Švestkové dortíky
Recept ještě nebyl hodnocenNetradiční slavnostní dortíky připravíme ze sušených švestek. Těsto se zajímavou chutí ořechů a marcipánu ladí s jemným smetanovo-tvarohovým krémem. Skvělou chuť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Netradiční slavnostní dortíky připravíme ze sušených švestek. Těsto se zajímavou chutí ořechů a marcipánu ladí s jemným smetanovo-tvarohovým krémem. Skvělou chuť…
Slaný závin z listového těsta plněný dušenou zeleninovo-masovou směsí, modrým plísňovým sýrem a plátky cukety. Dozlatova upečený a posypaný kmínem, je vynikající jako…
Vychutnejte si dokonale křehké a šťavnaté kotlety z grilu. Klíčem k jejich dokonalosti je delší pobyt v marinádě z červeného vína, hořčice a bylinek. Čím delší…
Na oleji si orestujeme nakrájená játra. Přidáme šunku, žampiony, papriky, rajče (vše na malé kostičky), bob.list, bylinky, chilli, balsamiko a podlijeme vínem. Restujeme…
Kousky kuřecího masa prokládané švestkami a napíchané na špejli vytvářejí efektní „hada“, který zaujme na první pohled. Sladko-slaná kombinace chutí potěší na grilu, v…
Voňavý perníkový korpus doplněný želé ze švestek naložených v rumu vytváří dort, který spojuje tradiční chutě s originálním nápadem. Skvělý na slavnostní příležitosti i…
Na marinádu smícháme uvedené přísady a důkladně prošleháme. Maso nakrájíme na kostky a vložíme do marinády, obalíme a necháme odležet alespoň hodinu.Maso rychle…
Maso nakrájíme na kousky (širší nudličky), osolíme a dáme do větší mísy. Zalijeme vínem s kořením a necháme minimálně 1,5 hodiny marinovat.Pak k masu přidáme ostatní…
Kachní stehna pečená s hruškami a červeným vínem jsou sváteční lahůdka, která provoní celý byt. Podávají se s domácími bramborovými noky, které krásně nasají voňavou…
Kdo by odolal nadýchaným bramborovým knedlíkům plněným vařeným uzeným masem? Zvlášť pokud je budete podávat s červeným zelím dušeným na víně a posypete je hojně smaženou…
Maso naklepeme, opepříme a vetřeme masox, který jsme rozdrobili. Poklademe hranolkami sýra, stočíme do ruličky, sepneme párátky a obalíme v hladké mouce. Opečeme na…
Morčacie prsia som umyla, osušila a otvorila. Naklepala som ich zľahka cez mikroténové vrecko. Prsia som osolila, okorenila, potrela horčicou a položila som plátky šunky…
Maso nakrájíme na proužky dáme do misky,přidáme koření,1 lžíci Solamylu,vejce,trochu vody, zamícháme a necháme asi hodinu naložené.V jiné misce smícháme játra stejným…
Na pánev dáme nudličky anglické slaniny, proužky cibule a pokrájené lišky. Necháme restovat asi 10 minut. Pak přihodíme šalotku nakrájenou na klínky a česnek nasekaný na…
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme do kastrolku vyškvařit. Zpěníme na ní jednu jemně nakrájenou cibuli a přidáme žampiony, nakrájené na tenké plátky, kmín, mletou…
Pečínka z husy je lahodné sváteční jídlo. Důležité je husu nasolit předem, získá tak při pečení skvělou chuť i křupavou kůžičku. Přestože je pečení dlouhé, na tuto…
Třešně vypeckujte. Zalijte je vínem, přidejte nastrouhanou citronovou kůru a nechte asi 15 minut za stálého míchání mírně povařit. Zakryté dobře vychlaďte. Podávejte s…
Kaštany nařízněte do kříže a asi 15 minut pečte v troubě nebo na pánvi. Pak ještě horké oloupejte. Zalijte vínem tak, aby byly ponořené a vařte na mírném ohni asi 30…
Na oleji či másle restujte cibuli, dokud nezesklovatí. Nasypte cukr a nechte zkaramelizovat. Poté zalijte octem, zredukujte a přilijte červené víno (pokud možno kvalitní…
Hrušku oloupeme rozpůlíme a zbavíme jadřinců, dáme vařit do malého kastrůlku spolu s vínem, cinzanem, skořicí a hřebíčkem. Vaříme do měkka, až se tekutina téměř vyvaří,…
Papriku, cibuli, žampiony si nakrájíme na kousky, brambory si oškrábeme a nakrájíme na kolečka, tyhle suroviny smícháme ve velké míse s kuřetem, grilovacím kořením,…
Troubu predehrejeme na 180 stupnu.Mezitim maso z obou stran osolime,opeprime a rozlozime na plech.Meziprostor vyplnime nakrajenymi brambory,rajcatky,chili paprickama bez…
Kuřecí maso naložíme do marinády : 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky sojové omáčky, 2 lžičky worchesterové omáčky,1 lžička andělský křídel,1 lžička ostrého kečupu - maso…
Játra nakrájíme na co nejmenší soustíčka, lze i mixovat, ale připadá mi, že je lepší nechat kousky jater, dle kuchařky. .Suroviny na marinádu smícháme a do ní vložíme…