Hovězí žebírka dušená s červeným vínem (podle Majky)

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Hovězí maso 9 názorů

Suroviny

8 masitých hovězích žebírek
1 instantní cibulová polévka (bez glutamátů, samozřejmě)
300 ml sladšího červeného vína nebo Lambrusca
4 lžíce sójové omáčky
2 lžíce worchesteru
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka nasolíme a vložíme do hlubšího pekáče.

  2. Instantní polévku rozmícháme v 200 ml vody (teplota vody je závislá na návodu na obalu).

  3. K polévce přidáme worchester a sójovou omáčku.

  4. Přihodíme bobkový list a nové koření a přilijeme červené víno. Touto marinádou zalijeme nasolená žebra, zakryjeme alobalem a necháme odležet v ledničce do druhého dne.

  5. Druhý den vložíme do trouby, rozehřáté na 150°C a pečeme zakryté minimálně 4 hodiny.

  6. Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka

Recept mám od kolegyně Majky, která ho přivezla od dcery z USA.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 124 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí žebírka dušená s červeným vínem (podle Majky)

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    nádherné foto:yes::-D o receptu nepochybuji:yes::-D já bych si dala - mňam:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    U nás prodávají tzv. hovězí surovinu za velmi příznivou cenu cca kolem 30 kč. Lidi to berou, jak blázni, protože je na tom kupa masa a vlastně se dá použít i na guláš. Hned, jak se mi podaří na ni natrefit, vyzkouším. Ovšem horší to bude s cibulovou polévkou, tu jsem nikde neviděla a červené víno mám ráda suché. Ale sem tam dostanu od přátel i sladší, tak si prozatím recept ukládám;-)

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Eli, pozdravuj Majku i její dceru.;-) Skvělé a bod:yes:;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Maso na víně dobrota:-);-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ta šťáva v závěru vypadá báječně:-*a masenko také:-p:-K:yes:Zajímavá úprava i rcp,který se mi líbí:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Pajajo, zřejmě tím pečením...už jsem tam nic nepřidávala, nechala jsem přes noc v ledničce a tak jak to bylo, přikryté, to dávala do trouby dcera - já jsem byla v práci, tak bych to do večeře nestihla upéct.
    Děkuji Vám za reakce a body.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Hezké jídlo! Jen mi není jasné, čím ta omáčka tak ztmavla? Na druhém obrázku je poměrně světlá. . . :-/

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Krása:yes::yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    vypadají moc krásně žebírka, krásné foto:yes::yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí žebra na víně dušené hovězí žebro dušená hovězí žebra dušená žebra hovězí žebro dušené hovězí žebra na červeném víně hovězí žebra dusena žebírka na červeném víně dusene hovezi zebra dusena zebirka recept na dusene żebirka příprava hovězích žebírek hovězí žebro na červeném víně hovězí řebírko dušené žebírko úprava hovězích žebírek hovězi žebra nakládané recepty jak pripravit hovezi žebra na cervenem víně úprava žebirek uprava hovezich zeber

Zapomněl/a jsem heslo