Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitrnice s kysaným zelím a bramborem

Zbyly vám ze zabijačky jitrnice? Dejte si je k obědu s kysaným zelím připraveným se škvařenou slaninou a vařeným bramborem. Jitrnice stačí obalit v mouce a opéct na troše oleje.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

11. 11. 2019 02:10

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 429 kJ / 1 059 kcal
Bílkoviny10,85 g
Tuky95,96 g
Vláknina12,62 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 4,80 g
Sůl12,00 g
Sacharidy32,17 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gregusa Gregusa

19. 2. 2024 13:15

Navíc, dnes sehnat jaternici a jelítko špejlované, je celkem umění.:-// Takže nějaké úvahy co s nimi dělat aby při ohřívání nepraskly, jsou zbytečné, protože obojí při ohřívání vytečou těmi nezašpejlovanými konci.:-(;-(:-//

Merylas Merylas (moderátorka)

11. 2. 2024 18:02

Marie Svarcova: Taky ráda vzpomínám na domácí zabijačky a sehnat dnes kvalitní jelita a jitrnice je opravdu zázrak. Holt, těm domácím a poctivým se nic nevyrovná. :-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

11. 2. 2024 09:41

:-)<3:yes::yes: Je to dávno kdy jsme dělávali zabíjačky ale nikdy nic nepraskalo. A ta chuť <3. Jen jednou jsem koupila jitrnici i jelítko a nedalo se jíst. :-K

hospodyne

16. 11. 2019 22:23

:-KPraskání a nepraskání jitrnic -nejvíc záleží, v jakém střevě je prejt nabitý - jestli jen ve vypraném nebo šlemovaném střevě. Vyprané střevo má zachovány všechny vrstvy vaziva a je tedy pevnější a neprůhledné, šlemované má jen tu bazální vrstvu, je tedy tenké a průsvitné. A taková jitrnice praskne vždy, můžete ji obalovat či ohřívat, jak chcete:-D

casino casino

16. 11. 2019 20:24

Tak jsem dnes před pečením v remosce nechal chvíli jelito s jitrničkou zaplavat si v horké vodě...
Doufal jsem, že aspoň jitrnice nepraskne (byla menšího průměru)
No, spletl jsem se..., co mohlo, to prasklo ;-(

MamlajdaD MamlajdaD

14. 11. 2019 13:24

Veronika.Hrozná: Podrobným popisem nemohu sloužit, v komentáři píši, že jsem to nezkoušela. ;-) Většinou si na tuto radu, kterou jsem kdysi dostala, vzpomenu, až když mi jitrnička praskne, tak jako ostatním! :-D Jitrničky moc nekupuji, ony ty z obchodu většinou za moc nestojí. 8-( Ale moc sympatický způsob popisuje JanaDorazinová, to by určitě stálo za vyzkoušení. :yes: Zdravím! :-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 11. 2019 12:38

MamlajdaD: Jak dlouho to v té vodě nechat ? Jen ohřát, nebo i nechat vodu na varu a nechat probublávat, jak dlouho? Uvařit to ? Taky mi praskají, bez uzardění, drzačky drzé, vytečou do pekáčku !

casino casino

13. 11. 2019 20:22

JanaDorazinova:
A je to venku... :-)
Důležité je, že střívka nepraskají :yes: ale proč jste to nahřívání nenapsala už do rcp?:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 11. 2019 15:28

Simona Skolakova: Já je dávám většinou jen do teplé vody a pak dobře osuším a obalím v té mouce :-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

12. 11. 2019 22:28

Já jsem nedávno jelítka dělala tak,že jsem je dala do hlubší pánve zalila troškou vody a přikryla poklicí,tím se ohřály,nechala jsem vodu vyvařit a pak jsem dala trošku omastku a opékala,můžu říci,že to bylo snad prvně kdy mi nepopraskaly;-),ale byla te jen zkouška,třeba se mi to příště tak nepovede,jak píšete,záleží na střívkách a aj na té směsi,my měly kroupová jelita.

bohynovka bohynovka

12. 11. 2019 21:33

No vidite a ja zase zboznuji jitrnicku poradne popraskanou a opecenou:-D.

MamlajdaD MamlajdaD

12. 11. 2019 20:49

Nedá mi to, abych nepřišla také se svým "troškem do mlýna": V restauracích a hospůdkách, kde podávají při "vepřových hodech" opečené jitrnice a jelítka, je nejprve ohřejí v horké vodě a až potom opékají, aby jim to nepraskalo. Nezkoušela jsem to, ale asi vědí, co činí. ;-):-8 Tak jestli někdo vyzkouší, ať dá vědět.:-K

SilviaD SilviaD

12. 11. 2019 11:25

magdalenka: Toto je naozaj pravda, pretože aj u nás keď sa robia jaternice, niektoré črievka sa plnia super a niektoré praskajú už pri plnení. To je potom pri špajdlovaní naozaj super robota :(

casino casino

12. 11. 2019 10:05

Zkoušel jsem kdeco a vychází to přesně jak je většinou psáno: někdy praskne, někdy ne :-// (peču v remosce, nebo v troubě, pokladené plátky podbradku - není nic lepšího, než napůl chrumkavý ovááárek ;-)
No, asi má vliv i složení míšeniny a také jak moc jsou střívka naražená... ;-(

magdalenka magdalenka

12. 11. 2019 08:50

tejaja: praskanie... predavačka v mäsiarstve mi povedala, že je to aj stavom prasiat, že ani ich črevá nie sú ako kedysi...skúšala som piecť pri vyššej, aj nižšej teplote, aj obaliť múkou (vtedy je črevo chrumkavo opečené) aj prepichnúť...niekedy prasknú, niekedy nie...:-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak ohřát jitrnici jitrnice se zelím opečená jitrnice jak ohřát jitrnice jelito s kysaným zelím jitrnice s brambory recept jitrnice že zelím opečené jitrnice jitrnice se zelím a bramborama zeli k jitrnici jaké zelí k jitrnici? jak ohřát itrnici jaternice se s kysaným zelím jitrnicový prejt se s kysaným zelím opečene jelito jak ohřát kysané zelí zelí k jitrnice opečená jitrnice s brambory vajecina se kysaným zelím recept jitrnice kyselé zelí brambory

Suroviny: jitrnice, mouka hladká, olej, zelí kysané, cukr, slanina, cibule, mouka hladká, sůl

TopRecepty.cz

Jitrnice s kysaným zelím a bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rOEw