Bílá zelná polévka kudlanka
Recept ještě nebyl hodnocenOsvěžující polévku z mladého zelí zvládne uvařit i naprostý začátečník v kuchyni. Polévka nám nabídne dokonalé spojení křupavého zelí, jemné smetany a kyselého octa. A…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Osvěžující polévku z mladého zelí zvládne uvařit i naprostý začátečník v kuchyni. Polévka nám nabídne dokonalé spojení křupavého zelí, jemné smetany a kyselého octa. A…
Snad všemi oblíbené nudle se dají připravit na mnoho způsobů. Například se zelím, anglickou slaninou, cibulí a zakysanou smetanou. Jednoduchý pokrm z několika běžně…
Máte rádi nenáročná jídla z jednoho pekáčku? Tak to tu pro vás máme skvělý tip. Kuřecí stehna pečená na směsi restované zeleniny s klobásou, která jsou podlitá kečupovo…
Hlávkové zelí nakrájíme na drobnější nudličky, chvilku podusíme do poloměkka. Slaninu si nakrájíme na menší kostičky a cibulku nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme a…
Zálivka: 100g majonézy smíchat s jogurtem (1 díl na asi 3 díly - při ochutnání jde cítit chuť majonézy), zředit mlékem na konzistenci kefíru nebo jogurtového nápoje),…
Klasické vepřo-zelo je zde vylepšeno masem ve slaninovém kabátku, zelí ozvláštněno mrkví a vše zasypáno zkaramelizovanou cibulkou s příchutí balzamica. Stačí jen…
Zelenina by měla být ideálně součástí každého našeho jídla. Připravte si s našim receptem tento křupavý a osvěžující zelný salát. Nudličky zelí doplníme mrkví, cibulí a…
Toto je jednoduché, ale mimořádně lahodné jídlo, které si zamilujete díky jeho křupavosti a jemné česnekové vůni. Takto upravené zelí je skvělou přílohou k masu, ale…
Kapustu nastrúhame a dusíme na oleji, masti za neustáleho miešania - osolíme a okoreníme. Rada sa pripaľuje, strážime, nepodlievame, musí byť "suchá". Necháme vychladnúť…
Králíka si naporcujeme, osolíme a vložíme do pekáče. Česnek očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme ke králíkovi. Olej, víno, koření a med smícháme a nalejeme na porce…
Zelí nakrájíme jak jsme zvyklí na běžné dušení a necháme je jen 2-3 minuty projít varem. Pak je scedíme a necháme vychladnout.Vložíme je do misky a přidáme nastrouhaný…
Skleněné nudle namočíme do studené vody 20 minut předem (nebo dáme do vřelé vody a povaříme 3 minuty). Cibuli, papričku a česnek nasekáme nadrobno. Pak choi rozebereme…
Hlávku zelí dáme vařit do octové vody tak dlouho, aby nám šli dobře trhat listy a necháme vychladnout. Uděláme směs z masa, rýže, koření a děláme válečky, kterými…
Maso nakrájíme na kostky a na sádle, nebo oleji opečeme, pak osolíme, přidáme trošku mletého kmínu a podlijeme vodou, ale jen trochu, aby se maso udusilo ve vlastní…
Tyto plátky jsou syté a voňavé jídlo, které spojuje tradiční chutě české kuchyně. Šťavnaté maso je jemně dušené spolu s kysaným zelím, zelenými fazolkami a kořenovou…
Balíčky ze zelných listů plněné mletým masem jsou oblíbeným jídlem v mnoha státech střední i východní Evropy. Ochutnejte je dušené pod vrstvou kysaného zelí s troškou…
Kapustu (zelí) rozrežeme na štvrtiny a v osolenej vode obvaríme. Necháme odkvapkať a spolu s údeným mäsom zomelieme.Pridáme nadrobno narezanú cibuľu, prelisovaný cesnak,…
Vepřové maso naložíme do směsi grilovacího koření, kmínu, prolisovaného česneku a soli. Necháme hodinu naložené. Poté vše z misky přendáme na pánev a dusíme. Když máme…
Přípravu bigosu začínám večer před dnem vaření. Začnu namočením hub do menšího množství vody. Potom je lehce povařím a dám do hrnce i s vodou ve které byly povařeny.Na…
Hlávku zelí ponoříme do vroucí vody, tak na 3-4 minuty. Pak ji vyjmeme a opatrně sundáme tolik listů, kolik budeme na oběd potřebovat. Ty následně ještě tak na 2 minuty…
Klasické špekové knedlíky v naší kuchyni nesmí chybět. Můžeme je podávat s dušeným červeným zelím a smaženou cibulkou. Skvěle chutnají a navíc při jejich přípravě…
Na trošce oleje osmahneme nakrouhané, osolené zelí, které zbavíme šťávy. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu, mrkev, protlak, utřený česnek. Osolíme, osladíme, přidáme…
Brambory uvaříme ve slupce, zchladlé oloupeme a nastrouháme. Promícháme s jogurtem, mlékem, vejcem, dostatečně osolíme a přidáváme mouku tak, abychom získali těsto asi…