Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetana - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Košíčky z bílých ledových kaštanů

Košíčky z bílých ledových kaštanů

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Pokud máte málo připraveného cukroví, vyzkoušejte tyto skvělé nepečené košíčky, které zvládnete připravit raz dva. Košíčky z bílých ledových kaštanů, s krémem vonícím po…

Jitka B

40 min

Ořechy v čokoládě

Ořechy v čokoládě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou a cukrem. Poté do ni nasypeme oříšky. Promícháme, oříšky vyndáme na pečící papír, oddělíme je od sebe, necháme ztuhnout. …

Houbová polévka s nudlemi

Houbová polévka s nudlemi

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Do vody dáme vařit houby, přidáme sůl,kmín a světlou jíšku. Tu si připravíme tak, že v kastrolku rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a za stálého míchání mouku osmahneme.…

Vajíčková omáčka

Vajíčková omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Velikonoční svátky jsou neodmyslitelně spojeny s vajíčky. Využijte těch natvrdo uvařených a připravte rodině něco jiného než klasickou vajíčkovou pomazánku. Určitě…

Marokánky - nejen na vánoce

Marokánky - nejen na vánoce

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Marokánky – tenké, křupavé plátky plné oříšků a sušeného ovoce – nejsou jen vánoční pochoutkou, ale ideálním sladkým doplňkem k odpolední kávě či čaji po celý rok.…

Iwakk

60 min

Sněhová roláda

Sněhová roláda

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pokud vám z pečení vánočního cukroví zbyly bílky, upečte z nich sněhovou roládu nadýchanou jako obláček. Je tak rychlá, že ji stihnete připravit jen pár hodin před…

poslirecept

60 min

Farmářská zelňačka

Farmářská zelňačka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Tato polévka je vlastně jedna z variant tradiční oblíbené české zelné polévky. Patří mezi syté a vydatné polévky a uvařit ji znamená zcela jistě uspokojit i ty největší…

mika59

35 min

Hovězí na divoko

Hovězí na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Hovězí maso vyžaduje při úpravě trpělivost. Ta se ale vyplatí, pokud výsledkem tak dokonalé sváteční jídlo, jako je v tomto receptu. Výborně ochucené maso, jemná omáčka…

Jenda1

195 min

Paštika z mletého masa a jater

Paštika z mletého masa a jater

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Máte chuť na paštiku vyrobenou tradičním způsobem bez umělých konzervantů, barviv a stabilizátorů? Budete překvapeni nejen její lahodnou chutí, ale i tím, jak je to…

mika59

50 min

Vepřové po štýrsku

Vepřové po štýrsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Vepřové po štýrsku je tradiční pokrm rakouské kuchyně, který vyniká svou jednoduchostí a bohatou chutí. Šťavnaté vepřové maso, zjemněné smetanovou omáčkou a doplněné…

Hanes

60 min

Smetanový čokoládový likér

Smetanový čokoládový likér

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Smetanu a mléko vlijeme do hrnce a malou část (cca 150 ml) si odlijeme do sklenice a dáme stranou.Ledové kaštany a čokoládu nastrouháme, vsypeme do hrnce s mlékem a…

Bažant s jemnou houbovou omáčkou

Bažant s jemnou houbovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Bažanty vykostíme, oddělíme prsa a stehna. Skelet nasekáme na menší kousky, opláchneme studenou vodou, dáme do hrnce, přelijeme vývarem a vaříme půl hodiny. Porce…

Bahula

90 min

Domácí drůbeží paštika

Domácí drůbeží paštika

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Domácí paštika z kuřecích jater je jemná, voňavá a plná chuti. Díky máslu, vínu a aromatické šalvěji působí slavnostně a skvěle se hodí nejen na sváteční stůl, ale i…

poslirecept

55 min

Gratinované brambory z Francie

Gratinované brambory z Francie

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Gratinované brambory jsou velmi oblíbenou a nenáročnou přílohou. Plátky brambor proložené sýrem, zalité smatanou a zapečené. Gratinované brambory z Franci se hodí k…

bambula1

40 min

Svíčková s karamelem

Svíčková s karamelem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Hovězí zadní prošpikujeme špekem (čím více, tím lépe) maso je pak šťavnaté, a dáme orestovat na pánev s olejem. Musí se pěkně zatáhnout. (Nesolte)! Poté maso dáme do…

1 7 8 9 10 11 141