Rybízová marmeláda
Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba přidávat želírovací přípravek, stačí jen cukr. Snazší recept už nenajdete, určitě ho vyzkoušejte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 735 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízová marmeláda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RWV
Moje poznámka
Rybízová marmeláda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RWV
Nejnovější recepty
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 4 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 21 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 2 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 2 hodinami
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 2 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 3 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 4 hodinami
Kuřecí čína
Cikitaka před 4 hodinami
Švestková buchta
ctomala před 4 hodinami
Švestková povidla
ctomala před 4 hodinami
Tématické fráze:
rybízový džem,
recept na rybizovou marmeladu,
marmeláda,
recepty na marmelády a džemy,
marmelada recept,
džem z rybízu,
ribizova marmelada,
marmeláda z červeného rybízu,
rybízová marmeláda z domácí pekárny,
bílý rybíz marmeláda,
rybízový džem recept,
jak udělat rybízovou marmeládu,
rybízová,
marmeláda z červeného rybízu recept,
rybízové víno recept,
džem z bílého rybízu,
červený rybíz marmeláda,
domácí marmeláda z červeného rybízu,
rybízová marmeláda v domácí pekárně,
recept na rybízový džem
Suroviny:
rybíz,
cukr krystal
Komentáře (169)
Želiroval úplně neskutečně, jsem nadšená!
S dovolením jsem přidala fotku
No a jak vám želírovala, he?
Dnes poprvé jsem dělala marmošku z černého rybízu. Odteď budu dělat rybízové marmelády pořád.
. ako pisem, varime takto uz desatrocia, je to jednoduche a rychle.
Hosta: Jitka, ďakujem za odpoveď, ale treba to robiť tak, ako je postavený recept. Pokiaľ niekomu nevyhovuje, má možnosť zvoliť iný recept.
Ladi, díky za záskok.
Inak mi nie je jasné, ako vám nestuhol lekvár, ak ste doň dali ešte želírovací cukor. Ríbezle majú toľko pektínu, že lekvár stuhne aj keď nechce. Pozor ale, horúci lekvár bude tekutý, stuhne po vychladnutí.
Ďakujem za vyskúšanie a som rada, že sa podaril.
Rybízová se povedla a je úplně super
Jahodovou jsem zkoušela včera a první várka zatím nezhoustla, druhou jsem vařila o 10 minut déle, tak ta ztuhla
Ještě jednou děkuji
Ale maliny nie sú problém tiež. Umyte ich a rozvarte,na slabom ohni netreba podliať, len miešajte. Potom rozmixujte, pridajte cukor podľa chuti a potom máte 2 možnosti :
1. pridajte podľa návodu Gelfix ( alebo pridajte rovno želírovací cukor )
2. vatre po menších množstvách, kým sa časť vody nevyparí a zlievajte do fľaštičiek. Ak prejdete vareškou po dne hrnca, marmeláda sa nezleje ihneď dokopy. Ak dáte kvapku na tanier, po chvíľke vidíte, aký máte lekvár hustý.
tak jsem včera zkoušela svou první marmeládu a naprosto perfektní!
Chtěla jsem se jenom zeptat, zda se dá dle stejného receptu udělat marmeláda z malin? Má s tím někdo zkušenost?
Děkuji
právě jsem dodělala menší dávečku bílého rybízu s červ. angreštem (750ml rozvaru+900g cukru(dala jsem víc) = 3x0,3 skleničky
Je trochu pikantnější, ale přítel olizoval vařečku a prej to je dobrý
Marmoša mě faaakt baví