Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 212 kJ / 1 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,93 g |
Tuky | 7,98 g |
Vláknina | 22,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 297,93 g |
Postup přípravy
Stačí, když svůj objem zvětší o 50%, pak můžeme vytvarovat bochník, který necháme nakynout v ošatce. Krok 2: Upečeme v dobře vyhřáté troubě (230-250°C/asi 35-45 minut).
Necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 7. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskový pšenično - žitný chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Axo9
Moje poznámka
Kváskový pšenično - žitný chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Axo9
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 6 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 6 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 6 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 7 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 8 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 10 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 11 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 11 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 12 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 12 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 12 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 13 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
pšeničnožitný kváskový chléb,
pšenično žitny kvaskovy chleba,
kváskový chléb recept,
psenicno zitny chleb z kvasku,
pšenično žitný kváskový chléb,
rozdíl mezi žitnou a pšeničnou moukou,
psenično žitný chleb recept,
kvaskový chleba složení,
složení chleba,
kváskový chleba,
kvaskovy pšenično žitny chleb,
kváskový chleba-recept,
recept na kváskový chléb,
kváskový chleba recept,
žitný chléb recept,
jakou mouku na chleba,
chleba z pšeničného kvásku,
žitný chléb s kváskem,
pšenično žitný kváskový chléb recept,
žitný kváskový chléb
Suroviny:
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
voda,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
brambory,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (25)
http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/Product/BrowseProduct...
Chlebová mouka je nebělená a u nás se rozlišuje podle druhu obilí - na pšeničnou nebo žitnou chlebovou. Máte možnost takovou u vás koupit?
Ještě se zeptám kamaráda, co žil dlouhá léta v USA a chleba občas pekl - co se týká vašich tamnějších mouk, poradí určitě lépe. Potřebujete to vědět proto, že ještě budete péct (tj. podrobněji) nebo jen pro zajímavost?
V případě nespokojenosti doporučuji strejdu Google, ten poradí vždycky. Popř. upřesnit dotaz slušněji
Kdybyste odpověď opravdu chtěl, četl byste - odpověděla jsem vám už ve druhé větě svého komentáře. Pokud já dobře četla - neptal jste se na mouku v USA
http://internetovypredaj.sk/index.php?predaj-na-in...
http://www.mlyn-zrno.sk/page31.htm
A ešte z iného mlyna, kde v rozhovore nájdete aj vami chcené parametre chlebovej múky.
http://www.kajman.net/profi/104-mlyn-cerenany-ako-...
Takže rozdiel je, a cítiť to na chlebe.
Otázka je, kto hovorí zbytočne.
Jak píše Cathleen, chleba před 65 lety byl normální chleba, pečený z kvásku, který už dneska v supermarketech nekoupíte. Kváskový chleba Vám prodají maximálně jako specialitu, což je trochu postavené na hlavu, nemyslíte?
Kdybyste pekl, věděl byste, že kromě chlebové existuje i mouka hladká (obyčejná) - ta tu vůbec není použitá. Toto JE normální chleba
Peču právě proto, abych jedla normální chleba.