Paprikáš ze zbylých brambor
Recept ještě nebyl hodnocenRozpustíme máslo a opečeme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a když zesklovatí, vmícháme papriku.Po zamíchání přidáme mouku, orestujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozpustíme máslo a opečeme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a když zesklovatí, vmícháme papriku.Po zamíchání přidáme mouku, orestujeme…
Játra opláchneme, očistíme od případných sraženin a blanek, ve spoji rozřízneme a přemístíme do keramické nádoby pomalého hrnce (PH).Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme…
Během horkých letních dnů přijde vhod osvěžující chutná zmrzlina. Připravit domácí zmrzlinu není nic těžkého - vyzkoušejte například smetanovou zmrzlinu, nebo zvolte…
Bratislavská omáčka je oblíbené jídlo všedních dní. Místo kousku masa v tomto receptu najdete masové kuličky z mletého masa. Výborně dochucená omáčka, jemné podušené…
Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept, při kterém využijete zásoby z ledničky. Stačí orestovat cibuli, kuřecí maso a játra, přidat párky, fazole, trochu kečupu a…
Mezi olomoucké speciality nepatří jen tvarůžky. Ochutnejte tuto sladkokyselou mléčnou omáčku podávanou s vařenými bramborami, opečenými buřty, vařenými vejci a…
Frankfurtskou polévku připravíme snadno a rychle z pár surovin, které možná najdeme i doma v zásobách. Cibulový základ osmažený na sádle, párky a sladká paprika dodávají…
V nevlídném počasí přijde vhod sytá a teplá polévka plná vitamínů. Taková je i klasická česká zelňačka. Připravíme ji z kysaného zelí, brambor a vepřového masa. Na závěr…
Exoticky vypadající dort plný lahodného jogurtu, osvěžujícího ovoce a nadýchaného piškotu. Dort je i na řezu velmi zajímavý, takže ohromí i nejnáročnější konzumenty.…
Koprovka milovaná i nenáviděná. Základ této omáčky tvoří jogurt, který jí předává svou typickou nakyslou příchuť a proto již není potřeba použít ocet jako dochucovadlo.
Netradiční bochánky, které nás svojí exotickou chutí přenesou na východ k rýžovým polím. Z rýžového těsta tvoříme placičky, které naplníme skvělou kombinací svěžího…
Koláč s ořechovým piškotem je delikátní moučník pro slavnostní rodinné okamžiky. Křehké máslové těsto má na sobě ořechový piškot a ozdobné překrytí částí křehkého těsta.…
Quiche je francouzský koláč z křehkého těsta, který můžeme naplnit podle své chuti různou kombinací surovin. Dnes ho připravíme s vařenou brokolicí, kterou zalijeme…
Nejčastěji používaným druhem těstovin, a i snad i jedním z nejoblíbenějších, jsou bezesporu špagety. Existuje mnoho způsobů, jak je připravit, nejvíce jim však sluší…
Špagety se smetanovou omáčkou jsou ztělesněním jednoduchosti a elegance v jednom pokrmu. Krémová omáčka obalí každý kousek těstovin do lahodného, sametového závoje.…
Pikantní kousky kuřecího masa v jemné smetanové omáčce, doplněné o kousky jablka a podávané s těstovinami, jsou skvělým tipem pro lehký oběd. Máte-li rádi ostřejší,…
Nalaďte se na podzimní náladu krémovou dýňovou polévkou. Sladkou chuť dýně doplňuje výrazný pórek. Polévku servírujete pro zjemnění zakápnutou smetanou a ozdobenou…
Jednoduchou kari omáčku si připravíte jen z několika surovin. Obsahuje sladké ovoce, bude se skvěle hodit například k drůbežímu nebo libovému vepřovému masu. Na její…
Pokud máte rádi zvěřinu, jistě si oblíbíte i toto výborné jídlo. Lahodné a aromatické maso divočáka upečete zalité červeným vínem. Podávejte s výpekem dochuceným…
Směs dušeného mletého masa, rajčat a chilli zapečená s bramborami a růžičkovou kapustou, přelitá smetanou a posypaná parmezánem, to je symfonie chutí, která způsobí, že…
Trubičky plněné krémem ze Salka, namáčené v čokoládové polevě, nejen skvěle vypadají, ale i zpříjemní vaše Vánoce svojí lahodnou chutí. Můžete je naplnit krémem ze Salka…
Lahodné plněné košíčky jsou ideální pro sváteční příležitosti. Jsou trochu pracnější, ale výsledek stojí za to. Košíčky jsou plněné voňavou švestkovou náplní, ozdobené…
Toto lahodné a syté jídlo tvoří vrstvy brambor, vepřového masa a brokolice. Na závěr vše zalijeme smetanovou směsí s nivou a zapečeme dozlatova. Pokrm můžeme podávat se…
Chybí vám nápad co uvařit k nedělnímu obědu? Prošpikované a předem naložené maso, upečené doměkka a podávané se smetanovou omáčkou krásně vonící po celeru, může být…