Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 774 kJ / 2 097 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 144,39 g |
| Tuky | 32,30 g |
| Vláknina | 23,65 g |
| Cholesterol | 609 mg |
| Sodík | 704 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 273,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji poprazime nakrajanu cibulu a pridame mlete maso, orestujeme, trosku osolime a okorenime, pridame mletu skoricu, nechame podusit 10 minut, pridame podrvene paradajky, premiesame a podlejeme vinom, pridame nasekanu petrzlenovu vniatku, bujon a prelisujeme cesnak. Za podlievania bielym vinom dusime kym maso nebude makke.
Krok 2: Pripravime si besamel: v hlbsom kastroliku si rozpustime dobre dve lyzice masla, pridame k nemu cca 5 pl hladkej muky, tak aby pobrala uplne vsetko maslo , prilejeme mlieko a na plameni slahame metlickou, aby sa nam muka s maslom pekne rozisla v mlieku, miesame do zhustnutia...zmes by mala mat konzistenciu priblizne ako uvareny puding. Do besamelu zamiesame muskatovy oriesok a podla chuti osolime. Nechame ho na chladnejsom mieste chladnut aspon 10 min.
Krok 3: Podla navodu na obale uvarime makarony, scedime a do horucich dame orech masla. nechame pod pokrievkou rozpustit a poriadne premiesame.
Krok 4: Zapekaciu misu dokladne vymazeme maslom. na spodok dame vrstvu makaronov, presypeme struhanym syrom, vylejeme masovu zmes, presypeme struhanym syrom a nakoniec pride druha polovica makaranov, presypeme struhanym syrom. Do prechladnuteho besamelu vklepneme cele vajce a vymiesame. Besamel navrstvime na makaranoy a potrasieme misou aby sa ulezal.
Krok 5: Dame zapiect do rury cca 40 min na 180°C. Krajajte az po vychladnuti, kocky budu krasne uhladne.
Zveřejněno 27. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecké pastitsio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NL4m
Moje poznámka
Řecké pastitsio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NL4m
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 20 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 20 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 41 minutami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 1 hodinou
Sýrová omáčka
Tamarilka před 4 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 4 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 4 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 4 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 5 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 5 hodinami
Mila kuličky
Marule před 6 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 7 hodinami
Tématické fráze:
řecké recepty,
pastitsio,
řecké pastitsio,
pastitsio recept,
řecké mleté maso,
recka kucharka,
pastichio recept,
řecké recepty z mletého masa,
řecké maso,
recept pastitsio,
pastitdio,
řecku mleté maso recepty,
recke pasticio recept,
pasticio recept,
řecký bešamel,
řecké maso recept,
recept na pastitsio,
recepty pastitsio,
bešamel návod,
grecke recepty
Suroviny:
maso hovězí mleté,
těstoviny makaróny,
protlak rajčatový,
sýr strouhaný,
víno bílé,
máslo,
cibule,
česnek,
bujón,
nať petrželová,
ořech muškátový strouhaný,
skořice mletá,
sůl,
pepř,
mléko,
mouka hladká,
vejce
Komentáře (20)
Děkuji moc