Veselé rizoto ze slepice a zeleniny
Recept ještě nebyl hodnocenSlepici dáme vařit do tlakového hrnce na dobu cca 25-30 minut. Do tlakového hrnce přidáme i jednu cibuli se slupkou, sůl, špetku kurkumy, snítku natě z petržele,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slepici dáme vařit do tlakového hrnce na dobu cca 25-30 minut. Do tlakového hrnce přidáme i jednu cibuli se slupkou, sůl, špetku kurkumy, snítku natě z petržele,…
Hovězí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Jakmile máme nudličky orestované, tak přidáme na plátky nakrájený česnek, který jenom…
Oba druhy masa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmahneme, až změkne. Podle potřeby trochu podlijeme vodou. Ve vyšší pánvičce, nebo hrnci na másle…
Troubu si předehřejeme na 220 °C. Mezitím nakrájíme kuřecí řízky na menší kousky. Kuřecí maso obalíme v trojobalu – nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a…
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme vejce, osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami dle chuti, umícháme řídkou…
Napůl rozmrazené filé nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a škrabkou dále děláme slabé proužky. Pórek nakrájíme na kolečka. Papriku na proužky 3x2 cm. Houby nakrájíme…
Hrnek rýže vsypme do osolené vroucí vody. Vaříme 20 minut pod pokličkou do změknutí.Mezitím nakrájíme cibuli na nudličky a dáme na pánev osmahnout. Kuřecí maso nakrájíme…
Ryžu uvaríme v osolenom mlieku do hustej kaše. Ešte do teplej ryžovej kaše vmiešame sneh z bielka. Mäso zmiešame s vločkami, žĺtkom, soľou, paprikou, čiernym korením,…
Maso z křepelky nakrájíme na menší kousky a obě kapie na malé kostičky.Rýži dobře propláchneme pod studenou tekoucí vodou a restujeme na másle, aby se všechna zrna…
Utřeme česnek, posekáme zázvor, nať koriandru, cibulky a čili papričku. Vaříme rýži v kuřecím vývaru doměkka. Pak přidáme vývar, polovinu česneku a zázvoru a rozvaříme…
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, dáme do misky, osolíme a zalijeme olejem. Promícháme a necháme uležet do druhého dne.Na rozpálenou pánvičku vlijeme olej z naloženého…
Kedlubny a mrkev oloupeme, kedlubny vodorovně překrojíme v půlce a vydlabeme z nich dužinu, nejlépe vykrajovátkem na kuličky nebo kávovou lžičkou. Dáme je do kastrolku a…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme kôru a ryžu a asi 3 minúty za stáleho miešania restujeme.Zalejeme vývarom, osolíme, pridáme majoránku a varíme 15…
Uvarenú ryžu zmiešame s nadrobno nakrájanou šunkou, vajcom, prelisovaným cesnakom, korením a soľou. Dobre rukou premiešame a v prípade potreby zahustíme 1-2 lyžicami…
Na omeletky zmiešame ryžu so snehom z bielkov, bielym korením a soľou. Na oleji z oboch strán vyprážame zo zmesi dobleda malé omeletky.Na oleji orestujeme nadrobno…
Rýží propláchneme studenou vodou, scedíme, přidáme 2 hrnky studené vody, osolíme, přidáme lžičku oleje. Vaříme 20 minut.Na suché pánvi, nebo lehce vymaštěné řepkovým…
Rýži připravíme dle postupu. Mezitím na oleji orestujeme cibuli a přidáme na kostičky pokrájený tempeh.Přidáme cuketu s paprikou na kostičky a restujeme do měkka.Nakonec…
Uvařím půl hrnku rýže klasicky, přidám lžičku kari. Orestuji na 2 lžicích olivového oleje 2 cibulky do sklovata, přidám 200 g pokrájeného tofu na kostičky a restuji do…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci necháme rozpustit sádlo, na kterém orestujeme maso s cibulí, zeleninu a sladkou papriku. Poté podlijeme vodu a necháme pod…
Maso jemně pokrájíme, přidáme rýži, drobně pokrájené broskve a zalijeme zálivkou, promícháme a necháme zchladit.
Vepřovou plec nakrájíme na kostky (asi 3 x 3 cm). V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zlatova, pak přidáme kostky masa, zamícháme,…
Nejprve si uvaříme rýži. Tu propláchneme a vsypeme do vařící, mírně osolené vody. Dáme pozor, abysme ji nerozvařili, když je skoro měkká, tak ji scedíme a necháme okapat…
V misce smícháme vychladlou rýži s jablkem a slaninou( oboje nakrájené na kostičky). Přidáme česnek, pórek, petrželku, všechno koření a osolíme. Nakonec vmícháme…
Dáme vařit rýži, jak jsme zvyklí. Než se rýže uvaří, oškrábeme brambory, nakrájíme je na menší kousky a uvaříme do měkka s rozmarýnem a kmínem v mírně osolené vodě.…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Z kulinární historie: Čínská kuchyně má 18 tisíc let dlouho tradici, ale rajčata a pro ni typické chilli papričky přinesli až Evropané
Úžasné francouzské věnečky Paris Brest voní lískovými oříšky. Proč se pečou ve tvaru kola?
Sladký symbol Wimbledonu 2023: Jahody se šlehačkou se s turnajem pojí již 150 let a pro jejich podávání jsou přísná pravidla