Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybíz à la brusinky

Tahle verze zpracování rybízu má všestranné využití. Dají se tím nahradit brusinky na svíčkové, poslouží jako dip k masovým roládám, grilovanému masu, do ovocných a některých zeleninových salátů a i do neochucených jogurtů.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fb.lib fb.lib

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 011 kJ /
3 110 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy735,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 250 ml vody spolu s octem přivedeme k varu. Očištěný rybíz dáme do hrnce a vařící vodu s octem přelijeme do rybízu. Necháme 30 minut vylouhovat a pak rybíz scedíme. Krok 2: Do hrnce dáme 150 ml vody, přidáme cukr, skořici a hřebíčky. Postavíme na oheň, vložíme scezený rybíz a 10 minut vaříme. Krok 3: Vařící dáváme do čistých a vyhřátých sklenic. Očistíme kolem závitů, zavíčkujeme a otáčíme víčkem dolů.

TIP: Desatero o rybízu: Jak ho nejlépe zpracovat a na co využít

Zveřejněno 21. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybíz à la brusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kORr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybíz à la brusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kORr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lentilka:Mě to poprvé taky nezhoustlo ale chyba byla u mě,nescedil jsem to.

Mám je hodně řídké, zhoustnou???? :-S

Moc výbornééééé:-D,:-p jen mám malinko víc sladké

Dělávám skoro stejně:-pfoto a:yes:+3

:yes:+2:yes:;-)

fb.lib, vítám tě v naší Topkové rodině(asi teda po druhé, jak píše Cathleen) a přeji ti, aby se ti tu teď líbilo víc, než poprvé;-)
Tyhle "jakobrusinky" taky dělám a máme je rádi. Recept na ně je tu už několikrát, ale 1. boda ti dám:yes:

Tématické fráze:
rýbíz jako brusinky, rybíz k masu, červený rybíz ala brusinky, čím nahradit brusinky, recept na rybíz a la brusinky, pečený rybíz ala brusinky, google rybíz pečený jako brusinky, recepty rybíz, rybíz ala brusinky, brusinky z rybízu, rybíz jakobrusinky, brusinky k masu, rybíz a la brusinky, a la, recept na brusinky, červeny rybiz k masu, rybízu a la brusinky, rybíz recepty, rybíz recept, k masu z červeného rybizu

Suroviny:
rybíz červený, voda, ocet, skořice celá, koření hřebíček, cukr, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu