Pivní sekaná
Recept ještě nebyl hodnocenZákladem pivní sekané je kvalitní mleté maso, špek a pár základních ingrediencí, které máme obvykle doma. Skvělou chuť masu dodává pikantní dijonská hořčice, určitě ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základem pivní sekané je kvalitní mleté maso, špek a pár základních ingrediencí, které máme obvykle doma. Skvělou chuť masu dodává pikantní dijonská hořčice, určitě ji…
Cuketová polévka je skvělý způsob, jak zužitkovat i starší přerostlé kusy cukety. Jen z nich musíme před vařením vydlabat tvrdá jádra a oloupat tlustou slupku. V tomto…
Pečení v sáčku zachová králičímu masu šťavnatost a spojí ho s vůní uzeného špeku, česneku i bylinek. Jednoduchý pokrm, který se téměř připraví sám, a na talíři chutná…
Minikarbanátky s houbovou omáčkou jsou skvělým spojením šťavnatého masa a jemné, krémové omáčky plné vůně lesních hub. Skvělá volba pro rodinnou večeři, která potěší…
Králičí hřbet s houbovou nádivkou můžete podávat jako slavnostní pokrm. Vypadá úžasně a také tak chutná. Nelekejte se náročnější přípravy, protože výsledek stojí opravdu…
Játra prošpikujeme a opečeme na másle, podlijeme a dusíme asi 20 minut pod pokličkou. Poté je vyjmeme a naporcujeme.Z výpeku, hladké mouky a smetany uděláme krémovitou…
Nedělní oběd je i v dnešních dnech události, při které se schází celá rodina a připravují se slavnostnější pokrmy. Pokud vašim strávníkům připravíte šťavnaté hovězí maso…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Petržel, celer, mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do hlubokého hrnce, přidáme oloupaný česnek, sůl,…
Špekové knedlíky s dobře vychuceným zelím, jarní cibulkou a čerstvou paprikou budou chutnat výborně i samotné, bez plátku masa. Posypte je dozlatova usmaženou cibulkou a…
Šunkafleky netradičně a trochu jinak, s vařeným kuřecím masem ze skeletů, klobáskou a strouhanou mrkví. Zalité neslazeným kondenzovaným mlékem s vejci a hořčicí jsou…
Srdíčka očistíme, opláchneme a větší překrojíme podélně. Na špeku nakrájeném na kostičky a vyškvařeném opečeme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, až do hněda.Přidáme…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Petržel, celer, mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do hlubokého hrnce, přidáme oloupaný česnek, sůl,…
Králičí maso má velice jemnou chuť a navíc také nízký obsah tuku. Perfektně se tak hodí do redukční diety, i do té nízkosacharidové. Šťavnaté maso podáváme s hrníčkovým…
Recept, kterým zaručeně zaujmete. Vydlabané cukety naplňte šťavnatým mletým masem s kostičkami špeku. Navrch přidejte směs sýra, smetany a kečupu. Nakonec zapečte…
Troubu zapneme na 170 stupňů.V mixéru vyrobíme grusetkové těsto tak, že do něj vložíme na kousky natrhanou mozzarellu a mixujeme zcela dohladka s vejci. Jakmile je těsto…
Chutné a šťavnaté maso z vepřové plece, doplněné játry a ovoněné špekem ve směsi dušené zeleniny, je pestrým a sytým pokrmem. Zeleninová směs propojí chutě. Podávejte s…
Šťavnaté, lehce pikantní vepřové nudličky s kořeněným chorizem, mrkví, cuketou a rajčaty. Rychlá a snadná večeře pro celou rodinu, do půl hodiny na stole. Podávejte s…
Vepřové maso je skvělým základem pro různé pokrmy. Zrovna dva chutné tipy přinášíme v tomto receptu. Dušené plátky masa na slanině můžeme podávat samostatně nebo k nim…
Na půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět.Stehna očistíme a každé prošpikujeme 2 špalíčky špeku. Okořeníme pepřem a solí a dáme je…
K podzimním a zimním měsícům patří pokrmy ze zvěřiny. Pro slavnostnější chvíle se perfektně hodí jelení svíčková se smetanovou omáčkou z lišek. Předem naložené maso…
Osmahneme slaninu, (špek), přidáme uvařené fazolové lusky, k tomu si v troubě ugrilujeme hermelín.Dáme hermelín do alobalu, přidáme česnek, koření dle chuti, cibuli,…
K české kuchyni neodmyslitelně patří různé druhy knedlíků. Špekové knedlíky z houskového těsta, podávané s dozlatova osmaženou cibulkou a kysaným zelím, jsou opravdu…
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Odhrneme kůži, posolíme a posypeme grilovacím kořením. Kůži vrátíme zpět a povrch také posypeme grilovacím kořením. Necháme jeden den v…
Houbové knedlíky s droždím: Houby připravíme podobně jako na míchanici. Do kastrůlku dáme kousek másla a větší množství nakrájených hub. Osolíme, okmínujeme, opepříme…