Zelné závitky v rajské šťávě (holubky)
Recept ještě nebyl hodnocenHlávku zelí zbavíme košťálu a dáme jí celou vařit do hrnce s osolenou vodou . Hlávka musí být ponořená celá, aby se uvařila rovnoměrně. Pokud máme pouze menší hrnce,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hlávku zelí zbavíme košťálu a dáme jí celou vařit do hrnce s osolenou vodou . Hlávka musí být ponořená celá, aby se uvařila rovnoměrně. Pokud máme pouze menší hrnce,…
Zálivka: 100g majonézy smíchat s jogurtem (1 díl na asi 3 díly - při ochutnání jde cítit chuť majonézy), zředit mlékem na konzistenci kefíru nebo jogurtového nápoje),…
Na 1 PL masti osmažíme polovicu nakrájanej cibule, pridáme pokrájanú kapustu, zemiaky a pokrájanú koreňovú zeleninu. Osolíme, okoreníme čiernym korením a restujeme.…
Skleněné nudle namočíme do studené vody 20 minut předem (nebo dáme do vřelé vody a povaříme 3 minuty). Cibuli, papričku a česnek nasekáme nadrobno. Pak choi rozebereme…
Na kostičky nakrájenou slaninu na brutvanu (plech s vyšším okrajem) vyškvaříme, přidáme cibuli, zarestujeme do sklovata a přidáme najemno nakrájené zelí, na nudličky…
Výhoda zeleninové polévky oproti jiným polévkám je především v její jednoduchosti. Tahle polévka vás zachrání ve chvílích, kdy máte v lednici poslední kousky zeleniny.…
Menší hlávku zelí nakrájíme na kolečka o tloušťce asi 1 cm. Pečící papír potřeme olejem, rozložíme na něj zelí. Potřeme je olejem, do kterého jsme protlačili česnek.…
Zelí nakrájíme najemno a spaříme ve vodě. Scedíme a necháme vychladnout.Všechny suroviny přidáme k zelí a promícháme. Těsto necháme 10 minut odpočinout.Na plech vyložený…
Zelí nakrájíme jak je doma zvykem, osolíme a promačkáme. Dáme do mísy a necháme asi dvacet minut stát. Mezitím nakrájíme šalotku a anglickou slaninu. Tu dáme na…
Pripravíme klasické hustejšie kysnuté cesto a necháme vykysnúť.Kapustu nastrúhame na strúhadle a na troške oleja podusíme so soľou a korením, kým sa nevydusí šťava.…
Papriky plněné zelím jsou výbornou pochoutkou ke grilovaným masům nebo zabijačkovým specialitám. Pokud máte možnost, naložte si v sezóně levnějších paprik alespoň pár…
Hlávkové zelí nakrouháme, pečlivě opláchneme, dáme do hrnce s vodou (vody asi do půlky), osolíme a necháme vařit, než bude měkké.Kuřecí stehna opláchneme, okořeníme a…
Nudle uvaříme podle návodu. Nakrájíme zelí na nudličky, cibuli a slaninu na kostky. Rozpustíme sádlo, opečeme slaninu a přidáme cibuli a česnek. Necháme zpěnit a…
Kuře podél prsní kosti rozřízneme na polovinu, páteř se žebry prolomíme, aby se kuře "otevřelo". Poté maso omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme drceným kmínem. Zelí…
Zelí nakrájíme na tenké nudličky a ostatní nastrouháme nebo vše dáme do kuchyňského robotu nastrouhat (ne úplně na kaši!). Pak zvážíme, kolik je zeleniny a adekvátně k…
Droždie rozpustné vo vlažnom mlieku dáme do misy spolu s múkou, so soľou, s kyslou smotanou a olejom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme 15 min.…
Zelí nakrouháme v robotu (popřípadě V krouhač) na jemno. Přidáme cukr, sůl, zamícháme a necháme odstát do doby, než zelí začne plakat (pustí šťávu).Pak přidáme ocet.…
Ryžu podusíme do polomäkka. Necháme vychladnúť. Potom ju zmiešame s mletým mäsom, vajcami, osolíme, okoreníme a naplníme listy, ktoré sme sparili vriacou vodou, aby boli…
Oškrábané brambory dáme vařit do osolené vody. Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno. česnek na plátky a slaninu na kostičky.Na sádlo dáme vyškvařit slaninu…
Dva dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme dvě vejce. Podle toho, jestli máme solené škvarky, trochu osolíme a promícháme, aby rohlíky nasály vajíčka.Škvarky…
Kapustu a mrkev narežeme na rezance, pór na kolieska, zemiaky na kocky.Rozohrejeme olej a všetku zeleninu na ňom asi 5 minút restujeme. Osolíme, okoreníme, zalejeme…
Zelí, papriku a cibuli nakrájíme na tenké proužky. Samostatné zelí osolíme a pomačkáme (můžeme ho poválet válečkem).Připravíme jogurt a smícháme ho s křenem, hořčicí,…
Pikantní zelné saláty jsou velmi oblíbené a pokud jsou kombinované s majonézou, jsou i velmi výživné. Nemusíme je podávat jen jako přílohu, mohou nahradit s vhodným…
Do největšího hrnce, co mám doma, vložím uzené koleno a uzené vepřové kosti, zaliju vodou. Používám uzené kosti z krkovice, stojí to pár kaček a vývar z toho je opravdu…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
7 cukrářských rad, jak na dokonalý mazanec: Díky triku s vodou v troubě těsto nepopraská, pečicí papír zabrání připálení
Tvarohové knedlíky třikrát jinak: plněné meruňkami, s marcipánem nebo s ovocným přelivem
Vraždy jídlem: Císař Claudius neměl štěstí na ženy. Poslední manželství ho doslova otrávilo