Hovězí na česneku
Recept ještě nebyl hodnocenV se snoubí naprosto dokonalá kombinaci dušeného hovězího masa, českého česneku a přiměřeného množství hořčice. Šťavnaté hovězí na česneku podáváme nejlépe s kynutým či…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 439 kJ / 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 2,20 g |
– nasycené | 0,95 g |
– nenasycené | 1,02 g |
–– mononenasycené | 0,93 g |
–– polynenasycené | 0,09 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 47 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V se snoubí naprosto dokonalá kombinaci dušeného hovězího masa, českého česneku a přiměřeného množství hořčice. Šťavnaté hovězí na česneku podáváme nejlépe s kynutým či…
Jídlo původem z Maďarska, které je podobné guláši či perkeltu, to je hovězí tokáň. Maso připravené na víně se téměř rozplývá na jazyku díky pomalejší tepelné úpravě.…
Divokým kořením ochucené hovězí maso je dušené na cibuli a česneku s rajským protlakem, s trochou portského vína. Podáváme ho se smetanou zjemněnými mačkanými brambory s…
Co rodina, to recept na svíčkovou omáčku. Přesto, nebo právě proto, je dobré občas zkusit uvařit jinou variantu. Příprava v pomalém hrnci zajistí perfektně měkké maso a…
Lahodný guláš je gastroklasikou nejen naší kuchyně. Z libového hovězího masa tentokrát podle československých norem připravíme skvělý bratislavský guláš. Maso je…
Jestli existuje bezkonkurenčně nejoblíbenější polévka, je to hovězí vývar s knedlíčky. Vaří se ke svátečnímu obědu, na svatbách, rodinných oslavách, ale také jen tak pro…
Trhané maso je oblíbené pro svoji nenáročnou přípravu, ale také pro svoji chuť, neboť zůstane krásně šťavnaté. Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce vás okouzlí…
Pokud máte rádi hovězí maso a už vás nebaví připravovat guláš, připravte hovězí kostky na houbách. Postup je snadný, maso se peče v troubě. Mezitím stačí jen uvařit rýži…
Maso očistíme, omyjeme a pak ho ze všech stran opečeme na rozpuštěném másle, zalijeme vodou, přidáme přepůlenou cibuli, koření a sůl a pak maso pod pokličkou uvaříme…
Výrobě této tradiční ukrajinské pochoutky je zapotřebí věnovat mnoho času, ale nikdo nebude litovat, protože je zkrátka vynikající. Doporučujeme uvařit této polévky…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Skvělý hovězí guláš s houbami se hodí pro chladnější dny. Houby se k hovězímu masu skvěle hodí a houbové koření jejich chuť ještě zvýrazní. Guláš podávejte nejlépe s…
-z hovězího a slepičího masa uvaříme vývar (sůl, celý pepř, nové koření) -v jiném kastrolu orestujeme zeleninu, cibuli a česnek - zalijeme vývarem - přidáme fazole,…
Tento pokrm sice na první pohled vypadá jako guláš, příprava a chuť se ale liší, neboť do základu nepatří červená paprika. Omáčka je silná a příjemně navinulá, není jí…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky (část cibule - asi 2 lžíce - si dáme stranou) a vložíme do hrnce na horký olej. Cibuli restujeme dorůžova.Mezitím si nakrájíme maso…
Na sádle zvolna smažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli a česnek, vhodíme maso nakrájené na kostky a opečeme. Osolíme a opepříme, přidáme protlak, zasmahneme,…
Maso nakrájíme na větší kousky, slaninu na menší kousky. Slaninu dáme do hrnce, když se začne vypékat, přidáme cibuli, potom maso, po zarestování masa přilejeme trochu…
Přivedeme k varu 2 litry vody, osolíme dvěma lžičkami soli, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a lžička a půl celého černého pepře. Maso 1,5 kg hovězího…
Maso opláchneme a nakrájíme na stejně velké kostky.Cibuli a mrkev nakrájíme na půlměsíčky a v hrnci (použila jsem papiňák) na PL oleje orestujeme 3 minuty cibuli,…
Hovězí přední omyjeme a dáme ho hrnce s vodou, přivedeme k varu a poté vhodíme jeden sáček s kořením. Necháme bublat pod pokličkou, občas přilijeme vodu. Vaříme, dokud…
Tento recept využívá papiňák k efektivnímu vaření, což zajišťuje, že maso zůstane šťavnaté a zelenina si uchová svou chuť. Kousky masa se vaří spolu s nakrájenou cuketou…
Maso odblaníme a nakrájíme na větší kousky (cca 5x5 cm), vetřeme do masa uzenou papriku a necháme chvíli odležet.V hrnci rozehřejeme sádlo, zprudka opečeme jednotlivé…
Maso umeleme, přidáme ostatní přísady a propracujeme. Uděláme váleček. Ustřihneme pečící papír, který potřeme olejem a zabalíme do něj sekanou, pak ještě zabalíme do…