Jestli vám v lednici po zabíjačce zbývá pár kousků jitrnic, můžete je podle našeho receptu obalit v mouce a osmažit. Přidejte vařené brambory a kysané zelí a chutný oběd je hotový. Když zelí ještě vyšperkujete škvařenou slaninkou, kdo by takovému jídlu odolal?
16 nejlepších receptů na zpracování zabijačkových pochoutek: Necháte se inspirovat?
Při zabíjačce vznikne mnoho pochoutek, které můžeme jíst buď rovnou nebo je můžeme dále zpracovat a vykouzlit z nich chutné pokrmy. Přinášíme přehled těch nejoblíbenějších receptů, které jsou ověřené a mnohokrát vyzkoušené.
Ať už máte zabíjačkové produkty z vlastních zdrojů nebo koupené u řezníka, můžete je zakomponovat do dalších jídel. Vzniknou tím lahodná hlavní jídla, polévky nebo saláty. Nechte se inspirovat a začtěte se do následujících řádků.
Recepty ve výběru
- Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
- Zabíjačkové kynuté knedlíky plněné prejtem, jitrnicí nebo jelitem
- Čočková polévka s jelitem
- Placky se zelím, prejtem a jelítkem
- Obalovaná tlačenka
- Normandská jelítka
- Polévka z kroupového jelítka - "prdelačka"
- Guláš z tlačenky
- Červená houbová směs s vepřovou tlačenkou
- Karbanátky z prejtu
- Ostřejší salát z kuřecí tlačenky se sušenými rajčaty
- Ovarová polévka s kapustou a knedlíčky z prejtu
- Brambory zapečené s tlačenkou
- Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem
- Rýže s tlačenkou
- Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami
1/16
1/16
Masopust
Masopust, který se lidově označuje jako ostatky, fašank, moravsky voračky, voráčí, končiny či obecně karneval, je svátek mezi Vánocemi a postní dobou. Masopust začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a končí na Popeleční středu, jejíž datum se odvíjí podle termínu Velikonoc. Během masopustu probíhají zabijačky.
S tématem Masopust souvisí:
Smažené vdolky | masopustní koblihy | masopustní šišky | jitrnice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře