Česnekové těstoviny s vejci a slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny jsou snad nejoblíbenější surovinou pro přípravu rychlých večeří. Z pomazánkového másla, smetany a vajíček připravíme omáčku, která těstoviny krásně obalí. Při…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny jsou snad nejoblíbenější surovinou pro přípravu rychlých večeří. Z pomazánkového másla, smetany a vajíček připravíme omáčku, která těstoviny krásně obalí. Při…
Jemné noky obalené v dušeném červeném zelí a doplněné žampiony tvoří originální vegetariánské jídlo, které zasytí a zároveň potěší svou barevností i chutí.
Maso osolíme a okořeníme. Na pánvi rozpustíme máslo, aby se nepřepalovalo, přilijeme trochu oleje. Maso opékáme z obou stran na větší pánvi, dáme ho ke straně a…
Hranolky špeku dáme na malou chvilku do mrazáku ztuhnout a očištěné maso pak prošpikujeme pomocí špikovací jehly nebo do otvorů naříznutých tenkým nožem. Maso nakrájíme…
Očistené pokrájané huby varíme v slanej vode cca 5 minút, vychladíme. Cibuľu pokrájame na céčka. Majonézu zmiešame so smotanou, osolíme, pridáme trochu korenia, horčice…
Upečeme palačinky a necháme vychladnout.Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli a vložíme maso. Okořeníme.V cedníku spaříme pórek a na plátky pokrájené žampiony, přidáme…
Naklepeme kotlety, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na sádle. Na chvíli vyndáme z pánve (nebo kastrolu).Přidáme pokrájenou cibuli a slaninu, osmahneme,…
Žampiony očistíme a vytrhneme nožičky. Naplníme nivou, pokryjeme plátky slaniny a zakápneme malinko olivovým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud není slanina pěkně…
Na pánvi na vysokém ohni necháme rozehřát 3 lžíce olivového oleje, poté přidáme jemně nasekanou cibuli a rozdrcený stroužek česneku. (Cibuli nenadrťte na kaši)Přidejte…
Příprava kuřecích stehen na houbách a slanině není náročná, zvládnou jí i začátečníci. Odměnou vám bude šťavnaté maso s kůrkou opečenou dozlatova. Jako přílohu můžete…
Brambory nastrouháme do mísy a vymačkáme z nich vodu(škrob), pak si k nim přidáme nastrouhaný salám, osolíme podle chuti, přidáme pepř, majoránku, cibuli nadrobno,…
pekac v ktorom budeme piect vystelieme alobalom. do krkovicky urobime hlboke zarezy asi v 6cm odstupoch, tak aby sme ju neprerezali. Polozime ju do pekaca a bohate…
Nejdříve silnou vrstvou sádla vytřeme pekáček. Cibuli překrojíme v půlce a nakrájíme na tenké proužky. Dáme ji do mističky, jemně osolíme, posypeme mletým kmínem a…
Maso nakrájíme na plátky, tuk na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou,…
Rozporcovaného kohouta osolíme, opepříme, dáme do pekáče, pokapeme olejem, podlijeme trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 3/4 hidinky, jednou obrátíme. Na…
Kuře rozčtvrtit a díly vykostit. Vařit ve vodě s 4 lžícemi ústřicové omáčky a 4 sójové, jednou tyčkou skořice a jednou hvězdičkou badyánu, kousek oloupaného zázvoru, sůl…
Cibuli nakrájíme na kroužky, které osmahneme na oleji, zalijeme vývarem a přidáme drobně nakrájené maso, které vaříme do měkka. Ke konci vložíme do polévky kostičky…
Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi orestujeme nudličky anglické slaniny, jakmile pustí tuk, přidáme játra a společně restujeme přibližně 2 minuty…
Orestujeme česnek, když už začíná chytat barvu, vlijeme šťávu se žampiónů a přidáme sýr. Ten pěkně rozpustíme a do omáčky přidáme pórek a bazalku. Zlehka vaříme,…
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nohy, které použijeme do mleté směsi (případně dále do polévky či pod maso).Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje…
Rýži uvaříme podle návodu. Ve wol pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nakrájenou šalotku. Když cibulka zesklovatí, přidáme nasekaný česnek a pokrájené…
Na olivovém oleji orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme, lehce zaprášíme čerstvě mletým pepřem a přidáme kari pastu či kari koření a kurkumu. Ještě…
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme…
Vepřová ouška dobře očistíme a dáme vařit do hrnce společně s kořenovou zeleninou. Vaříme, dokud ouška nejsou měkká (cca 45-60 minut). Po uvaření ouška okrájíme tak, že…