Husokačka plněná ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenOmytou husokachnu osolíme a necháme chvíli odležet. Jablka nakrájíme ne čtvrtky, vykrojíme jádřince, oloupeme pomeranč a nakrájíme na kousky. Husokachnu naplníme částí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omytou husokachnu osolíme a necháme chvíli odležet. Jablka nakrájíme ne čtvrtky, vykrojíme jádřince, oloupeme pomeranč a nakrájíme na kousky. Husokachnu naplníme částí…
V bůčku vyřízneme kapsu (nejlepší je požádat o to přímo řezníka). Stranu s kůží nařízneme do mřížky. Osolíme nahoře i dole a do nářezů vetřeme bylinkovou sůl. Odložíme…
Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, jedlou sodu a sůl. Promícháme a vsypeme celozrnnou mouku s cukrem. Vmícháme podmáslí s pivem a zpracujeme pevné nelepivé těsto.…
Na sádle restujeme maso nakrájené na větší kousky. Po zatažení maso vytáhneme. Do výpeku (je-li třeba, přidáme kousek sádla), přihodíme nakrájenou cibuli na drobno.…
Z černého piva, medu, čili a česneku připravíme marinádu, do které na pár hodin naložíme plátky masa. V kastrole rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, krátce osmahneme. Pak…
Do kastrolu dejte pivo s kořením,rozinkami,máslem a za stálého míchání pomalu přiveďte k varu. Nechte 5 minut provářet na mírném ohni, pak kastrol stáhněte z plamene,…
Zapneme troubu na předehřátí. Ve 200ml vody necháme 5minut povařit svařákové koření s bujónem. V kastrolu, který je vhodný i do trouby dáme na rozehřáté sádlo restovat…
Všechny ingredience se v misce smíchají dohromady, do této směsi se naloží naklepané a posolené kotlety nebo kuřecí řízky a nechají se v chladu uležet.Smažíme na…
Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní prosolené uzenou solí žebírka. Druhý den si připravíme alobal a…
Koleno vykostit a obvařit do skoroměkka společně s kostí, novým kořením, bobkovými listy a přiměřeným množstvím soli. Po vychladnutí nařízneme kůži do mřížky, naložíme…
Plátky masa osolíme, opepříme a dohněda opečeme na přepuštěném másle (zvolíme kastrol, který budeme moct přemístit do trouby). Přidáme kolečka cibule, plátky čabajky a…
Hovězí zadní nakrájíme na 2 cm silné plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji nebo sádle do hněda.Mezitím nakrájíme na půlměsíčky mrkev a petržel,…
Krkovičku řádně naklepeme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrtkolečka.Marináda: všechny suroviny smícháme dohromady. Piva trochu ponecháme na doředění omáčky. Nakonec…
Na sádle osmažíme cibulku do tmavší barvy. Přidáme očištěnou, nakrájenou kližku. Necháme zatáhnout a přidáme papriku, utřený česnek a všechno koření. Orestujeme a…
Maso na guláš dle vlastní chuti (vepřové, hovězí) pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí.Na sádle s drobně pokrájenou slaninou…
Ve 2,5 decilitrech vody uvaříme kávu, přecedíme, přidáme vanilkový cukr a Salko a mícháme do mírného vychladnutí. Přidáme pivo a promícháme. Necháme vystydnout a pak…
Vepřové ocásky přesekneme na menší části a několikrát propereme ve vlažné vodě. Vložíme je společně s dobře omytými celými bramborami na pekáček, vše pokapeme sójovou…
Maso osolíme, opepříme, vložíme do misky, zalijeme pivem a necháme hodinu a půl naložené. Poté zprudka opečeme z obou stran dohněda (asi 10 minut). Přidáme plátky…
Koleno vykostíme a rozdělíme na tři části. Pivo, pepř, Vegemite, šalotky, petrželku a olej rozmixujeme, marinádou zalijeme vykostěné koleno a uložíme na 24 hodin do…
Vykoštěného králíka naporcuji na malé kousky (5krát5), taktéž bůček i slaninu ta může i na menší. Osolím, načesnekuji, okořením (pozor na slané druhy koření), vložím do…
V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a mrkev a smažíme asi 10 minut.Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky a smažíme 5 minut. Poté zaprášíme moukou…
V nádobě, kam se vám tak akorát vejdou obě porce ryby si dobře smíchejte olivový olej, pivo, sojovku, česnek, zázvor a hnědý cukr. Do této směsi naložte osušené porce…
Předehřejeme troubu na 170°C. Dortovou formu (26 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem.Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, cukr, sůl a vše…
Vepřové kolena omyjeme, nakrojíme podél kosti. Kůži nařízneme na mřížku kvůli lepšímu propečení a kolena se nekroutí. Osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáče, přidáme…