Švestková povidla bez míchání
Recept ještě nebyl hodnocenPovidla, podle tohoto receptu jsou moc dobrá. Nebojte se experimentovat. Lze přidat půl lžičky mleté skořice a rumovou esenci místo rumu. Skvělé jsou do buchet, jen tak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Povidla, podle tohoto receptu jsou moc dobrá. Nebojte se experimentovat. Lze přidat půl lžičky mleté skořice a rumovou esenci místo rumu. Skvělé jsou do buchet, jen tak…
Klasická česká švestková povidla využijeme po celý rok jako náplň do koláčů, sladkých knedlíků či buchet. K dochucení použijeme vanilkový lusk a rum, díky kterému budou…
Vse nakrajejte na malinke kousky, pridejte lzici skorice a hrebicek ... promichejte, dejte do pekace a vlozte do predehrate trouby na 220 stupnu a pecte tak 3/4 hodinky,…
Slivky vykôstkujeme a rozvaríme. Ešte do horúcich rozvarených sliviek vmiešame cukor, kakao a čokoládu a necháme 24 hodín stáť v chlade. Potom rozmixujeme. Plníme do…
Z jedné poloviny limetky vymačkáme šťávu, zbylou polovinu pokrájíme.Do džbánu nebo konvice připravíme očištěné ovoce, zasypeme cukrem a přelijeme limetkovou šťávou.…
Na těsto je třeba důkladně promíchat všechny suroviny. Poté jej nalejeme a stejnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem. Pokryjeme švestkami a přelejeme směsí…
V míse smícháme obě mouky se skořicí, cukrem a solí. Vytvoříme důlek, nadrobíme do něj kvasnice a posypeme je 2 lžičkami cukru, nalijeme na ně 2 lžíce teplého mléka a…
V míse smícháme mouku se sodou a cukrem, přidáme olej, vejce a promícháme. Nakonec těsto zředíme podmáslím nebo jiným kysaným mlékem, promícháme a nalijeme na plech s…
Nejprve rozválíme 1/2 těsta a rozdělíme na osm až deset čtverců ( jak chce kdo veliké) Na to položíme plátek anglické a dvě švestky - do každé dáme jednu spařenou a…
Z vychladlých nastrouhaných brambor a ostatních surovin zpracujeme těsto, které rozválíme na pečícím papíru do obdélníku na tloušťku asi 1-1,5 cm.Potřeme rozpuštěným…
Uděláme kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme 60 g cukru, sůl, žloutek a tuk a vše nakonec zalijeme mlékem rozmíchaným s droždím. Vypracujeme těsto, které necháme půl…
Slivky dáme do hrnca so škoricou, cukrom a vodou. Na slabom ohni varíme, kým sa tekutina nezredukuje ( vyvarí na polovicu ). Rozmixujeme a necháme prechladnúť. Ešte do…
Zamícháme hustší těsto a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.Poklademe půlkami švestek, posypeme skořicovým cukrem. Dále posypeme hustě mletým mákem, smíchaným s…
Smícháme sypké přísady do mísy, do vlažného mléka dáme zmladit droždí.V míse uděláme důlek, droždí do něj vlijeme a poprášíme shora troškou mouky. Necháme pracovat.Do…
Ve větší míse smícháme ovoce s cukrem a necháme asi 1 hod. stát.Potom je vložíme do sklenice nebo keramického hrnce a zalijeme rumem. Na 0,5 kg ovoce počítáme 25 dkg…
Z pšena (jáhly), mlieka, a štipky soli uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.Do kaše vmiešame žĺtky, cukor a kôru a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.Do…
Vajcia, cukor a vodu vyšľaháme. Za stáleho šľahania pridáme olej, potom múku s práškom do pečiva.Cesto dáme do vymasteného plechu, rozložíme náplň, poukladáme narezané…
Vše na těsto smícháme a vylijeme do formy (22-24 cm), poklademe bohatě ovocem.Pečeme na 170°C cca 30 minut.
Mixujeme ořechy se sušeným ovocem, dokud nevznikne jemnější drť. Rozpustíme máslo a smícháme s ořechy. Másla musí být dostatečné množství - když je ho v poměru k ořechům…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapnemew program Těsto. Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na delší a užší ovál, bohatě posypeme krájeným sušeným…
Do mísy jsem nasypala ovesné vločky, kokos, skořici, prášek do pečiva a tuto suchou směs jsem zamíchala. Dále jsem přidala kokosový olej, měkký tvaroh, mléko, vejce a…
Do mléka dáme lžičku cukru, droždí a necháme kynout. Do mísy robotu dáme všechny sypké suroviny, máslo necháme rozpustit. Do mísy robotu přidáme kvásek a rozpuštěné…
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a z něj vykrájíme kolečka, která pak přeneseme na plech, vyložený papírem na pečení.Potřeme je rozšlehaným vejcem…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Řídká kaše bryja, prastaré jídlo Slovanů i Keltů, je vynikající s hruškami a s jablky. Vylepšíme ji smetanou nebo oříšky
Hrachová polévka zahřeje i nasytí: Máte raději tu ze sušeného nebo zeleného hrášku?
Nejlepší digestoře v high-tech stylu: Vypadají jako klenoty a ještě se samy zapnou!