Těstoviny houbaře
Recept ještě nebyl hodnocenZaslouženou odměnou pro úspěšného houbaře bude jistě tato skvělá večeře. Těstoviny a jemnou omáčku z hub, šunky a smetany, dochucenou výraznou nivou, můžete zapéct v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zaslouženou odměnou pro úspěšného houbaře bude jistě tato skvělá večeře. Těstoviny a jemnou omáčku z hub, šunky a smetany, dochucenou výraznou nivou, můžete zapéct v…
Oblíbeným snídaňovým pokrmem je vaječná omeleta, kterou lze připravit na spoustu způsobů. Pokud máte po ruce čerstvé švestky, pak musíte vyzkoušet omeletu na sladko,…
Kari špagety? Zní to téměř bláznivě, ale vážně to funguje. Těstoviny se vaří přímo s kari kořením, což jim dodá nečekaný šmrnc. Přelité jsou jemnou omáčkou z hub, pórku…
Tento vegetariánský pokrm spojuje masitost muchomůrek růžovek s jemně kořeněnou chutí lišek do voňavého, sytého guláše, který voní lesem a domovem. Ideální jídlo na…
Koláč z neodolatelného křehkého těsta je překvapivě snadný a chutná úžasně. Broskve na něm jsou zalité jemnou smetanovou zálivkou a na závěr posypané křupavou drobenkou.…
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.Smetanu smícháme se sirupem a cukrem a zahřejeme k bodu varu. Ihned stáhneme z ohně, vložíme vyždímanou želatinu a…
Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu s cukrem a kůrou necháme přejít varem, odstavíme a do horké rozmícháme namočenou vymačkanou želatinu. Částečně zchladlou hmotu…
Kapustu rozčtvrtíme, asi 5 minut ji blanšírujeme (vaříme velmi mírným varem) v osolené vodě.Pak ji scedíme, vyřízneme košťál, necháme dobře okapat, případně trochu…
Těstoviny doplněné masovými koulemi potěší každého gurmána. Jemná chuť hub se krásně propojí s kořením, smetanou i šťavnatým masem a vznikne tak syté jídlo, které…
Zapékaný celer s bramborami je sytý pokrm z jednoho pekáčku, který potěší svou jemně krémovou chutí. Zelenina, smetana a slanina se propojí v lahodnou kombinaci, kde…
Znáte mléčné řezy? Dříve jich bylo díky reklamám v televizi plno a každý je chtěl ochutnat. Děti je milují, a tak jich nikdy není dost. Pokud chcete vyzkoušet své…
Petrželkové knedlíky s houbovou omáčkou jsou skvělou volbou pro milovníky tradičních chutí. Svěží petrželka dodá knedlíkům lehkost, zatímco omáčka z čerstvých hub…
Sladká klasika v nevšední podobě. Kynuté těsto vonící máslem, šťavnatá jablka a špetka skořice - jednoduché suroviny, ze kterých vznikne koláč, který potěší celou rodinu…
I ze zdánlivě obyčejných surovin můžete vykouzlit perfektní podzimní oběd či večeři. Kombinace příjemně sladkého dýňového pyré podávaného s restovanými žampiony s…
Perfektním podzimním jídlem jsou zapečené brambory s dýní, hermelínem a smetanou. Jednoduchý a zároveň sytý pokrm z jednoho pekáčku vykouzlíte téměř bez práce. Postačí…
Nastartujte váš den vydatnou snídaní, která zasytí až do oběda. Vaječná omeleta se žampiony je hotová během chvilky a poslouží tak nejen jako snídaně, ale také jako…
Masové kuličky v hořčičné omáčce představují perfektní pokrm pro každý den i slavnostnější příležitosti. Pečené kuličky v troubě krásně voní po česneku a skvěle je…
Quiche je tradiční francouzský koláč z křehkého těsta. Náplně jsou variabilní, ale za vyzkoušení určitě stojí slaná náplň z restovaného mletého masa s cuketou a sýrem.…
Talíř lahodné krémové polévky ze žampionů a sušených hub přijde vhod v sychravých podzimních dnech. Stačí orestovat cibuli s česnekem, přidat houby, zalít vývarem,…
Klasickým českým pokrmem, který se těší veliké oblibě, jsou španělské ptáčky. Pomalu dušené závitky s hovězího masa, ve kterých najdeme vajíčko, slaninu, klobásu a…
Připravte si snadný a sytý podzimní pokrm v podobě bramborovo-dýňového gratinu. Brambory a dýni stačí jen promíchat se šunkou, zalít smetanou a upéct dozlatova. Hotový…
Namočíme přes noc do vody 100 g špaldy, druhý den ji propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka.Do hrnce vložíme jeden celer a dvě brambory, oboje nakrájené na kostičky…
Tradičním velikonočním cukrovím jsou smažené boží milosti z křehkého těsta, obalené v moučkovém cukru. Příprava není nijak složitá a tak ji zvládnou i začátečníci. Do…
Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.Do pánve nalijeme olej a restujeme cibulku, necháme zpěnit, přidáme játra a necháme…