

Hovězí žebírka dušená s červeným vínem (podle Majky)
Suroviny 4 porce
- 8 masitých hovězích žebírek
- 1 instantní cibulová polévka (bez glutamátů, samozřejmě)
- 300 ml sladšího červeného vína nebo Lambrusca
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce worchesteru
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Žebírka nasolíme a vložíme do hlubšího pekáče.
Instantní polévku rozmícháme v 200 ml vody (teplota vody je závislá na návodu na obalu).
K polévce přidáme worchester a sójovou omáčku.
Přihodíme bobkový list a nové koření a přilijeme červené víno. Touto marinádou zalijeme nasolená žebra, zakryjeme alobalem a necháme odležet v ledničce do druhého dne.
Druhý den vložíme do trouby, rozehřáté na 150°C a pečeme zakryté minimálně 4 hodiny.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od kolegyně Majky, která ho přivezla od dcery z USA.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí žebírka dušená s červeným vínem (podle Majky)
-
nádherné foto
o receptu nepochybuji
já bych si dala - mňam
-
U nás prodávají tzv. hovězí surovinu za velmi příznivou cenu cca kolem 30 kč. Lidi to berou, jak blázni, protože je na tom kupa masa a vlastně se dá použít i na guláš. Hned, jak se mi podaří na ni natrefit, vyzkouším. Ovšem horší to bude s cibulovou polévkou, tu jsem nikde neviděla a červené víno mám ráda suché. Ale sem tam dostanu od přátel i sladší, tak si prozatím recept ukládám
-
Eli, pozdravuj Majku i její dceru.
Skvělé a bod
-
Maso na víně dobrota
-
Ta šťáva v závěru vypadá báječně
a masenko také
Zajímavá úprava i rcp,který se mi líbí
-
Pajajo, zřejmě tím pečením...už jsem tam nic nepřidávala, nechala jsem přes noc v ledničce a tak jak to bylo, přikryté, to dávala do trouby dcera - já jsem byla v práci, tak bych to do večeře nestihla upéct.
Děkuji Vám za reakce a body. -
Hezké jídlo! Jen mi není jasné, čím ta omáčka tak ztmavla? Na druhém obrázku je poměrně světlá. . .
-
Krása
-
vypadají moc krásně žebírka, krásné foto