Špekovo-papriková pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenI jen dvě suroviny stačí k vytvoření dobré pochutiny. Kousky kvalitního iberijského špeku stačí dochutit mletou paprikou a rozmixovat do hladké konzistence. Je to sice…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I jen dvě suroviny stačí k vytvoření dobré pochutiny. Kousky kvalitního iberijského špeku stačí dochutit mletou paprikou a rozmixovat do hladké konzistence. Je to sice…
Dobře ochucené a pořádně propečené vepřové výpečky jsou jednou z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. Dvojí výpečky z vepřového a uzeného masa jsou opravdu šťavnaté a…
Do vroucího vývaru dáme očištěné růžičky kapusty a necháme na mírném plameni vařit. Mezitím si očistíme a nadrobno pokrájíme cibulku, slaninu a salám na drobnější…
Na dno PH dáme olej a drobně pokrájený, dobře vyuzený špek. Na to dáme namočené sušené houby i s houbovou vodou, ve které byly houby namočené, na ně naklepané kotlety,…
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Z obou stran mírně naklepeme, nařízneme na okrajích a lehce poprášíme paprikou, solí a pepřem. Česnek prolisujeme, celer…
Srdce důkladně očistíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli nakrájíme na klínky, špek na kostky. Celer, brambor a petržel nastrouháme najemno.Opečeme špek,…
Na dno PH dáme nadrobno nakrájený špek, dál přidáme nakrájenou cibuli, česnek na plátky. Maso nakrájíme na kostky, prosolíme je a posypeme moukou, promícháme a dáme do…
Krůtí stehna zbavíme hlavní kosti (šlachy můžeme ponechat pro lepší strukturu na úpravu masa). Špek nakrájíme zatuha, seřízneme konečky do špičky - necháme ho ztuhnout,…
Špek nakrájíme na kostičky a v rozehřátém kastrolu necháme bez tuku cca 3minuty osmažit. Až špek začne zlátnout, vyndáme ho z tuku na talířek k pozdějšímu upotřebení. …
Na oleji si rozpustíme špek a na něm dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné na kostky nakrájené maso a zprudka restujeme cca 10 min. (maso se…
Na vyškvařeném špeku (na kostičky) ne do křupava, osmažit cibuli (na kostičky, na měsíčky) do sklovita. Přidat ocet, trochu vody, cukr, sůl a nechat zálivku přejít…
Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet(já mněla 2…
Očištěné žlázy rozřízneme na poloviny a ty ještě překrájíme na širší půlměsíčky.Špek nakrájíme na větší kostičky, cibulku oddělíme od zelené natě, kterou nakrájíme…
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s malým množstvím vody, kmínem, posekanými lístky Libečku a jedním bujonem. Nakrájíme rozmáčklý česnek, slaninu…
Jen těžko bychom hledali další potravinu, která obsahuje tolik kvalitních bílkovin, vlákniny a dalších tělu prospěšných látek. Podle tohoto receptu si připravíte…
Krůtí krky opláchneme a dáme do hrnce společně se zeleninou a kořením. Zalijeme vodou a slabým varem táhneme 2-2,5hodiny. Pokud použijeme papiňák, od doby varu na slabém…
Nejdříve nakrájejte špek a cibuli na drobnější kostičky, stroužek česneku nakrájejte na plátky, kuřecí prsíčka na cca 1-2 cm velké kostičky.Pokud chcete použít trochu…
Další z receptů na vepřové maso nevšední chuti. Směs česneku, tymiánu, libečku a dobromyslu (koření známější pod názvem oregano) vytvoří jedinečnou chuť a vůni tohoto…
Hovězí maso je dobrým zdrojem bílkovin a minerálů. Pečlivá příprava zaručí, že si zachová svoji šťavnatost a bude se krásně rozpadat. Hovězí maso skvěle funguje v…
Teplé letní dny si doslova žádají osvěžující pokrmy. Tento salát můžete podávat k hlavnímu jídlu nebo i jen jako chuťovku. Listy hlávkového salátu doplníme škvarečky ze…
Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou…
Projděte zásoby zeleniny v chladničce, spíži i mrazničce a připravte skvělou a velice sytou polévku. S kouskem pečiva může směle nahradit i celý oběd nebo večeři. Můžete…
Sváteční pečená krůta může být tou pravou delikatesou pro vaši rodinnou sešlost. Příprava je sice časově náročnější, ale co se týče výsledné chuti, všichni si přijdou na…
Šunkafleky netradičně a trochu jinak, s vařeným kuřecím masem ze skeletů, klobáskou a strouhanou mrkví. Zalité neslazeným kondenzovaným mlékem s vejci a hořčicí jsou…