Kachní prsa na černém pivu
Recept ještě nebyl hodnocenKachní prsa ve hřbetní části kůži několikrát nařízneme (ale neprořízneme) a osolíme a opepříme. Celá prsa zprudka na malém množství oleje po všech stranách opečeme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kachní prsa ve hřbetní části kůži několikrát nařízneme (ale neprořízneme) a osolíme a opepříme. Celá prsa zprudka na malém množství oleje po všech stranách opečeme.…
Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku. Přidáme osolené a opepřené plátky masa. Zprudka osmahneme a podlijeme vodou a pivem. Přidáme protlak a dusíme doměkka. Až…
Maso ořežeme a nakrájíme na kusy. Ve větším kastrolu rozpustíme sádlo. Kusy masa na něm opečeme. Po asi 10 minutách maso vyjmeme a odložíme stranou. Do výpeku přidáme…
Kuřecí prsa rozřízneme podélně napůl tak, abychom dostali dva dlouhé válečky. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Každý váleček masa zabalíme do…
Koleno uvařím cca 3/4 hodinky v tlakáči jen v osolené vodě s pár kuličkami pepře a nového koření. Vyjmu ho, vykostím a rozříznu napůl. Brambory oškrabu, nakrájím na…
Ve vyšším hrnci rozpustíme máslo, přidáme lžíci hladké mouky a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme černým pivem, ochutíme skořicovým cukrem, solí, pepřem a za stálého…
Kureci kousky omyjeme, osusime, zbavime kuze a ze vsech stran jemne posypeme korenim sumah. Nechame tak 2 hodinky odpocinout.Mezitim si pripravime cibulovy zaklad.…
Ingredience na marinádu smícháme dohromady a do sosu naložíme přes noc kuřecí stehna. Na druhý den dáme stehna do pekáče, zalijeme sosem a pečeme až jsou stehýnka pěkně…
Maso nakrájíme na plátky, přes folii naklepeme a na okrajích mírně nařízneme. Lehce osolíme a opepříme.Slaninu nakrájíme na špalíčky a v hrnci ji osmahneme do růžové…
Kuřecí plátky jemně naklepané mírně osolíme a obalíme ve směsi mouky smíchané s kořením Kuřecí steak s červeným pepřem.Na pánvi rozpustíme máslo a plátky masa na něm…
Líčka odblaňte a nakrájejte na větší kousky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nahrubo. V hrnci rozehřejte asi tři lžíce přepuštěného másla a cibuli, společně s…
Nejprve zprudka opečeme játra, z každé strany stačí 2 minuty, uvnitř by měla zůstat růžová. Vyjmeme a zabalíme do alobalu. Na pánev dáme orestovat slaninu s cibulí a…
Maso nakrájíme na větší kostky (~4cm), dáme do misky a promísíme se škrobem - maso pak nepustí šťávu a bude krásně křehké, jinak je jak smrkové špalíky! :-). Špek…
Králíka den předem prošpikujeme slaninou a špekem. Vytvoříme si marinádu - olej 10 lžic, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, kmín nakrájená rajčata z konzervy, 1 dl černého…
Osolené a opepřené plátky masa naklepeme a krátce opečeme na sádle. Opečené maso naskládáme do vymazaného pekáče, proložíme cibulí,uzeným a plátky česneku, okořeníme…
Na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, zaprášíme mletou paprikou a opékame. Když se maso zatáhne, přidáme 5 lžiček…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké půlměsíčky a v zapékací nádobě promícháme s 2 polévkovými lžícemi sojové omáčky, 2 polévkovými lžícemi oleje, kmínem, troškou pepře a…
Šampanské a Guinness (Írské čierné pivo) opatrne vlejeme do pohárov. Podávame veľmi chladené.
V bůčku vyřízneme kapsu (nejlepší je požádat o to přímo řezníka). Stranu s kůží nařízneme do mřížky. Osolíme nahoře i dole a do nářezů vetřeme bylinkovou sůl. Odložíme…
Kotlety u kosti naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme.Do olivového oleje propasírujeme česnek a kotlety potřeme z obou stran. Dáme do lednice odležet asi na hodinu.…
V hmoždíři si rozdrtíme divoké koření s čerstvými bylinkami. Omyté maso osolíme a potřeme směsí koření a bylinek, necháme přes noc v chladu odpočívat. Do pekáče dáme…
Slaninu nakrájíme na proužky, maso prošpikujeme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vyndáme ho a udržujeme v teple. Celer…
Ve vodní lázni si rozpustíme máslo a přidáme k němu pivo a cukr. Rozmícháme a sundáme z lázně. V misce si rozmícháme zakysanou smetanu s vejcemi. Přidáme k máslu s…
Kuře osolíme a okmínujeme zvenčí i zevnitř více, než obvykle (cca dvojnásobně). Pod kůži prsíček vsuneme po plátku špeku, aby prsíčka po upečení byla šťavnatá. Kuře…