Slaný kynutý závin
Recept ještě nebyl hodnocenZ mouky, mléka, oleje a droždí vypracuje těsto jako na buchty a necháme vykynout.Po vykynutí rozválíme placku, kterou potřeme strouhaným sýrem promíchaným s vajíčkem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mouky, mléka, oleje a droždí vypracuje těsto jako na buchty a necháme vykynout.Po vykynutí rozválíme placku, kterou potřeme strouhaným sýrem promíchaným s vajíčkem,…
Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě…
Filety ze sumce si omyjeme, musíme s ním opatrně, protože jak je zbavený kostí, je křehký. Osolíme, pomažeme prolisovaným česnekem, posypeme majoránkou a pokapeme…
Postup na maso: Polovinu očištěné zeleniny nakrájíme na tenké nudličky (jako sirky), polovinu nakrájíme na kostky 1x1 cm. V rendlíku nejprve restujeme na polovině…
Kdo má pomalý hrnec, ví, jak dokáže zjednodušit přípravu i složitějšího jídla. V tomto případě se jedná o hovězí kližku s mrkví a bramborami. Maso, brambory a zeleninu…
Lahodná krémová polévka z bílých fazolí, se smetanou a krutonky z žitného chleba. Výtečná, sytá a vonící po česneku. Bude skvělou večeří za chladných dní. Žitný chléb se…
Jednoduchý, rychlý a neuvěřitelně chutný! Segedín z jednoho hrnce je perfektní volbou pro všechny, kdo milují klasiku bez zbytečného nádobí. Kombinace masa, kysaného…
Pokud máte rádi smetanové omáčky, tento recept si zamilujete. Špikovaná vepřová plec na smetaně vám možná připomene svíčkovou, ale rozmarýn a kremžská hořčice dávají…
Den předem si nachystáme maso. Nakrájíme na plátky, ty osolíme, opepříme a posypeme kořením na zvěřinu. Jednotlivé plátky naklepeme a skládáme na sebe. Takto nachystané…
Špalek hovězí falešné svíčkové, převážeme nití, aby si udržel tvar. Poté maso opepříme a osolíme. Do pánve dáme na silnější proužky pokrájenou slaninu a vysmažíme do…
Z vlažné vody, cukru, octa a soli připravíme nálev. Špek nebo uzený bok nakrájíme na kostičky a pomalu osmažíme na pánvi.Oloupaná vejce nakrájíme na šestiny nebo osminy…
Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso. Nepodléváme, žlázy pustí…
Z krajíce chleba vydlabeme vnitřek, který nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme najemno nakrájený špek a anglickou slaninu a na kousky…
Jelení kýtu si nakrájíme na plátky, potřeme utřeným česnekem, posypeme kořením na zvěřinu, osolíme, opepříme.Zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet,…
Kuře omyjeme, posolíme ze všech stran a položíme do pekáčku. Na pánvi rozpustíme špek a kuře jím polijeme. Obložíme máslem a okořeníme. Necháme zvolna péci asi hodinu.…
Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme koleno doměkka. Koleno vyjmeme a nakrájíme, kus odložíme do polévky.Na pánvi rozškvaříme kostičky špeku, přidáme cibuli a…
Do vyšší pánve dáme vyškvařit špek, přidáme jemně nakrájenou cibuli a orestujeme.Zasypeme paprikou a přidáme všechnu zeleninu nahrubo nastrouhanou s kořením.Až zelenina…
Špek nakrájíme na nudličky,játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší proužky.Zeleninu očistíme a nakrájíme. Obyčejnou cibuli na tenké půlměsíčky a bílé části…
Krkovici naklepeme,osolíme,opepříme,okmínujeme a zlehka posypeme gril.kořením(nemusí být),položíme na rozpálenou pánev s olejem a z horní strany poprášíme moukou.Opečeme…
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso…
Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet(já mněla 2…
Na máslo a sádlo dáme pokrájenou zeleninu a cibuli na hrubo, přidáme koření vodu a necháme dusit. Kuře se nechá jen mírně zapéct přendá se do hlubšího pekáče nebo…
Výborné zelí se špekem a uzeným masem můžete udělat i podle tohoto receptu, z hlávky pekingského zelí. Základ ze špeku a cibule dodá zelí skvělou chuť, kterou doplní…
Recept na netradiční guláš, jehož hlavní surovinou jsou vařené vepřové kůže, je pro všechny, kteří si libují v tučném mase, ovarech a zabijačkách. Obsahuje spoustu…