Sladké pečení spojuje lidi po celém světe. Co dobrého byste si dali vy?
Sladké pečení je více než jen proces vaření – je to umění spojené s láskou k dobrotám. To umožňuje lidem vyjádřit svou kreativitu, radovat se z chutí a sdílet radost z dobrého jídla s ostatními. Upéct můžete prakticky cokoliv, z čehokoliv, v čemkoliv (v remosce i domácí pekárně) a pro kohokoliv (sladké dobroty lze připravit i bez mouky, cukru i bez vajec).
Nejlepší, nejrychlejší a nejlehčí sladké recepty
Sladké pečení zahrnuje vlastně jakéhokoliv dobroty, na které si vzpomenete.
- Dobroty z listového těsta (záviny, taštičky, koláčky, ale i dezerty na plech),
- moučníky (s tvarohem, různé řezy, buchty, bábovky),
- kynuté těsto (koláčky, buchty, záviny, vánočky),
- dorty (vše od klasického čokoládového po moderní mechový),
- nepečené dezerty (tiramisu, dezerty do skleniček, piškotové dorty),
- a také dorty, sušenky, cukroví a spoustu dalšího.
I zelenina je součástí sladkého pečení
Ačkoliv to zná jakkoliv, sladké dobroty v sobě můžou ukrývat i zeleninu. Jedná se vlastně o vynikající způsob, jak přidat zdravou zeleninu do dezertů a zároveň zvýšit jejich vlákninový obsah. Zelenina přidává také vláčnost do pečených dobrot, což vede k chutným a šťavnatým výsledkům. Nejčastěji jsou sladké dobroty z cukety (má neutrální chuť), mrkve (dodává lehkou sladkost) či červené řepy (zvláční a hezky obarví).
Předchozí 1 … 9 10 11 12 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 8 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 9 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 19 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Jak na nadýchané domácí bagety, které jsou výborné i druhý den? Stačí použít malý fígl s kynutím
Jak chudý učeň ke štěstí přišel: Kde se vzal Sachrův dort, symbol Vídně?
„Mekáč“ před 30 lety: Šílené fronty, hamburger za 19 korun a Bartoška na slavnostním otevření. Vzpomínáte?