Kančí kýta s šípkovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenO tom, jestli se šípkovou nebo se zelím, se nemusíme hádat. Jistě vás v tomto receptu osloví křehké a jemné kančí maso v lahodné šípkové omáčce s knedlíky dle vlastní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
O tom, jestli se šípkovou nebo se zelím, se nemusíme hádat. Jistě vás v tomto receptu osloví křehké a jemné kančí maso v lahodné šípkové omáčce s knedlíky dle vlastní…
Maso ze všech stran osolíme, vložíme do pekáčku, okmínujeme, přidáme nakrájený česnek a na větší kusy nakrájenou jednu cibuli, sádlo a trochu podlijeme vodou. Přiklopíme…
Jestli nevíte, jak připravit kuřecí maso k nedělnímu obědu, vyzkoušejte recept na způsob bažanta. Výsledný pokrm nádherně voní po divokém koření a rozmarýnu. Podávat jej…
Pálivý gulášek připravte podle receptu. Nechte ho odležet (i když se to prý nemá) ať se chutě propojí. Připravte k němu vymazlený hrnkový knedlík, naložte plný talíř a…
Špek nakrájíme na klínky a dáme do mrazáku. Kuřecí prsa napíchneme špičatým nožem a zmrzlým špekem prošpikujeme.Osolíme a potřeme olejem smíchaným s lžičkou limetkové…
Rybí filé na špeku a zelenině je vynikající pokrm, který spojuje jemnou chuť rybího masa s výrazným aroma špeku a čerstvé zeleniny. Rybí filé na špeku a zelenině je…
Pomalu vařené maso se stává neuvěřitelně měkkým a šťavnatým, zatímco zeleninová omáčka dodává pokrmu bohatou chuť a vůni. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit…
Tato netradiční, ale lahodná polévka překvapí svou krémovou konzistencí a jemně nasládlou chutí. Skvěle se hodí jako lehký předkrm nebo letní oběd, který osvěží a…
Základem pivní sekané je kvalitní mleté maso, špek a pár základních ingrediencí, které máme obvykle doma. Skvělou chuť masu dodává pikantní dijonská hořčice, určitě ji…
Pokud máte po ruce čerstvě nasbírané houby, pak neváhejte a připravte pro své blízké skvělý oběd v podobě bramborových noků s houbovou omáčkou, doplněnou rajčaty,…
Voňavé buřty nakrájené na plátky, brambory, cibule, trocha hořčice a uzené papriky. Tento rychlý recept z jedné pánve nevyžaduje žádnou zdlouhavou přípravu. Vše se…
Pokud chystáte svátečnější oběd nebo večeři, pak se vám určitě bude hodit tento recept. Hovězí na zázvoru a červeném víně se na talíři bude krásně rozpadat a nádherně…
Sytá hrachová polévka je plná masa z vepřových žeber a kořenové zeleniny. Můžete přidat uzeninu dle chuti a vyškvařený špek, který se s hrachem výborně doplňuje.…
Sytá a hřejivá polévka z fazolových lusků, špeku, uzeného masa a další zeleniny. Díky pálivé paprice je lehce pikantní. Podávejte s vařenými vajíčky. Na závěr můžete…
K podzimním a zimním měsícům patří pokrmy ze zvěřiny. Pro slavnostnější chvíle se perfektně hodí jelení svíčková se smetanovou omáčkou z lišek. Předem naložené maso…
Je pátek, nejvyšší čas myslet na neděli. Večer půjde s kamarády na pivo, tak to se určitě zdrží přesčas, ráno se bude cítit provinile, tak toho využij. Drbni do něj a…
Vepřová panenka připravená s ovocnou pikantní omáčkou a zajímavě dochucenými fazolkami bude určitě chutnat vyznavačům kampotského pepře. Spolu s porcí opečených brambor…
Za pomoci pomalého hrnce můžete připravit skoro bez práce výborný nedělní oběd, například hovězí krk se smetanovou omáčkou z celeru a cukety. Maso se bude krásně…
Metodou sous-vide můžeme nachystat maso, které získá chuť a zachová si šťavnatost. Připravit porce můžeme i pár dní předem a mít tak základ pro luxusní oběd, či…
Z vlažné vody, cukru, octa a soli připravíme nálev. Špek nebo uzený bok nakrájíme na kostičky a pomalu osmažíme na pánvi.Oloupaná vejce nakrájíme na šestiny nebo osminy…
Plátky masa naklepu, osolím, opepřím, potřu z jedné strany hořčicí. Vajíčka rozšlehám s trochou soli a na malé pánvičce upeču tenké omeletky. Ty pak rozkrojím, položím…
Špek, cibuli,žampion a papriku nakrájíme na drobné kostičky, salám a sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.V hrnci rozehřejeme olej a slaninu s cibulí osmahneme…
Maso si nakrájíme na kousky, cibuli najemno, rajče i papriku na kousky, česnek na plátky. Do hrnce s troškou oleje dáme nadrobno nakrájený špek a až se vysmaží, přidáme…
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodu, sloupneme a nakrájíme na kousky. Mrkev a jednu bramboru nakrájíme na drobné kostičky, druhou před dokončením guláše…