Postup přípravy
Zveřejněno 11. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýže s tlačenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kNKK
Moje poznámka
Rýže s tlačenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kNKK
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 10 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 22 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunkofleky II
Honza62 před 17 minutami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 24 minutami
Holandský řízek
Kristina1 před 25 minutami
Srdíčka na smetaně
brtna před 3 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 3 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 4 hodinami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 5 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 6 hodinami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 6 hodinami
Tématické fráze:
rizoto s tlačenkou,
rizoto z tlačenky,
jidlo s tlacenkou,
rizoto s tlačenka,
dát tlačenku do v mrazaku,
risoto z tlačenky,
recepty z tlačenkou,
tlačenkové recepty,
sosík k rýži,
rychlovka z rýže,
tlačenkové rizoto,
tlačenka, rýže,
recepty na risotto
Suroviny:
rýže,
cibule,
máslo,
tlačenka,
sůl,
pepř
Komentáře (20)
I stalo se, že této krmě bylo pro dva a nasáčkoval se k nám milý, leč v čas jídla neohlášený host
Nu což, bešamel byl hotový ajncvaj
Jsem si pochutnal
Ti dva blahem pochrochtávali a vůbec se chovali jako kanibalové u rožnění...
No, možná i proto, že tlačenka byla z vepřového...
Příště zkusím schválně i s tmavou tlačenkou
Dovoluji si přidat foto
Chápu vás a soucítím s vámi
Podobné pocity jsem měl před drahnými lety, když jsem dostal rcp na vdolečky s majonézou v těstě...
Tady je to cosi podobného... Nebo vy snad někdy "nevybílíte" ledničku a neuděláte rýži s pečeným (dušeným, vařeným) masem od včerejška? A když dáte tlačenku, tak to máte už ochucené vařené maso a navíc ještě s vývarem par excellence
Úvod
Další bleskovka z kategorie JAK VYČISTIT LEDNIČKU
Vím, mohl bych pod mnohé rizoto na Labu uvedené dát do komentářů poznámku o použití tlačenky místo masa; nechci se ale zříkat zodpovědnosti za tuto slepičárnu (drůbeží tlačenka), či přímo prasárnu (vepřová tlačenka) :)
Takže mě nešetřete! Než mi ale zatnete tipec, tak toto jídlo prosím napřed vyzkoušejte…
Možná namítnete, že je to rýže s vařeným masem… Ano, je. :)
Dlouho jsem byl pyšný na to, že taková pitomost ještě nikoho nenapadla…, pak jsem náhodou narazil na podobný recept“ Takže jsem zase za objevitele Ameriky! :)
Budulínek i MAKRONKY to rádi s hráškem.
Budulínek měl svého jelena…
Nevím, jestli mě MAKRONKY nemají za paroháče… :mrgreen:
Doporučení:
1. Pokud nemáte rádi protažené ksichty, tak zásadně před strávníky neříkejte, že vaříte z tlačenky!
2. Pokud nemáte rádi otrávené ksichty, tak se snažte tlačenku před strávníky utajit i fyzicky!!
3. Pokud nehodláte spolehlivě otrávit strávníky už před jídlem, tak pro případ všetečných dotazů, např. „co že to tu tak náramně voní, he?“ mějte v rukávu nějakou věrohodnou odpověď, např. „to je to pečené (grilované) koleno z mrazáku od onehdy…“!!! nebo: „To jsem si maso podusil dopředu už fčéra, dyž sis byla nechat udělat novou hlavu…“
4. Pokud hodláte spolehlivě otrávit tchýni ( pomsta za tu, co jste si vzali, aniž jste museli), tak stačí PO jídle prohodit: „…a maminko, eslipak uhodnete odkudpa ta T L A Č E N K A v té rýži byla? Z konzumu, nebo od řezníka, he?“ :mrgreen:
Je-li vám život milý, tak opravdu, ale opravdu smrtelně vážně doporučuji k přečtení ÚVOD v původním rcp z odkazu na zdroj uvedeného zde v poznámce pod receptem
Aby nedocházelo k omylu (viz Lenunka: ) tak jsem název poupravil
P.S. A zelenina lze nahradit i podušenými houbami