Masové koule na bratislavský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenBratislavská omáčka je oblíbené jídlo všedních dní. Místo kousku masa v tomto receptu najdete masové kuličky z mletého masa. Výborně dochucená omáčka, jemné podušené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bratislavská omáčka je oblíbené jídlo všedních dní. Místo kousku masa v tomto receptu najdete masové kuličky z mletého masa. Výborně dochucená omáčka, jemné podušené…
Kdo má rád netradiční kombinaci chutí, jistě rád ochutná tento pokrm. Krůtí řízky před obalením ochutíme citronovým máslem a poté je osmažíme. Při servírování je pak…
Šunkové závitky plněné krémem z majonézy a smetany spolu s hráškem a vařenými vejci zalijeme rosolem. Pikantní chuť aspiku dodají papričky jalapeño. Po vychladnutí…
Když vás tlačí čas a potřebujete připravit rychlý a snadný oběd, pak můžete sáhnout po receptu na sýrovou omáčku s houbami a kuřecím masem. Ve smetanové omáčce hraje…
Naše známé brambory a jejich exotičtější příbuzné batáty spojíme a připravíme z nich skvělou krémovou polévku. Její chuť zajistí také masový vývar a zelenina orestovaná…
Pomazánka má po hrášku nasládlou chuť a tak se k ní skvěle hodí například nadrolený balkánský sýr. Hrášková pomazánka chutná nejlépe na rozpečeném krajíci chleba, ale…
Výraznou chuť lesních hub si naplno vychutnáme v jemné smetanové omáčce, kterou provoníme aromatickou šalvějí. Hříbkovou omáčku podáváme s jednoduchými bramborovo…
Tradiční segedínský guláš, sytá a voňavá klasika, která patří mezi nejoblíbenější české pokrmy. Kombinace šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany vytváří jedinečnou…
Kdo již vyzkoušel připravit odpalované těsto, ví že to není žádný strašák začínajících kuchařů. Stačí dodržet několik zásad a zákusky se dozajista vydaří. Není dokonce…
Gnocchetti, malinké těstoviny podobné bramborovým gnocchi, nejlépe chutnají se smetanovými omáčkami. Do smetanového základu lze přidat zeleninu, maso nebo houby a…
Vydatné a voňavé krkonošské fazole s uzeným masem, smetanou a paprikami vás zahřejí na těle i na duši. Tento tradičně laděný pokrm spojuje jemnost smetany s výraznou…
Nádherně jemná smetanová polévka z cukety. Vařená vejce a opečená slanina přidají polévce nejen na chuti, ale dodají tělu i porci bílkovin. Díky tomu vás polévka…
Hledáte originální, ale rychlý oběd nebo večeři? Tato asijská omeleta s restovanou rýží, kuřecím masem a zeleninou vás nadchne svou jednoduchostí i výsledným efektem.…
Ke grilování patří kromě spousty masa a zeleninových dobrot také různé omáčky a dipy. Ty kupované nechte v regálech obchodů a pusťte se do přípravy domácího rajčatového…
Dýňová polévka je ideální volbou pro podzimní dny - jemná, krémová a voňavá. Sladká chuť dýně hokaido se skvěle doplňuje s kořeněným vývarem a smetanou, která jí dodá…
V chladných podzimních dnech přijde k chuti talíř teplé polévky, která nejen zasytí, ale také příjemně zahřeje. Pórková polévka se smetanou, dochucená muškátovým květem,…
Kulajda je tradiční česká polévka, která vyniká jemnou smetanovou chutí, vůní čerstvých hub a kyselostí. Klasicky se dochucuje koprem, ale stejně dobře můžete použít i…
Zvěřinové ragú z jeleního masa je výrazné jídlo plné chutí a vůní. Jelení maso se pomalu dusí s vínem, zeleninou a rajčatovým protlakem, čímž získá jemnou chuť a plnou…
Potěšte svou rodinu poctivým obědem v podobě měkkého pečeného masa s cibulovou omáčkou zjemněnou smetanou. Maso prošpikujeme, zatáhneme na pánvi a poté pečeme na…
Banány spolu s citrónovou šťavou rozmixujeme.V šľahači vyšľaháme smotanu s cukrom a postupne vmiešavame rozmixované banány.Banánový krém rozdelíme do misiek a necháme…
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém másle.Přidáme mletou papriku, mrkev, celer a maso. Promícháme, zaprášíme moukou,…
Vykostíme kuřecí stehna, nasolíme a obalíme v mouce smíchané se lžičkou mletého zázvoru. Dále obalíme v rozšlehaném vejci a usmažíme po obou stranách na oleji. …
Vejce v míse vyšleháme, přidáme smetanu, ricottu, špetku soli a opět vyšleháme. Necháme chvíli odležet.Do pánve na palačinky dáme trošku oleje a necháme rozehřát. Potom…
Těstoviny uvaříme podle návodu. V pánvi rozehřejeme olej s máslem. Kuřecí prso pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran orestujeme na pánvi.Když…