou telecí kýtu můžete podávat jako sváteční hlavní chod, s bramborami nebo bramborovu kaší. V lahodné…
Sytě zelená barva nám vždy připomene jarní dny a krásně zelenající se přírodu. Za necelou hodinku můžete připravit vydatnou jarní polévku se špenátem, petrželkou a…
Malé muffiny jsou ideální svačinkou, nebo chuťovkou, jen tak do ruky. Neurazí ani při slavnějších příležitostech. Jejich variací existuje opravdu mnoho. Slané muffiny s…
Sbíráte rádi jarní bylinky? Pak je tahle polévka přesně pro vás. Využijete v ní spoustu darů přírody a tělu dodáte pořádnou dávku vitamínů. Navíc obsahuje skvělý tip na…
Jehněčí maso neodmyslitelně patří k velikonočnímu stolu, ale v dnešní době si jej můžeme dopřát po celý rok. Tato delikatesa si zaslouží pozornost a péči – jemné…