Celerové knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenSlaninu a petržel nakrájíme na drobno. V mléce rozšleháme vajíčko a osolíme. Všechny suroviny spojíme v kompaktní těsto. Mokrýma rukama tvoříme kuličky asi jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slaninu a petržel nakrájíme na drobno. V mléce rozšleháme vajíčko a osolíme. Všechny suroviny spojíme v kompaktní těsto. Mokrýma rukama tvoříme kuličky asi jako…
Prosátou mouku smícháme s cukrem a solí, rozdrobíme do ní droždí a zalejeme vlažnou vodou. Necháme vykynout kvásek, přidáme tatarku, zpracujeme těsto a necháme asi 45…
Skopovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji spolu se slaninou, nakrájenou na kostky, pak k ní přidáme maso,…
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli na drobno, hlívu na kousky.Na kousku sádla vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli.…
Nejdříve si připravíme nádivku ze shora uvedených surovin a dáme ji na hodinu vychladit. Maso z králíka trochu naklepeme, osolíme, přidáme trochu sušeného zázvoru a…
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme 20 bochánků, naskládáme na plech s podložkou. Bochánky zploštíme a prstama mírně promačkáme, aby vznikl důlek, do kterého dáme…
Strouhanku v misce zalijeme smetanou a necháme vsáknout. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a podusíme asi 5 minut, ke konci přidáme opraný…
Z hlávky kapusty si oddělíme 4 listy, vyřízneme tvrdou středovou část a listy necháme 3 minuty v otevřené nádobě povařit, aby vyprchalo "kapustové aroma". Hlávku kapusty…
Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, posypeme solí, čerstvě mletým pepřem, skořicí, pokapeme olivovým olejem a necháme 2 hodiny v chladu. Takto naložená stehýnka…
Oluopané brambory nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme. Slaninu nakrájíme na kostky a necháme v pánvi vyškvařit, přidáme 1 lžičku olivového oleje. Mangoldové…
Na jehly nebo špejle s ostrým hrotem napichujeme střídavě jak masovou, tak i přílohovou součást špízu, kterou ještě mezi sebou prokládáme plátkem papriky a cibule…
Žampióny opláchneme, vylomíme nožičku a klobouček žampiónu vydlabeme (viz foto) nejlépe malou lžičkou. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme do…
Z masa si nakrájíme malé medailonky, lehce naklepeme, osolíme a potřeme marinádou, kterou si umícháme z oleje, solamylu, sojovky, pepře a zázvoru. Dáme na 1 -2 dny…
Na suché pánvi opečeme nakrájenou slaninu, ke které přidáme nakrájenou cibuli. Směs necháme vystydnout a tyčovým mixérem rozmixujeme . Suroviny na těsto zpracujeme v…
Játra nakrájíme na menší kousky a anglickou slaninu na nudličky. Na lžíci oleje orestujeme játra s anglickou slaninou, poté podlijeme vodou a dusíme do změknutí jater.…
Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. V pánvi na oleji orestujeme slaninu s jarními cibulkami, pak pánev odstavíme.…
Nakrájime nadrobno oloupané žampiony, klobásu a asi 10dkg anglické slaniny (zbytek necháme na později). Z vepřové panenky si z obou stran odkrojíme koncové špičky a…
Do mísy dám mouku, Heru nastrouhanou nahrubo, kysanou smetanu a zpracuji v těsto. Pokud se lepí, lehce dosypu mouku, ale pracuje se s ním dobře. Nechám odpočinout cca 30…
Chléb opečeme na oleji. Necháme odsát přebytečný tuk na ubrousku. Sýr nadrobíme a smícháme s majonézou. Topinky pomažeme sýrem, naskládáme na ně plátky anglické a…
Králičí hřbety jsem vykostil, osolil, opepřil a natřel hořčicí. Posypal rozmarýnem a zabalil do slaniny. Pak zavázal provázkem. Na rozpálenou pánev dáme olej, máslo,…
Slaný závin : Na pánvi rozehřejeme kapku olivového oleje a na něm orestujeme nakrájenou cibuli, až zhnědne, přidáme dle porcí kečup a na konec smetanu, chvilinku…
Housku namočíme v teplé vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky. Mleté maso, cibuli, vejce, hořčici a housku spolu promícháme. Osolíme a opepříme. Směs mletého masa…
Na pánvi osmahneme slaninku pokrájenou na kostičky, pořádně prosmahneme, aby pustila šťávička a osolíme dle chuti. Podlejeme smetanou a prohřejeme, nevaříme! Buď…
Plátky krkovice naklepeme, okořeníme a zalijeme olejem. Maso v něm nemusí plavat. Necháme v chladu marinovat tak hodinu. Občas protřepeme, aby se olej a koření pěkně…