Postup přípravy
Krok 1: Tyto zbytky nakrájíme na drobné kousíčky, vložíme do kastrolu, mírně osolíme (můžeme přidat i kmín) a podlijeme malinko vodou. Dusíme asi 20 min., během dušení sbíráme pěnu ze šťávy a dáváme stranou do hrnku. Rozdušené houby propasírujeme nebo rozmixujeme.
Krok 2: Do směsi nalejeme zpět onu pěnu a produsíme na konzistenci sirupu (rosolu apod.).
Krok 3: Směs dáme do malých skleniček a sterilizujeme ve vodní lázni 40 minut na 90°C. Použití - jako houbové koření do omáček, polévek apod.
Zveřejněno 26. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová tresť
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vlP
Moje poznámka
Houbová tresť
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vlP
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kolínko z papiňáku dopékané v troubě
Slavista62 před 58 minutami
Kuře na paprice
Aztec před 4 hodinami
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 7 hodinami
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 7 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 7 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 8 hodinami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 8 hodinami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 8 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 9 hodinami
Broskvový džem
Annanas před 9 hodinami
Tématické fráze:
tresť,
houbové zavařeniny,
hobový kuba,
krkonošská houbová smaženice,
houbová smaženice na zimu,
male trestne c 90,
houbová pěna,
bramborové tresti,
houbové odřezky,
tresť recept,
hobový rosol,
krkonošské rosol
Suroviny:
houby,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (14)